Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024
17.9 C
Athens

Εισαγγελική έρευνα για τις αυθαίρετες κατασκευές στην Ακαδημία Αθηνών

Κατηγορούνται στελέχη της για την τοποθέτηση λαμαρινών στην πρόσοψη του κτιρίου και κιγκλιδώματα που απομονώνουν το ιστορικό αυτό μνημείο, ενώ της επιβλήθηκε μεγάλο πρόστιμο από την Πολεοδομία.

Μετά από κατ’ επείγουσα παραγγελία της Εισαγγελίας Πλημμελειοδικών Αθηνών, αναμένεται να πραγματοποιηθούν σύντομα ανακρίσεις  από την 27η Πταισματοδίκη Αθηνών, για τις αυθαίρετες κατασκευές (κιγκλιδώματα στον αύλιο χώρο που θεωρείται δημόσιος  και λαμαρίνες στην πρόσοψη του κτηρίου της Ακαδημίας Αθηνών), για τις οποίες υπεύθυνος κατά πληροφορίες, φέρεται  ο Γενικός Γραμματέας της Ακαδημίας.                                                      

Εκτός από τον Γενικό Γραμματέα της Ακαδημίας, έχουν κληθεί και αρκετοί ακαδημαϊκοί, είτε ως εγκαλούμενοι είτε ως μάρτυρες για το σκάνδαλο αυτό της Ακαδημίας που έχει απασχολήσει   τον Τύπο με πολλά δημοσιεύματα.         

Σύμφωνα  με επίσημο έγγραφο του Υπουργείου Πολιτισμού, τα κιγκλιδώματα  που περιβάλλουν  τον αύλιο χώρο της Ακαδημίας από την οδό Σίνα, την οδό Πανεπιστημίου και προ της πλευρά του Πανεπιστημίου  έχουν χαρακτηρισθεί παράνομα και έπρεπε να αφαιρεθούν  ώστε να είναι προσβάσιμη η είσοδος  του κοινού  στο κτίριο, όπως συμβαίνει με τα άλλα δύο κτίρια Πανεπιστήμιο και Βιβλιοθήκη, που αποτελούν τριλογία  μνημείων στο κέντρο της Αθήνας.                                                   

Αλλά και η Πολεοδομία, σύμφωνα με τους νόμους Ν.4067/2012 και Ν.4178/2013, είχε χαρακτηρίσει  αυθαίρετες και παράνομες αυτές τις  κατασκευές και αδικήματα πλημμελειοδικού χαρακτήρα. Μάλιστα ζήτησε να αφαιρεθούν αμέσως και επέβαλε μεγάλο χρηματικό  πρόστιμο, αυξανόμενο κατ’ έτος σε περίπτωση που δεν αφαιρεθούν. Αλλά παραδόξως παραμένουν χωρίς να αφαιρούνται.                             

Για την τοποθέτηση των κιγκλιδωμάτων υπήρξαν πολλές διαμαρτυρίες κυρίως από ΑΜΕΑ που δεν μπορούν λόγω των κιγκλιδωμάτων να πλησιάσουν και να επισκεφθούν το κτίριο της Ακαδημίας με την παγκόσμιο ακτινοβολία, αφού κοσμείται από αγάλματα του Σωκράτη, του Πλάτωνα, του Απόλλωνα και της Αθηνάς, μεγάλης καλλιτεχνικής αξίας. Πολλές διαμαρτυρίες έχουν εκφρασθεί και από τουρίστες που επισκέπτονται τον χώρο και αναγκάζονται στο τέλος, για να μεταβούν στα διπλανά κτίρια του Πανεπιστημίου και της Βιβλιοθήκης, να καβαλάνε τα κιγκλιδώματα, ακόμα και οι γυναίκες!!!  

Εισαγγελική έρευνα για τις αυθαίρετες κατασκευές στην Ακαδημία Αθηνών
Κιγκλίδωμα και λαμαρίνες

Η δικαιολογία που υπήρξε για τις αυθαίρετες κατασκευές, ήταν, ότι προστατεύουν τον κτίριο της Ακαδημίας από την αναγραφή συνθημάτων στους τοίχους και από το εμπόριο ναρκωτικών.  Όμως αναγραφή συνθημάτων δεν γίνονται στο Πανεπιστήμιο και την Βιβλιοθήκη, ενώ η τοποθέτηση των λαμαρινών  στη  Ακαδημία για δήθεν προστασία του κτιρίου, αποτελούν ελκυστική πρόκληση για εκείνους που θέλουν να αναγράψουν συνθήματα. Έπειτα, το εμπόριο ναρκωτικών που γινόταν από αλλοδαπούς εκεί, έχει μεταφερθεί στην είσοδο της Νομικής Σχολής κοντά στο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Αθηναίων.

Παλαιότερη φωτογραφία, όπου γυναίκα καβαλάει τα κιγκλιδώματα….

Τα πιο πρόσφατα στη κατηγορία

Εορτολόγιο: Ποιοι γιορτάζουν σήμερα;

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024 σήμερα και σύμφωνα με το εορτολόγιο γιορτάζουν όσοι φέρουν το όνομα: Φιλίππα, Φιλιππία, Φιλιώ.

Τροχαίο στη Σταδίου: Σε σοβαρή κατάσταση νοσηλεύεται ο οδηγός μηχανής που συγκρούστηκε με αυτοκίνητο

Σε σοβαρή κατάσταση νοσηλεύεται στο νοσοκομείο «Ευαγγελισμός» ο οδηγός της μοτοσικλέτας που τραυματίστηκε σε τροχαίο ατύχημα που σημειώθηκε τα ξημερώματα της Παρασκευής (19/04) στο...

Μεσσηνία: Συνελήφθη επ΄αυτοφώρω 57χρονος για γενετήσιες πράξεις

Δικογραφία για προσβολή γενετήσιας αξιοπρέπειας σχηματίστηκε σε βάρος ενός 57χρονου, ο οποίος κατέβασε το παντελόνι του και προέβη σε γενετήσιες πράξεις μπροστά σε ανήλικες...

Καιρός: Προ των πυλών ο πολικός αεροχείμαρρος – «Βουτιά» της θερμοκρασίας με βροχές και...

Ραγδαία αλλαγή θα παρουσιάσει ο καιρός από σήμερα (19/04) με ισχυρές βροχές και καταιγίδες που θα συνοδεύονται από μεγάλη συχνότητα κεραυνών και τοπικές χαλαζοπτώσεις,...

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις την Κυριακή στην Αθήνα λόγω διεξαγωγής της 41ης Μαραθώνιας Πορείας Ειρήνης

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις θα εφαρμοστούν την Κυριακή στην Αθήνα λόγω διεξαγωγής της 41ης Μαραθώνιας Πορείας Ειρήνης. Συγκεκριμένα από τις 8:00 εως τις 18:30 θα πραγματοποιηθούν σταδιακές...
ΙΣΤΟΡΙΕΣ: Από το 1822, είχαμε 215 κυβερνήσεις και 104 πρωθυπουργούς!

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ 19 Απριλίου τίθεται σε λειτουργία η σιδηροδρομική γραμμή Πελοποννήσου

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ Το 1882 τίθεται σε λειτουργία η σιδηροδρομική γραμμή Πελοποννήσου, δημιούργημα του Χαρίλαου Τρικούπη. ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ. Το 1856 άνοιξε ο δρόμος Μύλοι – Τρίπολη για τις λεγόμενες...

ΟΝΝΕΔ: Εξίσωση των τρίτεκνων οικογενειών με τις πολύτεκνες, ως μία λύση στο δημογραφικό

Την εξίσωση των τρίτεκνων οικογενειών με τις πολύτεκνες, πρότεινε η ΟΝΝΕΔ στην εκδήλωση που διοργάνωσε με θέμα το δημογραφικό ζήτημα και τη στεγαστική πολιτική,...

Βρείτε μας

7,826ΥποστηρικτέςΚάντε Like
133ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
1,245ΑκόλουθοιΑκολουθήστε

Λαϊκό Θέατρο Σκιών

Τα νέα και τα βίντεο του Καραγκιόζη

Διαβάστε Επίσης

Εισαγγελική έρευνα για εταιρεία του Στ. Κασσελάκη: “Στείλτε όσους εισαγγελείς θέλετε, τα εισοδήματά μου στις ΗΠΑ είναι όλα φορολογημένα”

Εισαγγελική έρευνα για εταιρεία του Στέφανου Κασσελάκη στις ΗΠΑ, μέσω της οποίας δάνεισε χρήματα...

Εισαγγελική παρέμβαση για την οικογένεια “παλαιοχριστιανών” στην Κόρινθο – Τι ψάχνει η Δικαιοσύνη

Την παρέμβαση της εισαγγελίας προκάλεσε η υπόθεση της οικογένειας «Παλαιοχριστιανών» στην Κόρινθο που ζει...

Εισαγγελική παρέμβαση για τον “Άλλο Άνθρωπο”

Στο στόχαστρο της δικαιοσύνης βρίσκεται μετά το πόρισμα της Αρχής για το Ξέπλυμα Μαύρου...

Βόλος: Εισαγγελική παρέμβαση για τη μόλυνση του Παγασητικού από τα απεξέργαστα λύματα της Λάρισας ζήτησε ο Μπέος

Εισαγγελική παρέμβαση ζήτησε ο δήμαρχος Αχιλλέας Μπέος προκειμένου να διερευνηθεί κατά πόσο επιβαρύνεται ο...