Εισαγωγή στο Ελληνικό Ανοικτό Πανεπιστήμιο δίχως κλήρωση

55
ΕΑΠ, ανοικτό, για όλους,

Το Ελληνικό Ανοικτό Πανεπιστήμιο καταργεί για πρώτη φορά την κλήρωση στην επιλογή των φοιτητών στο Ελληνικό Ανοικτό Πανεπιστήμιο για το ακαδημαϊκό έτος 2016-2017, κάνοντας πραγματικότητα το όνειρο χιλιάδων Ελλήνων για να σπουδάσουν σε κάποια Ανώτατη Σχολή.

Ταυτόχρονα, οι φοιτητές θα έχουν την δυνατότητα να παρακολουθήσουν μεμονωμένες θεματικές ενότητες από απόσταση, χωρίς να είναι υποχρεωμένοι να εγγραφούν σε ολόκληρο το Πρόγραμμα Σπουδών.

«Ανοίγουμε το Ανοικτό Πανεπιστήμιο. Τελειώνει η ιστορία της κλήρωσης, όπως την είχαμε μέχρι τώρα», δήλωσε ο υπουργός Παιδείας, Νίκος Φίλης.

«Προχωράμε σε διατάξεις, σε ρυθμίσεις που εξασφαλίζουν τη δημοκρατική λειτουργία αυτού του πανεπιστημίου, ενός πανεπιστημίου με τεράστιο κοινωνικό ρόλο, γιατί πάνε άνθρωποι οι οποίοι είναι σε μία ηλικία ώριμη πια, πληρώνουν. Γι’ αυτό πρέπει η πολιτεία να εξασφαλίσει όλα αυτά τα εχέγγυα, ότι αυτό το πανεπιστήμιο δεν θα λειτουργήσει ως επιχείρηση», δήλωσε με την σειρά της η αναπληρώτρια υπουργός, Σία Αναγνωστοπούλου.

Διαβάστε επίσης:  Καιρός: Άνοδος της θερμοκρασίας σήμερα

Το Ε.Α.Π. είναι ένα από τα μεγαλύτερα Δημόσια Ελληνικά Πανεπιστήμια και σήμερα βρίσκεται σε μία δυναμική φάση ανανέωσης των προγραμμάτων σπουδών του, του υλικού και του τρόπου παροχής της εκπαίδευσης.