ΕΚΑΤΟ ΤΡΑΥΜΑΤΙΣΤΗΚΑΝ, 40 ΠΟΛΙΤΕΣ ΣΚΟΤΩΘΗΚΑΝ: «Διερευνούν» οι ΗΠΑ ότι έπληξαν το τζαμί στη Συρία

45
ΗΠΑ, τζαμί, Συρία,

Ο αμερικανικός στρατός υποστήριξε ότι επέφερε θανατηφόρο πλήγμα σε συνάντηση της Αλ Κάιντα στο Ιντλίμπ, στη βόρεια Συρία, αλλά θα «διερευνήσουν» πληροφορίες ότι περισσότεροι από 40 πολίτες σκοτώθηκαν όταν χτυπήθηκε τζαμί στη διάρκεια της επιδρομής.

«Στο στόχαστρό μας δεν ήταν το τζαμί, αλλά το κτίριο όπου γινόταν η συνάντηση και βρίσκεται σε απόσταση περίπου 15 μέτρων, είναι ακόμα όρθιο», ανέφερε ο εκπρόσωπος της διοίκησης των ΗΠΑ (Centcom).

Στην ανακοίνωση της Centcom, αναφέρεται ότι «αμερικανικές αεροπορικές δυνάμεις έπληξαν τόπο συνάντησης της Αλ Κάιντα, στο Ιντλίμπ της Συρίας, σκοτώνοντας αρκετούς τρομοκράτες».

Στην επαρχία Αλέπο, σύμφωνα με το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, σκοτώθηκαν 42 άνθρωποι, οι περισσότεροι πολίτες και τουλάχιστον 100 τραυματίστηκαν, όταν επλήγη στη διάρκεια της απογευματινής προσευχής το τζαμί του χωριού Αλ Τζινέχ. Πολλοί τραυματίες παραμένουν εγκλωβισμένοι στα ερείπια του τζαμιού. Το χωριό ελέγχεται από αντάρτες και ομάδες ισλαμιστών αλλά δεν έχει αναφερθεί παρουσία τζιχαντιστών.

Διαβάστε επίσης:  Παγκόσμιος συναγερμός: Ανακαλύφθηκε νέος ιός που μπορεί να προκαλέσει πανδημία!