Εκδηλώσεις για την 103η επέτειο της Γενοκτονίας των Αρμενίων

42
Εκδηλώσεις για την 103η επέτειο της Γενοκτονίας των Αρμενίων
Όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος οι εκδηλώσεις διοργανώνονται από την Περιφέρεια Αττικής και την Αρμενική Κοινότητα της Ελλάδος

Την 103η επέτειο της Γενοκτονίας από την Τουρκία τιμούν οι Αρμένιοι όλου του κόσμου. Tαυτόχρονα, φέτος συμπληρώνονται 100 χρόνια από την Ανακήρυξη της Ανεξαρτησίας της Δημοκρατίας της Αρμενίας, το 1918.

Όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος οι εκδηλώσεις διοργανώνονται από την Περιφέρεια Αττικής και την Αρμενική Κοινότητα της Ελλάδος.

ΚΥΡΙΑΚΗ 22 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2018 (ΩΡΑ 11:30 π.μ.)

Κεντρική πολιτική εκδήλωση στο θέατρο ΠΑΛΛΑΣ.

Στην εκδήλωση, χαιρετισμό θα απευθύνουν η Αντιπεριφερειάρχης Κεντρικού τομέα Αθηνών κυρία Ερμίνα Κυπριανίδου, η εκπρόσωπος του Προέδρου της Βουλής των Ελλήνων κυρία Ελένη Σταματάκη, ο εκπρόσωπος της Κυβέρνησης, Υπουργός κύριος Τέρενς Κουίκ, ο Πρέσβης της Δημοκρατίας της Αρμενίας στην Ελλάδα, κύριος Fadey Charchoglyan και εκπρόσωπος της Αρμενικής Νεολαίας Ελλάδος. Η φετινή εκδήλωση είναι αφιερωμένη στην 100η επέτειο της Ανακήρυξης της Δημοκρατίας της Αρμενίας, το 1918.

Κεντρικός ομιλητής της εκδήλωσης θα είναι ο τ. Υπουργός Εξωτερικών της Κυπριακής Δημοκρατίας, κύριος Ιωάννης Κασουλίδης.

Το πρόγραμμα της εκδήλωσης περιλαμβάνει επίσης προβολή βίντεο και καλλιτεχνικό μέρος με την συμμετοχή της χορωδίας και του χορευτικού συγκροτήματος του αρμενικού Πολιτιστικού Συλλόγου «Χαμασκαΐν».

Μετά το πέρας της εκδήλωσης θα ακολουθήσει κατάθεση στεφάνων στο Μνημείο του Άγνωστου Στρατιώτη, εκ μέρους της Κυβέρνησης, της Βουλής των Ελλήνων, της Περιφέρειας, του πρέσβη της Δημοκρατίας της Αρμενίας στην Ελλάδα, του Δημάρχου Αθηναίων, του Συντονιστή Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αττικής και του εκπροσώπου της Αρμενικής Κοινότητας.

ΔΕΥΤΕΡΑ 23 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2018 (ΩΡΑ 5:00 μ.μ.)

Δοξολογία και κατάθεση στεφάνων, στο μνημείο των θυμάτων της Γενοκτονίας των Αρμενίων, στην πλατεία Χρυσοστόμου Σμύρνης, στη Νέα Σμύρνη.
Στην εκδήλωση χαιρετισμό θα απευθύνουν εκπρόσωπος της Περιφέρειας Αττικής, ο Δήμαρχος Νέας Σμύρνης, και ο εκπρόσωπος Αρμενικής Κοινότητας.
Κατάθεση στεφάνου από τους ομιλητές καθώς και από τον Πρέσβη της Δημοκρατίας της Αρμενίας.

Διαβάστε επίσης:  9η φτωχότερη χώρα της Ευρώπης η Ελλάδα! Μαζί με την Τουρκία και τη Λετονία (πίνακας)

ΔΕΥΤΕΡΑ 23 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2018 (ΩΡΑ 7:00 μ.μ.)

Συγκέντρωση στην Πλατεία Συντάγματος στις 6:00μμ και εν συνεχεία πορεία διαμαρτυρίας προς την Τουρκική Πρεσβεία με σκοπό την επίδοση υπομνήματος στον Πρέσβη της Τουρκίας.

Επίσης, το διάστημα 20 – 24 Απριλίου 2018, στην πλατεία Συντάγματος θα πραγματοποιηθεί έκθεση φωτογραφίας αφιερωμένη στην αρμενική ιστορία και τον πολιτισμό, όπου θα διανέμεται ενημερωτικό υλικό από την Αρμενική Νεολαία Ελλάδος.

“103 χρόνια μετά το αποτρόπαιο έγκλημα της Γενοκτονίας, το Αρμενικό Ζήτημα παραμένει επίκαιρο και ο αγώνας μας για εθνική δικαίωση συνεχίζεται αμείωτος.
Το αρμενικό έθνος και οι ελεύθερα σκεπτόμενοι άνθρωποι σ’ όλον τον κόσμο απαιτούν την καταδίκη τέτοιου είδους πρακτικών εθνοκάθαρσης, που, δυστυχώς, εξακολουθούν απροκάλυπτα να εξελίσσονται σε διάφορα σημεία της γης.
103 χρόνια μετά το αποτρόπαιο έγκλημα της Γενοκτονίας, ο αγώνας μας συνεχίζεται αμείωτος μέχρι το επίσημο Τουρκικό Κράτος αναγνωρίσει τα εγκλήματα που διέπραξε η Τουρκία σε βάρος του αρμενικού λαού το 1915.

Μέσα από την δικαίωση της μνήμης των 1.500.000 Αρμενίων θυμάτων της Γενοκτονίας θα δοθεί ένα ηχηρό μήνυμα ότι η πολιτισμένη ανθρωπότητα δεν ανέχεται πρακτικές εθνοκάθαρσης, που, δυστυχώς, εξακολουθούν απροκάλυπτα να εξελίσσονται σε διάφορα σημεία της γης” αναφέρει σε ανακοίνωσή της η Αρμενική Εθνική Επιτροπή Ελλάδος.