Τρίτη, 19 Μαρτίου, 2024
13.4 C
Athens

Εκδηλώσεις για την 103η επέτειο της Γενοκτονίας των Αρμενίων

Την 103η επέτειο της Γενοκτονίας από την Τουρκία τιμούν οι Αρμένιοι όλου του κόσμου. Tαυτόχρονα, φέτος συμπληρώνονται 100 χρόνια από την Ανακήρυξη της Ανεξαρτησίας της Δημοκρατίας της Αρμενίας, το 1918.

Όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος οι εκδηλώσεις διοργανώνονται από την Περιφέρεια Αττικής και την Αρμενική Κοινότητα της Ελλάδος.

ΚΥΡΙΑΚΗ 22 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2018 (ΩΡΑ 11:30 π.μ.)

Κεντρική πολιτική εκδήλωση στο θέατρο ΠΑΛΛΑΣ.

Στην εκδήλωση, χαιρετισμό θα απευθύνουν η Αντιπεριφερειάρχης Κεντρικού τομέα Αθηνών κυρία Ερμίνα Κυπριανίδου, η εκπρόσωπος του Προέδρου της Βουλής των Ελλήνων κυρία Ελένη Σταματάκη, ο εκπρόσωπος της Κυβέρνησης, Υπουργός κύριος Τέρενς Κουίκ, ο Πρέσβης της Δημοκρατίας της Αρμενίας στην Ελλάδα, κύριος Fadey Charchoglyan και εκπρόσωπος της Αρμενικής Νεολαίας Ελλάδος. Η φετινή εκδήλωση είναι αφιερωμένη στην 100η επέτειο της Ανακήρυξης της Δημοκρατίας της Αρμενίας, το 1918.

Κεντρικός ομιλητής της εκδήλωσης θα είναι ο τ. Υπουργός Εξωτερικών της Κυπριακής Δημοκρατίας, κύριος Ιωάννης Κασουλίδης.

Το πρόγραμμα της εκδήλωσης περιλαμβάνει επίσης προβολή βίντεο και καλλιτεχνικό μέρος με την συμμετοχή της χορωδίας και του χορευτικού συγκροτήματος του αρμενικού Πολιτιστικού Συλλόγου «Χαμασκαΐν».

Μετά το πέρας της εκδήλωσης θα ακολουθήσει κατάθεση στεφάνων στο Μνημείο του Άγνωστου Στρατιώτη, εκ μέρους της Κυβέρνησης, της Βουλής των Ελλήνων, της Περιφέρειας, του πρέσβη της Δημοκρατίας της Αρμενίας στην Ελλάδα, του Δημάρχου Αθηναίων, του Συντονιστή Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αττικής και του εκπροσώπου της Αρμενικής Κοινότητας.

ΔΕΥΤΕΡΑ 23 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2018 (ΩΡΑ 5:00 μ.μ.)

Δοξολογία και κατάθεση στεφάνων, στο μνημείο των θυμάτων της Γενοκτονίας των Αρμενίων, στην πλατεία Χρυσοστόμου Σμύρνης, στη Νέα Σμύρνη.
Στην εκδήλωση χαιρετισμό θα απευθύνουν εκπρόσωπος της Περιφέρειας Αττικής, ο Δήμαρχος Νέας Σμύρνης, και ο εκπρόσωπος Αρμενικής Κοινότητας.
Κατάθεση στεφάνου από τους ομιλητές καθώς και από τον Πρέσβη της Δημοκρατίας της Αρμενίας.

ΔΕΥΤΕΡΑ 23 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2018 (ΩΡΑ 7:00 μ.μ.)

Συγκέντρωση στην Πλατεία Συντάγματος στις 6:00μμ και εν συνεχεία πορεία διαμαρτυρίας προς την Τουρκική Πρεσβεία με σκοπό την επίδοση υπομνήματος στον Πρέσβη της Τουρκίας.

Επίσης, το διάστημα 20 – 24 Απριλίου 2018, στην πλατεία Συντάγματος θα πραγματοποιηθεί έκθεση φωτογραφίας αφιερωμένη στην αρμενική ιστορία και τον πολιτισμό, όπου θα διανέμεται ενημερωτικό υλικό από την Αρμενική Νεολαία Ελλάδος.

“103 χρόνια μετά το αποτρόπαιο έγκλημα της Γενοκτονίας, το Αρμενικό Ζήτημα παραμένει επίκαιρο και ο αγώνας μας για εθνική δικαίωση συνεχίζεται αμείωτος.
Το αρμενικό έθνος και οι ελεύθερα σκεπτόμενοι άνθρωποι σ’ όλον τον κόσμο απαιτούν την καταδίκη τέτοιου είδους πρακτικών εθνοκάθαρσης, που, δυστυχώς, εξακολουθούν απροκάλυπτα να εξελίσσονται σε διάφορα σημεία της γης.
103 χρόνια μετά το αποτρόπαιο έγκλημα της Γενοκτονίας, ο αγώνας μας συνεχίζεται αμείωτος μέχρι το επίσημο Τουρκικό Κράτος αναγνωρίσει τα εγκλήματα που διέπραξε η Τουρκία σε βάρος του αρμενικού λαού το 1915.

Μέσα από την δικαίωση της μνήμης των 1.500.000 Αρμενίων θυμάτων της Γενοκτονίας θα δοθεί ένα ηχηρό μήνυμα ότι η πολιτισμένη ανθρωπότητα δεν ανέχεται πρακτικές εθνοκάθαρσης, που, δυστυχώς, εξακολουθούν απροκάλυπτα να εξελίσσονται σε διάφορα σημεία της γης” αναφέρει σε ανακοίνωσή της η Αρμενική Εθνική Επιτροπή Ελλάδος.

Τα πιο πρόσφατα στη κατηγορία

Αυξημένα μέτρα της Τροχαίας για την επιστροφή των εκδρομέων του τριημέρου

Αυξημένα είναι τα μέτρα της Τροχαίας στο σύνολο του οδικού δικτύου της χώρας, με σκοπό την ασφαλή επιστροφή των εκδρομέων του τριημέρου.  Στο πλαίσιο της...
Το έθιμο της λαγάνας

Το έθιμο της λαγάνας

Το παραδοσιακό έθιμο της λαγάνας παίζει πρωταγωνιστικό ρόλο στο νηστίσιμο τραπέζι της Καθαράς Δευτέρας... Με αφορμή λοιπόν αυτή την ιδιαίτερη μέρα ας γνωρίσουμε αναλυτικότε­ρα την...

Βέροια: Νεκρή 25χρονη σε τροχαίο

Την τελευταία της πνοή άφησε μία 25χρονη σε τροχαίο δυστύχημα που σημειώθηκε τα ξημερώματα της Καθαράς Δευτέρας στην Ημαθία. Το τροχαίο σημειώθηκε στο 8ο χιλιόμετρο...
Πάτρα: Δεν θα πραγματοποιηθεί φέτος το Καρναβάλι

Πάτρα: Σαρωτικοί έλεγχοι λόγω καρναβαλικών εκδηλώσεων – Δεκάδες συλλήψεις ατόμων κυρίως για ναρκωτικές ουσίες...

Σε 88 συλλήψεις προχώρησε η Αστυνομία κατά την διάρκεια ελέγχων που πραγματοποίησε στην Πάτρα το τελευταίο Σαββατοκύριακο της Αποκριάς, με σκοπό την αποτροπή κλοπών,...

Καλά «Κούλουμα» και καλή Σαρακοστή!

Καλά «Κούλουμα» και καλή Σαρακοστή!

Η φωτογραφία της ημέρας

Πάμε να πετάξουμε χαρταετό, καλή Καθαρά Δευτέρα! 18 Μαρτίου 2024

Σαν σήμερα 18 Μαρτίου: Τα σημαντικότερα γεγονότα της ημέρας

Διαβάστε τα σημαντικότερα γεγονότα που έγιναν σαν σήμερα στην Ελλάδα και τον κόσμο. Γεγονότα 1821: Οι Πετμεζαίοι επιτίθενται κατά των ανδρών του Τούρκου Διοικητή των Καλαβρύτων Αρναούτογλου...

Βρείτε μας

7,826ΥποστηρικτέςΚάντε Like
133ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
1,245ΑκόλουθοιΑκολουθήστε

Λαϊκό Θέατρο Σκιών

Τα νέα και τα βίντεο του Καραγκιόζη

Διαβάστε Επίσης

Σαν σήμερα 22 Ιανουαρίου έφυγε ο Νίκος Ξανθόπουλος

Συμπληρώνεται φέτος ένας χρόνος από το θάνατο του αγαπημένου ηθοποιού Νίκου Ξανθόπουλου, ο οποίος έφυγε από τη ζωή σαν σήμερα,...

Πολυτεχνείο: Κορυφώνονται οι εκδηλώσεις με την πορεία στην πρεσβεία των ΗΠΑ

Εκατοντάδες πολίτες προσέρχονται από νωρίς το πρωί στον χώρο του Πολυτεχνείου, για να τιμήσουν...

Επέτειος Πολυτεχνείου: Μόνιμος εκθεσιακός χώρος μνήμης στο ΕΜΠ με τη συμβολή της ΕΡΤ

Ένας μόνιμος εκθεσιακός χώρος μνήμης για την ιστορική εξέγερση στο Πολυτεχνείο τον Νοέμβριο του 1973, πρόκειται...

Πολυτεχνείο 2023: Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις και κλειστοί δρόμοι – Δείτε αναλυτικά

Την εφαρμογή προσωρινών κυκλοφοριακών ρυθμίσεων στο κέντρο της Αθήνας από αύριο, Τετάρτη 15/11, εως το...