Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024
20.5 C
Athens

Εκδήλωση για τα 25 χρόνια του οργανισμού “Το Χαμόγελο του Παιδιού”

Εκδήλωση για τα 25 χρόνια του οργανισμού “Το Χαμόγελο του Παιδιού” πραγματοποιήθηκε στο Ζάππειο Μέγαρο, παρουσία της ηγεσίας του υπουργείου Υγείας και της υφυπουργού Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, Δόμνας Μιχαηλίδου.

Το Χαμόγελο του Παιδιού κλείνει 25 χρόνια λειτουργίας και αυτό αποτέλεσε αφορμή για να πραγματοποιηθεί εκδήλωση που είχε ενημερωτικό χαρακτήρα για τις δράσεις και τον τρόπο παρέμβασης του οργανισμού.

Στον προαύλιο χώρο του Ζαππείου Μεγάρου, μάλιστα, υπήρχαν τα ασθενοφόρα, αλλά και οι κινητές μονάδες ιατρικής και οδοντιατρικής, του οργανισμού, μέσω των οποίων ωφελούνται, όχι μόνο τα παιδιά που έχει αναλάβει το Χαμόγελο του Παιδιού, αλλά οποίο παιδί χρειαστεί πρώτες βοήθειες.

Το παρών στην εκδήλωση έδωσε ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης, η υφυπουργός Υγείας, Ζωή Ράπτη, η αναπληρώτρια υπουργός Υγείας, Μίνα Γκάγκα, ο Γενικός Γραμματέας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, Μάριος Θεμιστοκλέους και η υπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, Δόμνα Μιχαηλίδου. Εκ μέρους του Δήμου Αθηναίων, στην εκδήλωση βρέθηκε η Δημοτική Σύμβουλος, Κατρίνα Γκαγκάκη.

Προληπτικές εξετάσεις

Μεταξύ άλλων το Χαμόγελο του Παιδιού, πραγματοποιεί προληπτικές ιατρικές και οδοντιατρικές εξετάσεις σε όλα τα παιδιά, με έμφαση σε εκείνα που ζουν σε απομακρυσμένες περιοχές και δεν έχουν πρόσβαση σε ιατρικά κέντρα. Μέχρι σήμερα έχουν υποστηριχθεί από το 2002, 144.584 παιδιά.

Εκτελούνται, επίσης, διακομιδές νεογνών και παιδιών -25.426 έως σήμερα από το 1997- μέσω των Κινητών Ιατρικών Μονάδων εντατικής θεραπείας, οι οποίες είναι στη διάθεση του ΕΚΑΒ.

Παρέχεται, παράλληλα, δημιουργική απασχόληση στα νοσηλευόμενα παιδιά και φιλοξενία οικογενειών με παιδιά που αντιμετωπίζουν προβλήματα υγείας, είτε στην Αθήνα και στη Θεσσαλονίκη, είτε σε άλλες πόλεις της Ελλάδας.

“Για εμάς, αλλά και για τον κόσμο και για τα παιδιά που σώθηκε η ζωή τους από αυτές τις υπηρεσίες, δεν ήταν απλώς μια εκδήλωση, ήταν κατάθεση ζωής και ψυχής. Είναι κατάθεση 25 χρόνων στους δρόμους, στις επάλξεις” δήλωσε στα Μέσα Ενημέρωσης, ο Πρόεδρος του οργανισμού “Το Χαμόγελο του Παιδιού”, Κωνσταντίνος Γιαννόπουλος.

Πρόσθεσε ότι “τα ασθενοφόρα και οι κινητές μονάδες εντατικής θεραπείας νεογνών και παιδιών, οι μονάδες προληπτικής ιατρικής, με εξοπλισμούς που οι χορηγοί μας παρέχουν, είναι εκεί κάθε μέρα και σώζουν στην καθημερινότητά παιδιά που βρίσκονται σε κίνδυνο. Κάνουμε το καλύτερο δυνατό για το αυτονόητο, που είναι κάθε παιδί να έχει δωρεάν πρόσβαση στην υγεία και αυτά τα αυτονόητα έχουμε σήμερα εδώ”.

Στο τέλος ο κ. Γιαννόπουλος αναφέρθηκε στο γιο του, Αντρέα Γιαννόπουλο, που είχε χάσει τη ζωή του, αλλά είχε ως επιθυμία τη δημιουργία ενός οργανισμού που θα δίνει βοήθεια σε όλα τα παιδιά που βρίσκονται σε κίνδυνο. “Ο γιος μου πάλευε με αντίξοες συνθήκες τότε, αλλά κατάφερε να δημιουργηθεί μέσα από την τελευταία σελίδα του ημερολογίου του κάτι πολύ σημαντικό, που λέγεται “Το Χαμόγελο του Παιδιού” επεσήμανε ο πρόεδρος του Οργανισμού.

Τα πιο πρόσφατα στη κατηγορία

Αφρικανική Σκόνη: Ποια χημικά στοιχεία εντοπίστηκαν στην ατμόσφαιρα της Αττικής

Ένα κύμα αφρικανικής σκόνης κάλυψε όλη τη χώρα την Τρίτη (23/4) «βάφοντας» τον ουρανό πορτοκαλί και κάνοντας την ατμόσφαιρα στην Αττική ιδιαίτερα αποπνικτική, με...
Αυξάνονται οι ημέρες καραντίνας για όσους έρχονται από το εξωτερικό

Αναγκαστική προσγείωση Boeing 737 στο “Ελ. Βενιζέλος”

Ένα Boeing 737 της εταιρείας Transavia που εκτελούσε την πτήση από Αθήνα στο Παρίσι «Ελ. Βενιζέλος – Ορλύ» στις 15:00 και απογειώθηκε στις 15:20 χρειάστηκε να επιστρέψει εσπευσμένα...

Ρέντη: Πώς οργανώθηκε και πραγματοποιήθηκε η δολοφονική επίθεση κατά των αστυνομικών

Την συμμορία χούλιγκαν που εμπλέκεται μεταξύ άλλων στην δολοφονική επίθεση κατά των αστυνομικών στου Ρέντη που είχε ως αποτέλεσμα τον θανάσιμο τραυματισμό του Αρχιφύλακα Γεώργιου...

Aκτοπλοϊκά και αεροπορικά εισιτήρια: Εκπτώσεις σε αναπληρωτές εκπαιδευτικούς για το Πάσχα

Οι αναπληρωτές εκπαιδευτικοί της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης θα έχουν τη δυνατότητα να ταξιδέψουν στον τόπο μόνιμης κατοικίας τους το Πάσχα, με μειωμένες τιμές. Με...

Απαιτεί η Γερμανία διακοπή ερευνών για ελληνικούς υδρογονάνθρακες;

Αυτό που έκαναν οι Γερμανοί αποτελεί ωμή παρέμβαση στα εσωτερικά της Ελλάδας. Αυτή τη στιγμή επί της ουσίας και στην πράξη ΔΕΝ υφίσταται Έλληνας.....

Η φωτογραφία της ημέρας

Η αφρικανική σκόνη «έπνιξε» την πρωτεύουσα 24 Απριλίου 2024

Διακοπές Ρεύματος ΔΕΗ: Χωρίς ρεύμα την Πέμπτη (25/04) αυτές οι περιοχές της Αθήνας!

Σε πολλές περιοχές της Αττικής θα σημειωθεί προγραμματισμένη διακοπή ρεύματος την Πέμπτη (25/4/2024). Πόση ώρα θα κρατήσει η διακοπή ρεύματος και τι ώρες θα...

Βρείτε μας

7,826ΥποστηρικτέςΚάντε Like
133ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
1,245ΑκόλουθοιΑκολουθήστε

Λαϊκό Θέατρο Σκιών

Τα νέα και τα βίντεο του Καραγκιόζη

Διαβάστε Επίσης

Άγιοι Τρεις Ιεράρχες – Γιορτή σήμερα 30 Ιανουαρίου

Τη μνήμη των Τριών Ιεραρχών τιμά σήμερα, 30 Ιανουαρίου, η Εκκλησία μας. Η αιτία...

Θεοφάνεια: Αρχαιότερη εορτή από τα Χριστούγεννα

Στις 6 Ιανουαρίου κλείνει ένα πλουσιότατο σε λατρευτικά δρώμενα, παραδοσιακά έθιμα και μακραίωνες συνήθειες...

Ερυθρός Σταυρός: ΕΔΕ για τη χριστουγεννιάτικη γιορτή με εντολή Χρυσοχοΐδη

Ο υπουργός Υγείας Μιχάλης Χρυσοχοΐδης παρήγγειλε να διαταχθεί Ένορκη Διοικητική Εξέταση (ΕΔΕ) σε βάρος...

Παγκράτι: Συναγερμός για εξαφάνιση ανήλικης

Στις 19/12/2023, πρωινές ώρες εξαφανίστηκε από το Παγκράτι Αττικής, η Σάρα Μ. 16 ετών. «Το Χαμόγελο του...