Εκδήλωση για τις ευρωεκλογές από European Election Monitoring Center και το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο

69
Και όμως λεφτά υπήρχαν για τον ΣΥΡΙΖΑ

Στο πλαίσιο του ευρωπαϊκού ερευνητικού προγράμματος “Platform Europe”, που χρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, πραγματοποιείται συζήτηση για τις Ευρωεκλογές την Τετάρτη 8 Μαΐου 2019, 6-9 μμ στην αίθουσα 302, 3ος όροφος, στο Τμήμα Επικοινωνίας & Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης (ΕΜΜΕ), του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών (ΕΚΠΑ), Σοφοκλέους 1, Αθήνα.

Σκοπός της εκδήλωσης είναι να συζητηθούν θέματα σχετικά με τη σημασία των Ευρωεκλογών και να παρουσιαστεί η ίδρυση και η δράση του European Election Monitoring Center, ενός διεθνούς ερευνητικού φορέα, ο οποίος αποτελείται από ερευνητικές ομάδες προερχόμενες από τις 27 χώρες-μέλη της ΕΕ.

Το συγκεκριμένο ερευνητικό πρόγραμμα αποσκοπεί στην προώθηση της γνώσης γύρω από τις Ευρωεκλογές αλλά και την πρόσβαση στο προεκλογικό προωθητικό υλικό των κομμάτων των 27 κρατών μελών που συμμετέχουν σε αυτές. Βασικός πυρήνας του προγράμματος είναι η δημιουργία μιας ευρωπαϊκής βάσης δεδομένων προεκλογικού υλικού, η οποία θα είναι διαθέσιμη και δημόσια προσβάσιμη διαδικτυακά.

Διαβάστε επίσης:  Εορτολόγιο: Ποιοι γιορτάζουν σήμερα ;

Κάθε κράτος μέλος διαθέτει τη δική του εθνική ερευνητική ομάδα και ο κεντρικός συντονισμός πραγματοποιείται από το Πανεπιστήμιο Roma Tre, Ρώμη, Ιταλία. Η ελληνική ερευνητική ομάδα αποτελείται από τον Δρ. Σταμάτη Πουλακιδάκο (Τμήμα ΕΜΜΕ, ΕΚΠΑ), την Επίκουρη Καθηγήτρια Αναστασία Βενετή (Bournemouth University), τον Επίκουρο Καθηγητή Αντώνη Αρμενάκη (Τμήμα ΕΜΜΕ, ΕΚΠΑ) και την Υποψήφια Διδάκτορα Ηλιάνα Γιαννούλη (Τμήμα ΕΜΜΕ, ΕΚΠΑ).

Στη συζήτηση θα συμμετέχουν ο κ. Κωνσταντίνος Τσουτσοπλίδης, Εκπρόσωπος Τύπου Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου-Γραφείο Συνδέσμου Ελλάδας, ο κ. Πέτρος Ιωαννίδης, Πολιτικός αναλυτής, About People, ο κ. Λευτέρης Παπαγιαννάκης, Αντιδήμαρχος Αθηναίων καθώς και μέλη της εθνικής ερευνητικής ομάδας.