Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024
14.4 C
Athens

Έκλεισε ο Ναός της Αναστάσεως στην Ιερουσαλήμ

Εκκλησιαστικοί ηγέτες ανακοίνωσαν πως έκλεισαν σήμερα τον Ναό της Αναστάσεως στην Ιερουσαλήμ, κάτι που σπάνια γίνεται, διαμαρτυρόμενοι εναντίον νέων ισραηλινών φορολογικών μέτρων καθώς και ενός νόμου περί απαλλοτρίωσης ακινήτων, ενώ έκαναν λόγο για μια «συστηματική και άνευ προηγουμένου επίθεση εναντίον των χριστιανών στους Άγιους Τόπους».

Ο ναός έκλεισε γύρω στο μεσημέρι και δεν έγινε σαφές για πόσο διάστημα θα παραμείνει κλειστός. Ο Ναός της Αναστάσεως ή Ναός του Παναγίου Τάφου, καθώς βρίσκεται σύμφωνα με την παράδοση στο σημείο όπου ετάφη ο Χριστός, θεωρείται ο ιερότερος τόπος του χριστιανισμού και εκατοντάδες χιλιάδες άνθρωποι τον επισκέπτονται κάθε χρόνο για να προσκυνήσουν.

Αργότερα σήμερα, επιτροπή της ισραηλινής κυβέρνησης πρόκειται να εξετάσει ένα νομοσχέδιο που θα επιτρέψει στο κράτος να απαλλοτριώσει ακίνητα στην Ιερουσαλήμ τα οποία έχουν πωληθεί τα τελευταία χρόνια από εκκλησίες σε ιδιωτικές εταιρείες ακινήτων.

Οι Ισραηλινοί υπογραμμίζουν πως στόχος του νομοσχεδίου είναι να προστατευθούν μισθωτές κατοικιών από το ενδεχόμενο οι ιδιωτικές εταιρείες να μην παρατείνουν τις μισθώσεις τους. Οι εκκλησίες, που είναι ιδιοκτήτες πολλών ακινήτων στην πόλη, λένε πως ένας τέτοιος νόμος θα τις δυσκολέψει να βρίσκουν αγοραστές για τα ακίνητά τους.

«Αυτό το φρικτό νομοσχέδιο … αν εγκριθεί, θα καταστήσει δυνατή την απαλλοτρίωση των ακινήτων εκκλησιών», αναφέρεται σε ανακοίνωση των ηγετών της Ελληνορθόδοξης, της Ρωμαιοκαθολικής και της Αρμενικής εκκλησίας.
Επιπλέον οι ισραηλινές δημοτικές αρχές της Ιερουσαλήμ ακύρωσαν μια φορολογική εξαίρεση, την οποία είχαν εμπορικές ιδιοκτησίες στην πόλη που ανήκουν σε εκκλησίες, και άρχισαν να ζητούν από τις εκκλησίες να πληρώσουν αναδρομικά.
«Αυτό θυμίζει σε όλους μας νόμους παρόμοιας φύσης που είχαν εφαρμοστεί εναντίον των Εβραίων στη διάρκεια σκοτεινών περιόδων στην Ευρώπη», υπογραμμίζουν οι εκκλησιαστικοί ηγέτες.

Ο Ναός της Αναστάσεως βρίσκεται στην παλιά πόλη, στην Ανατολική Ιερουσαλήμ, στο παλαιστινιακό τμήμα της ιερής πόλης που το Ισραήλ κατέχει εδώ και 50 χρόνια και η προσάτηση του οποίου θεωρείται παράνομη από τη διεθνή κοινότητα.

Τα πιο πρόσφατα στη κατηγορία

Φωτιά στο Μάτι: Ευθύνες στην ηγεσία της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας προκύπτουν μετά από νέες καταθέσεις

Μάτι: Δύο χρόνια φυλάκισης με αναστολή στον τότε διοικητή του Συντονιστικού Κέντρου Επιχειρήσεων

Η πρώτη καταδίκη για έναν εκ των κατηγορουμένων στη φονική πυρκαγιά στο Μάτι με τους 104 νεκρούς, ήρθε σήμερα από το Τριμελές Πλημμελειοδικείο της...

Σε ετοιμότητα η Πολιτική Προστασία – Έκτακτη σύσκεψη στη Θεσσαλία με τον Κικίλια 

Σε ετοιμότητα έχει τεθεί η Πολιτική Προστασία ενόψει των έντονων καιρικών φαινομένων που αναμένεται να επηρεάσουν πολλές περιοχές της χώρας. Το πρωί πραγματοποιήθηκε σύσκεψη της...
Κακοκαιρία "Ιανός": Νύχτα αγωνίας σε Αλμυρό Βόλου και Καρδίτσα

Έκτακτο Δελτίο Επικίνδυνων Καιρικών Φαινομένων – Η επικινδυνότητα ανά περιοχή

Βαρομετρικό χαμηλό συνοδευόμενο από επικίνδυνα μέτωπα προβλέπεται να προκαλέσει επιδείνωση του καιρού στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας, από σήμερα νωρίς το απόγευμα μέχρι αύριο...

Στις 198 οι “απαγορευμένες” παραλίες στην Ελλάδα για τουριστική αξιοποίηση

Υπεγράφη από τους Υπουργούς Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών, κ. Κωστή Χατζηδάκη και Περιβάλλοντος και Ενέργειας, κ. Θόδωρο Σκυλακάκη, η Κοινή Υπουργική Απόφαση, με την...

Μέσω gov.gr η υποβολή αναφοράς ή καταγγελίας για μέτρα πυροπροστασίας 

Τη δυνατότητα να υποβάλλουν ηλεκτρονικά μέσω του gov.gr αναφορά ή καταγγελία για μέτρα πυροπροστασίας επιχειρήσεων και εγκαταστάσεων έχουν από σήμερα οι πολίτες, ύστερα από...

Η φωτογραφία της ημέρας

Θρύλος και πάσης Ευρώπης! 19 Απριλίου 2024

Εορτολόγιο: Ποιοι γιορτάζουν σήμερα;

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024 σήμερα και σύμφωνα με το εορτολόγιο γιορτάζουν όσοι φέρουν το όνομα: Φιλίππα, Φιλιππία, Φιλιώ.

Βρείτε μας

7,826ΥποστηρικτέςΚάντε Like
133ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
1,245ΑκόλουθοιΑκολουθήστε

Λαϊκό Θέατρο Σκιών

Τα νέα και τα βίντεο του Καραγκιόζη

Διαβάστε Επίσης

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ 20 Απριλίου η Ιερουσαλήμ γίνεται η πρωτεύουσα των Εβραίων

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ Το 1799 ο  Γάλλος αυτοκράτορας, Ναπολέων Β' υπογράφει ένα διάταγμα, σύμφωνα με το οποίο η...

Μπαχτσελί: Να μπει η Τουρκία στην Ιερουσαλήμ

“Να μπει η Τουρκία στην Ιερουσαλήμ έως ότου εκεί που φτάνει η δύναμη της”...

Νύχτα κόλασης σε Λωρίδα της Γάζας και Ιερουσαλήμ – Αεροπορικές επιθέσεις, ρουκέτες και δεκάδες νεκροί

Ρουκέτες συνέχισαν να εκτοξεύονται κατά τη διάρκεια της νύχτας από Παλαιστίνιους στη Λωρίδα της...

Ο Εσπερινός των Αρχαγγέλων στην Ιερουσαλήμ (βίντεο)

Ιερουσαλήμ: Ο Πανηγυρικός Εσπερινός της Συνάξεως των Αρχαγγέλων Μιχαήλ και Γαβριήλ και των λοιπών...