Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024
20.5 C
Athens

Εκλογές 2023: Απόψε το debate των πολιτικών αρχηγών – Οι προετοιμασίες, τα «μυστικά» και η ιστορία των τηλεμαχιών

Απόψε αναμένεται να διεξαχθεί το debate μεταξύ των πολιτικών αρχηγών στις 9 το βράδυ στην ΕΡΤ, με το κλίμα να είναι ιδιαίτερα πολωμένο ενόψει των εκλογών της 21ης Μαΐου 2023.

Συντονιστής θα είναι ο Γιώργος Κουβαράς από την ΕΡΤ, ενώ μέρος θα λάβουν- με αλφαβητική σειρά- οι δημοσιογράφοι των έξι τηλεοπτικών καναλιών πανελλαδικής εμβέλειας. Η Μάρα Ζαχαρέα (STAR), η Σία Κοσιώνη (ΣΚΑΪ), ο Γιώργος Παπαδάκης (ΑΝΤ1), ο Αντώνης Σρόιτερ (ALPHA), ο Παναγιώτης Στάθης (OPEN) και η Ράνια Τζίμα (MEGA).

Η τηλεμαχία θα έχει διάρκεια έως τρεις ώρες και σε αυτήν θα περιλαμβάνονται έξι θεματικές ενότητες:

  • Οικονομία – ανάπτυξη
  • Εξωτερική πολιτική – άμυνα – ασφάλεια,
  • Εκλογές – διακυβέρνηση – συνεργασία
  • Κράτος -θεσμοί – Διαφάνεια
  • Κοινωνικό κράτος (Υγειά, Παιδεία, κοινωνική πρόνοια)
  • Περιβάλλον – Ενέργεια
  • Νέα γενιά

Αναφορικά με τη διάταξή τους στο τηλεοπτικό στούντιο, οι πολιτικοί αρχηγοί θα καθίσουν από αριστερά προς τα δεξιά με βάση την κοινοβουλευτική δύναμη των κομμάτων. Πρώτος ο πρόεδρος της Ν.Δ. και Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης και στη συνέχεια ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ/ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ Αλέξης Τσίπρας, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ Νίκος Ανδρουλάκης, ο γενικός γραμματέας της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας, ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης Κυριάκος Βελόπουλος, και ο γραμματέας του ΜέΡΑ25, Γιάνης Βαρουφάκης.

ert ΕΡΤ debate
Οι τελικές πρόβες στο στούντιο για το debate

Σχετικά με τον χρόνο των ερωτήσεων και των απαντήσεων των πολιτικών αρχηγών σε κάθε θεματική, αυτός έχει καθοριστεί ως εξής:

Ερώτηση: 30 δευτερόλεπτα

Απάντηση: 1,5 λεπτό

Διευκρινιστική ερώτηση: 15 δευτερόλεπτα

Απάντηση: 30 δευτερόλεπτα

Οι προετοιμασίες στην ΕΡΤ

Τις τελευταίες ημέρες εργάζονται πυρετωδώς δημοσιογράφοι και τεχνικοί για να είναι όλα έτοιμα, καθώς έχουν περάσει οκτώ χρόνια από την τελευταία τηλεμαχία. Το υπερσύγχρονο ΕΡΤNEWS STUDIO, που θα φιλοξενήσει τους αρχηγούς των κοινοβουλευτικών κομμάτων αλλά και τους έξι δημοσιογράφους, έχει διαμορφωθεί κατάλληλα, ενώ οι τεχνικοί κάνουν τις τελευταίες ρυθμίσεις πριν από την τηλεμαχία, η οποία θα καλυφθεί από εννέα κάμερες, που θα έχουν στηθεί στο τηλεοπτικό πλατό.

Συνολικά εννέα κάμερες θα βρίσκονται στο βαν έξω από την είσοδο του Ραδιομεγάρου, προκειμένου να καλύψουν τις προσελεύσεις των πολιτικών και των επιτελείων τους, ενώ για τους ίδιους λόγους έχει επιστρατευθεί κι ένα drone. Επιπρόσθετα, κάθε πολιτικός αρχηγός θα συνοδεύεται από μια κάμερα μέχρι να μπει στο στούντιο, ενώ θα υπάρχουν και ακόμη δύο, που θα καταγράφουν τα πιο σημαντικά στιγμιότυπα της βραδιάς. Ανάλογες είναι και οι προετοιμασίες που έχουν γίνει για τη φιλοξενία δημοσιογράφων, φωτορεπόρτερ και τεχνικών που έχουν διαπιστευθεί για να καλύψουν το debate, καθώς το ενδιαφέρον είναι πολύ μεγάλο, τόσο από ελληνικά όσο και από διεθνή ΜΜΕ.

Σήμερα το απόγευμα θα βρίσκονται στο Ραδιομέγαρο τηλεοπτικά συνεργεία και δημοσιογράφοι από τα έξι κανάλια πανελλαδικής εμβέλειας, καθώς επίσης και από άλλους ενημερωτικούς σταθμούς ούτως ώστε να καταγράψουν το πολιτικό γεγονός. Για τον σκοπό αυτό, θα στηθεί ειδική εξέδρα για τις τηλεοπτικές κάμερες και τους φωτορεπόρτερ.

Πριν από μία εβδομάδα οι δημοσιογράφοι που θα λάβουν μέρος στην τηλεμαχία είχαν συναντηθεί στην ΕΡΤ για να συζητήσουν για τις τελευταίες λεπτομέρειες και να καθοριστεί η σειρά με την οποία θα ρωτήσει ο καθένας. Μετά τη συνάντησή τους είχαν ζητήσει περισσότερη ελευθερία και μία έξτρα ελεύθερη ερώτηση στο τέλος της βραδιάς, κάτι το οποίο δεν έγινε δεκτό από τη διακομματική επιτροπή του υπουργείου Εσωτερικών.

«Οι δημοσιογράφοι που συμμετέχουμε στο debate συμφωνήσαμε και προτείνουμε να αντικατασταθεί η τελευταία ενότητα που περιλαμβάνει απευθείας τοποθέτηση των πολιτικών αρχηγών στην κάμερα, με ελεύθερη ερώτηση των δημοσιογράφων όπως είθισται να συμβαίνει μέχρι σήμερα. Με τον τρόπο αυτό θα δοθεί η δυνατότητα και στους έξι δημοσιογράφους να υποβάλουν ερωτήσεις σε όλους τους αρχηγούς. Παρακαλούμε επίσης να μας ενημερώσετε για τη σειρά την οποία θα απαντούν οι πολιτικοί αρχηγοί ανά θεματική ενότητα» ανέφερε η σχετική επιστολή των δημοσιογράφων.

Η ιστορία των debate

Η ιστορία των debate στην Ελλάδα παρουσιάζει εξαιρετικό ενδιαφέρον. Απαιτήθηκαν τρεις δεκαετίες για να διεξαχθεί η πρώτη τηλεμαχία το 1990 που διοργάνωσε το Ινστιτούτο Διεθνών Σχέσεων του Παντείου Πανεπιστημίου μεταξύ των Κωνσταντίνου Μητσοτάκη, Ανδρέα Παπανδρέου και Χαρίλαου Φλωράκη.

Η συζήτηση, η οποία έγινε στις 12 Μαρτίου του 1990 ενόψει των εκλογών που διεξήχθησαν στις 8 Απριλίου εκείνης της χρονιάς, ήταν επικεντρωμένη στην εξωτερική πολιτική και μεταδόθηκε από την ΕΡΤ και δύο ιδιωτικά κανάλια. Συντονιστής ήταν ο δημοσιογράφος Γιάννης Καψής και τις ερωτήσεις υπέβαλε ο καθηγητής του Παντείου Δημήτρης Κώνστας.

Στις πρώτες σειρές των καλεσμένων ήταν ο πρώην Πρωθυπουργός Τζανής Τζαννετάκης, υπουργοί, βουλευτές, καθώς και οι πρέσβεις των Ηνωμένων Πολιτειών και της Σοβιετικής Ένωσης

Η πρώτη τηλεμαχία στο Πάντειο Πανεπιστήμιο

Το 1996 Κώστας Σημίτης και Μιλτιάδης Έβερτ συμμετέχουν στο πρώτο debate, σε τηλεοπτικό στούντιο, ενόψει των εκλογών της 22ας Σεπτεμβρίου. Ο κάθε αρχηγός είχε στην διάθεσή του 2 λεπτά για να απαντήσει σε ερωτήσεις. Δεν μπορούσε να απευθυνθεί στον αντίπαλό του. Στην πρώτη θέση, τα εθνικά θέματα στην σκιά της κρίσης των Ιμίων και η οικονομία.

Συντονιστής της τηλεμαχίας ήταν ο Πέτρος Ευθυμίου (μετέπειτα βουλευτής και υπουργός του ΠΑΣΟΚ), ενώ ερωτήσεις έκαναν οι Θεόδωρος Ρουσόπουλος (μετέπειτα βουλευτής και υπουργός της Νέας Δημοκρατίας), Παύλος Τσίμας και Γιάννης Παπουτσάνης.

Το 2000 Κώστας Σημίτης και Κώστας Καραμανλής βρίσκονται ενώπιος ενωπίω λίγο πριν από τις εκλογές της 9ης Απριλίου. Η οικονομία βρίσκεται και τότε στην πρώτη θέση της πολιτικής αντιπαράθεσης. Καυτό θέμα η πορεία του Χρηματιστηρίου.

Την τηλεμαχία συντόνισε ο Νίκος Χατζηνικολάου και ερωτήσεις απηύθυναν η Έλλη Στάη, ο Μανώλης Καψής και ο Θεόδωρος Ρουσόπουλος. Οι δύο πολιτικοί αρχηγοί είχαν δύο λεπτά στη διάθεσή τους για να απαντήσουν.

Το 2004 το debate περιλαμβάνει όλους τους πολιτικούς αρχηγούς. Κώστας Καραμανλής, αρχηγός ΝΔ, Γιώργος Παπανδρέου, αρχηγός του ΠΑΣΟΚ, η Γ.Γ. του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα, Νίκος Κωνσταντόπουλος, επικεφαλής του Συνασπισμού και ο Δημήτρης Τσοβόλας από το ΔΗΚΚΙ, απαντούν σε ερωτήσεις χωρίς διάλογο.

Οι πέντε πολιτικοί αρχηγοί ανέπτυξαν τις θέσεις τους για την κοινωνική πολιτική και υγεία, την ανάπτυξη και την οικονομία, την παιδεία, την εξωτερική πολιτική και τη δημόσια διοίκηση. Είχαν στη διάθεσή τους 1,5 λεπτό για κάθε απάντηση. Συντονιστής της συζήτησης ήταν ο Νίκος Χατζηνικολάου και τις ερωτήσεις έκαναν οι δημοσιογράφοι Παύλος Τσίμας, Αλέξης Παπαχελάς, Νίκος Ευαγγελάτος και Σταύρος Θεοδωράκης (επικεφαλής σήμερα του Ποταμιού).

Τον Ιούνιο του 2004 έγινε η πρώτη τηλεοπτική αναμέτρηση των πολιτικών αρχηγών σε προεκλογική περίοδο Ευρωεκλογών και διεξήχθη ενόψει των Ευρωεκλογών της 13ης Ιουνίου. Συμμετείχαν ο Πρωθυπουργός και πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κώστας Καραμανλής, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Γιώργος Παπανδρέου, η γ.γ. του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα και ο πρόεδρος του Συνασπισμού Νίκος Κωνσταντόπουλος. Συντονιστής ήταν ο δημοσιογράφος Γιάννης Πρετεντέρης και ερωτήσεις υπέβαλαν οι δημοσιογράφου Έλλη Στάη, Παύλος Τσίμας, Nίκος Ευαγγελάτος, Σταύρος Θεοδωράκης και Mανώλης Καψής.

Το 2007, αντιμέτωποι βρίσκονται και πάλι Κώστας Καραμανλής και Γιώργος Παπανδρέου, Αλέκα Παπαρήγα και πλέον ο Αλέκος Αλαβάνος ως αρχηγός του ΣΥΡΙΖΑ, ο Γιώργος Καρατζαφέρης από τον ΛΑΟΣ και ο Στέλιος Παπαθεμελής από την τότε Δημοκρατική Αναγέννηση. Μείζον ζήτημα οι φονικές πυρκαγιές στην Πελοπόννησο.

Οι πολιτικοί αρχηγοί απάντησαν σε ερωτήσεις έξι δημοσιογράφων, οι οποίες ήταν μοιρασμένες σε έξι θεματικές ενότητες: Εξωτερική Πολιτική, Οικονομία, Δημόσια Διοίκηση, Παιδεία, Κοινωνική Πολιτική και Γενικά Πολιτικά Θέματα. Συντονιστής της τηλεμαχίας ήταν η Μαρία Χούκλη και τις ερωτήσεις απηύθυναν οι δημοσιογράφοι Νίκος Χατζηνικολάου, Όλγα Τρέμη, Νίκος Ευαγγελάτος, Αλέξης Παπαχελάς, Αιμίλιος Λιάτσος και Έλλη Στάη.

Χωρίς εκπλήξεις πραγματοποιήθηκε η τηλεοπτική αναμέτρηση των πολιτικών αρχηγών, ενόψει των Ευρωεκλογών της 7ης Ιουνίου, που επικεντρώθηκε σε έξι θεματικές ενότητες: Ευρωπαϊκή Ένωση και Εξωτερική Πολιτική, Οικονομία και Ανάπτυξη, Κοινωνική Πολιτική και Εργασία, Περιβάλλον και Παιδεία, Διακυβέρνηση και Δημόσια Διοίκηση. Συμμετείχαν ο πρωθυπουργός και πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κώστας Καραμανλής, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Γιώργος Παπανδρέου, η γ.γ του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρρήγα, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέκος Αλαβάνος και, ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ Γιώργος Καρατζαφέρης. Την τηλεμαχία συντόνισε η Μαρία Χούκλη και ερωτήσεις υπέβαλαν οι δημοσιογράφοι Νίκος Ευαγγελάτος, Όλγα Τρέμη, Αιμίλιος Λιάτσος, Αντώνης Σρόιτερ, Ανδρέας Κωνσταντάτος και η Σία Κοσιώνη.

Για τις εθνικές εκλογές του 2009 διεξήχθησαν δύο debate, το ένα με την παρουσία όλων των αρχηγών των κοινοβουλευτικών κομμάτων και των οικολόγων, με τον Αλέξη Τσίπρα να βρίσκεται πλέον στην ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ, και το δεύτερο με τους δύο διεκδικητές της πρωθυπουργίας, Κώστα Καραμανλή και Γιώργο Παπανδρέου. Επιτρέπονται πλέον ερωτήσεις αρχηγού προς αρχηγό.

Συγκεκριμένα, ενόψει των πρόωρων εκλογών της 4ης Οκτωβρίου η τηλεοπτική αναμέτρηση  των πολιτικών αρχηγών έγινε στις 21 Σεπτεμβρίου και επικεντρώθηκε σε έξι θεματικές ενότητες: Οικονομία – Ανάπτυξη, Κοινωνική Πολιτική – Εργασία, Εξωτερική Πολιτική – Ευρωπαϊκή Ένωση, Περιβάλλον – Βιώσιμη Ανάπτυξη, Παιδεία – Τεχνολογία – Πολιτισμός, Διακυβέρνηση – Δημόσια Διοίκηση. Συμμετείχαν ο πρωθυπουργός και πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κώστας Καραμανλής, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Γιώργος Παπανδρέου, η γ.γ του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρρήγα, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας, ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ Γιώργος Καρατζαφέρης και ο επικεφαλής των Πράσινων Οικολόγων Νίκος Χρυσόγελος. Την τηλεμαχία συντόνισε η Μαρία Χούκλη και ερωτήσεις υπέβαλαν οι δημοσιογράφοι Παύλος Τσίμας, Νίκος Ευαγγελάτος, Αιμίλιος Λιάτσος, Ανδρέας Κωνσταντάτος, Αντώνης Σρόιτερ και η Σία Κοσιώνη.

Debate Καραμανλή – Παπανδρέου 2009

Το τεταμένο κλίμα του 2012 δεν επέτρεψε την διεξαγωγή debate μεταξύ των πολιτικών αρχηγών, ενώ ούτε τον Ιανουάριο του 2015 οι πολιτικοί αρχηγοί βρέθηκαν μπροστά στον τηλεοπτικό φακό.

Στις εκλογές του Σεπτεμβρίου του 2015, γίνονται δύο debate. Στο πρώτο συμμετείχαν 7 πολιτικοί αρχηγοί -Αλέξης Τσίπρας, Ευάγγελος Μεϊμαράκης, Φώφη Γεννηματά, Σταύρος Θεοδωράκης, Παναγιώτης Λαφαζάνης, Δημήτρης Κουτσούμπας και Πάνος Καμμένος.

Κυριάρχησαν τα θέματα της οικονομίας και των μετεκλογικών συνεργασιών. Συντονιστής της τηλεμαχίας ήταν ο δημοσιογράφος της ΕΡΤ Πάνος Χαρίτος και τις ερωτήσεις υπέβαλαν οι δημοσιογράφοι Όλγα Τρέμη (Mega), Μαρία Χούκλη (ΑΝΤ1), Σία Κοσιώνη (ΣΚΑΪ), Αντώνης Σρόιτερ (Alpha), Μάρα Ζαχαρέα (Star) και Μάκης Γιομπαζολιάς (ΕTV).

Στο δεύτερο «μονομάχησαν» Αλέξης Τσίπρας και Ευάγγελος Μεϊμαράκης.

Η ανάλυση των debate

Πρόσφατα ο επικοινωνιολόγος Μάνος Σιφονιός, ανέλυσε στην ΕΡΤ τις τηλεμαχίες των πολιτικών αρχηγών που έμειναν στην ιστορία.

Κάνοντας μια ιστορική αναδρομή στην αντιπαράθεση προσώπων με αφορμή ένα γεγονός ο κ. Σιφονιός αναφέρθηκε στους ρήτορες, στην αρχαία Ελλάδα που είχαν μία προσέγγιση του κατηγόρου και του κατηγορουμένου. Αναφερόμενος στον Δημοσθένη και τον Αισχίνη υπενθύμισε ότι επειδή οι απολογίες δίνονταν πριν την εξέλιξη της δίκης ήταν ουσιαστικά παράλληλοι μονόλογοι. Κατηγορία η οποία αποδόθηκε στους πολιτικούς στα πρώτα ελληνικά ντιμπέιτ.

Στην πραγματικότητα, όπως είπε, στην εκπομπή «Συνδέσεις» το πρώτο ντιμπέιτ (debate) αρχηγών ήταν το 1996, όταν ο Κώστας Σημίτης αντιμετώπισε τον Μιλτιάδη Έβερτ. Ωστόσο, ο ίδιος υπενθύμισε ότι το πρώτο τηλεοπτικό debate στην Ελλάδα έγινε το 1982 όταν η ΕΡΤ οργάνωσε με τον τότε αρχισυντάκτη ειδήσεων και παρουσιαστή Θοδωρή Καλούδη, μια τηλεμαχία μεταξύ του Γεράσιμου Αρσένη που ήταν τότε ο «τσάρος» της οικονομίας, του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη, που ήταν ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας και τον Αντώνη Αμπατιέλο που ήταν βουλευτής του ΚΚΕ και μέλος της Γενικής Γραμματείας.

 Από τους παράλληλους μονολόγους στις… κάρτες

«Το ‘89 μετά την κυβέρνηση Τζαννετάκη και πριν από τις εκλογές που εκλέξαμε την οικουμενική κυβέρνηση Ζολώτα, είχαμε τρεις παράλληλους μονολόγους, που ήταν κατά σειρά δύο εβδομάδες πριν τις εκλογές, Κύρκος, Φλωράκης, Παπανδρέου. Αλλά ήταν κάθε μέρα η μία μετά την άλλη μια συνέντευξη σε τρεις δημοσιογράφους και την επόμενη εβδομάδα ήταν Φλωράκης, Παπανδρέου, Μητσοτάκης», πρόσθεσε, ενώ μιλώντας για το 1996 τόνισε ότι έγινε με ένα κορσέ τηλεοπτικών όρων πολύ δύσκολο.

Ο ίδιος χαρακτήρισε ότι «το τελευταίο debate μεταξύ του κ. Τσίπρα και του κ. Μεϊμαράκη ήταν το πιο ελεύθερο και ίσως είναι οδηγός για οτιδήποτε επόμενο». Όπως είπε, «τότε υπήρχε ένα λίγο πιο ελεύθερο πεδίο. Υπήρχαν και κάποιες πρωτότυπες προσεγγίσεις, με την κάρτα που σήκωνε και μπορούσε να διακόψει για να μιλήσει. Σε επίπεδο τηλεοπτικού ντιμπέιτ από όλα τα υπόλοιπα είχαμε τη δυνατότητα ο σκηνοθέτης να δείχνει και τους δύο πρωταγωνιστές ταυτόχρονα». Ο ίδιος αναφέρθηκε και στα debate που δεν έγιναν το 2012, στις πρώτες εκλογές του 2015 και το πρόσφατο του 2019.

Τα πιο πρόσφατα στη κατηγορία

Μεγάλη πτώση στις ασιατικές αγορές μετά το ισραηλινό πλήγμα στο Ιράν – Ανεβαίνει η...

Ισχυρές απώλειες, που ξεπερνούν το 3% για το Τόκιο, καταγράφονται στα κυριότερα ασιατικά χρηματιστήρια, ενώ οι επενδυτές στρέφονται σε ασφαλή καταφύγια, μετά τις πληροφορίες...

Εκρήξεις στο κέντρο του Ιράν από ισραηλινή επίθεση

Εκρήξεις αναφέρθηκαν νωρίς σήμερα το πρωί στο κέντρο του Ιράν, με υψηλόβαθμους αμερικανούς αξιωματούχους να κάνουν λόγο για μια ισραηλινή επίθεση σε αντίποινα για...

Τσίπρας: Στη Μ. Ανατολή η Ευρώπη δεν είναι στη σωστή πλευρά της ιστορίας

Την άμεση κατάπαυση του πυρός στην Γάζα και την επιστροφή όλων των ομήρων πρέπει να ζητήσει με πολύ ξεκάθαρο τρόπο η Ευρώπη τόνισε από...

Δημοσκόπηση Metron: Αυξάνεται η συσπείρωση της ΝΔ και ανεβαίνει στο 32,3% – Μειώνονται οι...

Πλησιάζουν οι ευρεωκλογές και η ΝΔ εμφανίζει αυξημένη συσπείρωση και σημαντικά κέρδη καθώς περιορίζει τις διαρροέρς προς τα δεξιά, οι οποίες όσο πλησιάζουν οι...

Μητσοτάκης από Βρυξέλλες: Στις 13 Μαΐου η συνάντηση με τον Ερντογάν

Ο Πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, μετά το πέρας της έκτακτης συνεδρίασης του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου στις Βρυξέλλες, γνωστοποίησε ότι θα μεταβεί στην Άγκυρα στις 13 Μαΐου...

Μητσοτάκης για επίδομα μητρότητας σε μη μισθωτές: Ακόμα μία δέσμευσή μας γίνεται πραγματικότητα

Για «ακόμα μία δέσμευση» της κυβέρνησης που «γίνεται πραγματικότητα» κάνει λόγο ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης σε ανάρτησή του σχετικά με το άνοιγμα της πλατφόρμας...

ΣΥΡΙΖΑ: Εκτός του ευρωψηφοδελτίου ο Δ. Παπανώτας

Ο Στέφανος Κασσελάκης ανακοίνωσε ότι ο Δημήτρη Παπανώτας βγαίνει από το Ευρωψηφοδέλτιο του κόμματος. Σέβομαι απόλυτα τις αποφάσεις των μελών και φίλων του ΣΥΡΙΖΑ που...

Βρείτε μας

7,826ΥποστηρικτέςΚάντε Like
133ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
1,245ΑκόλουθοιΑκολουθήστε

Λαϊκό Θέατρο Σκιών

Τα νέα και τα βίντεο του Καραγκιόζη

Διαβάστε Επίσης

Αγωνία για το μέλλον της ΕΡΤ2 και της ΕΡΤ3…

Χωρίς νέο πρόγραμμα για την τρέχουσα σεζόν και δίχως προοπτική για το μέλλον πορεύεται...

Εκλογές 2023: Στις 10 Μαΐου στις 21:00 στην ΕΡΤ το debate των πολιτικών αρχηγών

Στην απόφαση να γίνει τελικά ένα debate στην κρατική τηλεόραση μεταξύ των πολιτικών αρχηγών...

Πρόθεση ψήφου: Στις 4,4 μονάδες η διαφορά της ΝΔ έναντι του ΣΥΡΙΖΑ

Στις 4,4 μονάδες βρίσκεται η διαφορά της ΝΔ έναντι του ΣΥΡΙΖΑ, σύμφωνα με το...

Λέκκας στην ΕΡΤ για το νέο σεισμό στην Εύβοια: Θετικό να έχουμε τέτοια μεγέθη

«Μπαίνουμε σε μια περίοδο κανονικότητας στην περιοχή, είναι θετικό να έχουμε τέτοια μεγέθη», επισήμανε...