Εκλογές το 2021: Το σχέδιο του Κυριάκου για να εξαϋλώσει τον Σύριζα

265
CNN: O νεοεκλεγείς Πρωθυπουργός της Ελλάδας νίκησε τη λαϊκιστική κυβέρνηση


Ένα σενάριο που παίζει πολύ δυνατά

Η αλήθεια είναι ότι όταν είδε το φως της δημοσιότητας το συγκεκριμένο σχέδιο (δια χειρός Βασίλη Σκουρή στα Παιχνίδια Εξουσίας) πολλοί είχαν γελάσει.

Θεώρησαν ότι είναι εντελώς άκυρο να μιλάει κανείς για σχέδιο εκλογών σε 2 χρόνια, μιας κυβέρνησης που δεν έχει κλείσει καλά καλά 2 μήνες στην εξουσία.

Και όμως το σχέδιο είναι υπαρκτό και έχει βάση. Σύμφωνα με αυτό ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα εκμεταλλευτεί τη δυναμική που έχει η κυβέρνησή του παίρνοντας μια σειρά μέτρων «κοινής λογικής» όπως τα χαρακτηρίζουν άνθρωποι του προέδρου, με μηδαμινό δημοσιονομικό κόστος (όπως η κατάργηση του ασύλου και η εφαρμογή του αντικαπνιστικού νόμου).

Αν μάλιστα επιτευχθεί και ο στόχος της μείωσης των πρωτογενών πλεονασμάτων θα υπάρξει δημοσιονομικός χώρος για νέες φοροελαφρύνσεις που θα ανοίξουν και άλλο την ψαλίδα από τον Σύριζα (στη ΝΔ πιστεύουν ότι μπορεί να φτάσει πάνω από 15 μονάδες).

Διαβάστε επίσης:  «Άγριες Μέλισσες»: Η απελπισία της Δρόσως και η ανατροπή στις εκλογές στο Διαφάνι

Με το ΚΙΝΑΛ αδύναμο να αντιδράσει και τον Σύριζα παραδομένο στις εσωκομματικές έριδες που θα φέρει η διαφορά των δυο κομμάτων, θα είναι η ιδανική στιγμή για να μπει σε εφαρμογή το σχέδιο.

Πρόωρες εκλογές στη διετία για να καεί η απλή αναλογική και στη συνέχεια νέες εκλογές με τον εκλογικό νόμο που θα έχει ψηφίσει νωρίτερα το Μαξίμου.

Η νίκη θα είναι δεδομένη και ο Κυριάκος Μητσοτάκης πανίσχυρος και εντός και εκτός κόμματος για να εφαρμόσει την πολιτική του για τα επόμενα 4 χρόνια, χωρίς βαρίδια και εμπόδια.