Εκπτώσεις: Απογοητευτικός ο απολογισμός – «Ο κόσμος δεν κάνει ενδιάμεσες στάσεις»

36
Αλλάζει η ημερομηνία έναρξης των ενδιάμεσων εκπτώσεων

Απογοητευμένοι εμφανίζονται οι έμποροι από τις ενδιάμεσες εαρινές εκπτώσεις, τις οποίες, μάλιστα, χαρακτηρίζουν τουλάχιστον αδιάφορες.

Δικαιολογημένη η δυσαρέσκεια και η απογοήτευση, σύμφωνα με πηγές από τον Εμπορικό Σύλλογο της Αθήνας, καθώς όπως αναφέρουν, η μείωση του τζίρου σε σχέση με πέρυσι άγγιξε το 10% στα καταστήματα του κέντρου ενώ ξεπέρασε το 20% στις περιφερειακές αγορές της Αθήνας.

Εκπτώσεις: Απογοητευτικός ο απολογισμός - «Ο κόσμος δεν κάνει ενδιάμεσες στάσεις»

Όπως επισημαίνουν οι καταστηματάρχες, τόσο τον Νοέμβριο, όσο και τον τρέχοντα μήνα, «οι εκπτώσεις γίνονται για να ξεφορτωθούν το φθινοπωρινό και το ανοιξιάτικο εμπόρευμα».

Ο κόσμος όμως, «δεν κάνει ενδιάμεσες στάσεις», είπε στον Αθήνα 9.84 καταστηματάρχης που δραστηριοποιείται στην οδό Αθηνάς και ζητάει χαμηλές τιμές στις νέες παραλαβές για χειμώνα και καλοκαίρι.

 

Εκπτώσεις: Απογοητευτικός ο απολογισμός - «Ο κόσμος δεν κάνει ενδιάμεσες στάσεις»

Αναφορικά με την Κυριακή 6 Μαΐου, που το 95% των καταστημάτων στο κέντρο λειτούργησε, αποδείχθηκε πώς ήταν μάταιο. «Άνθρακας ο θησαυρός», όπως λένε οι ιδιοκτήτες, καθώς, ενώ κατέβηκε στο κέντρο πολύς κόσμος για βόλτα, ελάχιστοι προχώρησαν σε αγορές. Καταναλωτές από γειτονιές της Αθήνας, όπως το Κουκάκι, τα Ιλίσια, την Κυψέλη και το Παγκράτι μας είπαν ότι σχεδόν κανένα εμπορικό κατάστημα δεν άνοιξε στις 6 Μαΐου.

Διαβάστε επίσης:  Κυλλήνη: Σεισμός 4,3 Ρίχτερ

«Οι ενδιάμεσες εκπτώσεις είναι εφεύρεση αμερικάνικη, με άλλα δεδομένα εκτός ελληνικής πραγματικότητας. Γι αυτό εκ του αποτελέσματος δεν έχουν καμία αξία ούτε για εμάς ούτε για τους καταναλωτές, σημείωσε ένας καταστηματάρχης.

«Δεν υπάρχει ανταπόκριση από το καταναλωτικό κοινό ούτε και όφελος για κάποιους από εμάς που ελπίζουμε στο όνειρο», κατέληξε.

Δέσποινα Μπαρδάκου

Πηγή: athina984.gr