Δευτέρα, 18 Ιανουαρίου, 2021
3.3 C
Athens

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ 18 Ιανουαρίου

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ Το 1913.... Ο διάδοχος Κωνσταντίνος αναλαμβάνει αρχηγός του Στρατού της Ηπείρου, που επιχειρεί να καταλάβει τα Ιωάννινα.

Δήμος Αθηναίων: «Αυθαίρετη, καταχρηστική και χωρίς νόμιμη αιτιολογία η δέσμευση λογαριασμών του Αθήνα 9.84»

Σε μια άνευ προηγουμένου απόφαση προληπτικής δέσμευσης των τραπεζικών λογαριασμών του Αθήνα 9.84, συμπεριλαμβανομένου και του λογαριασμού μισθοδοσίας των εργαζομένων, αλλά και των νομίμων εκπροσώπων του δημοτικού ραδιοφωνικού σταθμού της τελευταίας δεκαετίας και των συγγενικών τους προσώπων, προχώρησαν υπηρεσίες του υπ. Οικονομικών, για δήθεν οφειλή τέλους χαρτοσήμου επί των δημοτικών επιδοτήσεων.

Με ανακοίνωσή του, ο δήμος Αθηναίων καταγγέλλει τη συγκεκριμένη απόφαση ως «αυθαίρετη, καταχρηστική και χωρίς νόμιμη αιτιολογία».

Στην ανακοίνωση σημειώνεται επίσης ότι, «η δέσμευση του λογαριασμού μισθοδοσίας του Αθήνα 9.84, έρχεται λίγες ημέρες μετά την πρόταση της κυβέρνησης να μην εξαιρεθούν οι δημοτικοί σταθμοί από τις δημόσιες συχνότητες και αντιθέτως να βγουν σε δημοπράτηση ή εξαγορά, σαν να επρόκειτο για την συχνότητα οποιουδήποτε ιδιωτικού ραδιοσταθμού»

Ο δήμαρχος Αθηναίων Γιώργος Καμίνης έχει ζητήσει την έκτακτη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου

Συνεδριάζει εκτάκτως την προσεχή Δευτέρα το δημοτικό συμβούλιο της Αθήνας, με αποκλειστικό θέμα συζήτησης τη δέσμευση των τραπεζικών λογαριασμών μισθοδοσίας του «Αθήνα 984» από τις υπηρεσίες του υπουργείου Οικονομικών.

Ο δήμος Αθηναίων, με ανακοίνωσή του κάνει λόγο για «αυθαίρετη, καταχρηστική και χωρίς νόμιμη αιτιολογία απόφαση» για την προληπτική δέσμευση των λογαριασμών του ραδιοφωνικού σταθμού, καθώς και τη δέσμευση όλων των τραπεζικών λογαριασμών των νομίμων εκπροσώπων του ραδιοφωνικού σταθμού της τελευταίας δεκαετίας και των συγγενικών τους προσώπων, «για δήθεν οφειλή τέλους χαρτοσήμου επί των δημοτικών επιδοτήσεων».

Όπως αναφέρει, από τους λογαριασμούς αυτούς πληρώνονται οι 120 και πλέον εργαζόμενοί του, ενώ αφήνει αιχμές για τη χρονική συγκυρία της απόφασης, σημειώνοντας ότι «η δέσμευση του λογαριασμού, έρχεται λίγες ημέρες μετά την πρόταση της κυβέρνησης να μην εξαιρεθούν οι δημοτικοί σταθμοί από τις δημόσιες συχνότητες (όπως εκείνες της ΕΡΤ ή ακόμη και των δημοτικών τηλεοράσεων) και αντιθέτως να βγουν σε δημοπράτηση ή εξαγορά, σαν να επρόκειτο για την συχνότητα οποιουδήποτε ιδιωτικού ραδιοσταθμού».

Μελίνα Δασκαλάκη: «Σαν βόμβα η απόφαση του υπ. Οικονομικών»

«Eίναι σαν βόμβα η απόφαση του υπ. Οικονομικών», δήλωσε η πρόεδρος του διοικητικού συμβουλίου του Αθήνα 9.84 Μελίνα Δασκαλάκη στην εκπομπή «Όσα έφερε η μέρα» και στη Μαρία Χούκλη. Όπως χαρακτηριστικά είπε, «παρόλο που το πρόστιμο τέλους χαρτοσήμου, που επιβλήθηκε είναι τεράστιο, αυτό είναι προϊόν έλεγχου, το οποίο υπό κανονικές συνθήκες, θα το αντιμετωπίζαμε σε ένα τακτικό δικαστήριο και ο δήμος θα πλήρωνε αυτό που θα κρινόταν από την Δικαιοσύνη. Όμως η Α’ ΔΟΥ Αθηνών έκρινε ότι πρέπει να συμπεριφερθεί σε ένα Νομικό Πρόσωπο Ιδιωτικού Δικαίου του Δήμου Αθηναίων, όπως σε έναν κοινό φοροφυγά και προληπτικά να δεσμεύσει, χωρίς ενημέρωση, τους λογαριασμούς του Αθήνα 9.84 και όλων των προέδρων από το 2006 έως σήμερα και των συγγενικών τους προσώπων».

Η κυρία Δασκαλάκη χαρακτήρισε «ιδιαίτερα σκληρή» τη συγκεκριμένη απόφαση, διευκρινίζοντας ωστόσο ότι, η διάταξη είναι σωστή, αφορά όμως -όπως είπε- άλλες περιπτώσεις. «Δεν μπορεί να αντιμετωπιστεί έτσι ένα Νομικό Πρόσωπο Ιδιωτικού Δικαίου και ειδικά ένα Νομικό Πρόσωπο του δήμου Αθηναίων που είναι ένας ιδιαίτερα αξιόπιστος οικονομικά δήμος. Η βασιμότητα αυτής της απόφασης θα κριθεί στα δικαστήρια».

Η πρόεδρος του Αθήνα 9.84 ανέφερε επίσης ότι, υπήρξε «άμεση επικοινωνία με τους ελεγκτές» και εξέφρασε την ελπίδα η συγκεκριμένη απόφαση να οφείλεται σε «υπερβολικό ζήλο και αυθαίρετη ερμηνεία των συγκεκριμένων διατάξεων» και πρόσθεσε: «Αυτό έχει στοιχεία παραλογισμού, όπως μας λένε ειδικοί νομικοί και πανεπιστημιακοί καθηγητές, στους οποίους απευθυνθήκαμε».

«Είναι μια κακή συγκυρία και δεν θέλω να φανταστώ ότι είναι κάτι άλλο. Ο σταθμός αλυσοδένεται», είπε η κυρία Δασκαλάκη, αναφορικά με την διαδικασία προκήρυξης αδειοδότησης των ραδιοφωνικών σταθμών. Ερωτηθείσα σχετικά πρόσθεσε: «από τις επιδοτήσεις του δήμου πληρώνονται οι εργαζόμενοι και οι σχετικές υποχρεώσεις του σταθμού. Από την άλλη, θα κληθούμε να συμμετάσχουμε σε έναν πλειστηριασμό για μια συχνότητα την οποία ο κόσμος γνωρίζει εδώ και 30 χρόνια. Αν δεν εξαιρεθούμε θα κληθούμε να καταβάλουμε το ποσό για την άδεια. Η άλλη εκδοχή είναι ακόμα χειρότερη, αν υπό μια έννοια ο σταθμός σιδεροδένεται χωρίς να έχει τη δυνατότητα να κινηθεί από τη νέα χρόνια».

Τέλος, η κυρία Δασκαλάκη επεσήμανε ότι, «ως δικηγόρος πιστεύω στους μηχανισμούς, δικαστικούς και ελεγκτικούς, υπάρχει όμως πολύ συχνά ένα έλλειμμα νομικών γνώσεων».

Τα πιο πρόσφατα στη κατηγορία

Έρχεται η πιο καταθλιπτική μέρα του χρόνου: Ποια είναι η Blue Monday

Φέτος είναι στις 18 Ιανουαρίου και θεωρείται η μέρα που οι άνθρωποι κατακλύζονται από δυσάρεστα συναισθήματα Εδώ και κάποια χρόνια, η τρίτη Δευτέρα του Ιανουαρίου...
Τα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων για τις 18-1-2021

Ο Τύπος της Δευτέρας 19/1

Τα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων για τις 18-1-2021 ΤΑ ΝΕΑ: "Χιονοστιβάδα καταγγελιών" ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ: "Οι πίνακες με τα ποσά για τις 300.000 εκκρεμείς συντάξεις" Η ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΩΝ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ:...

“Λέανδρος”: Συνεχίζει την επέλαση με χιόνια και πολικές θερμοκρασίες

Η κακοκαιρία "Λέανδρος" συνεχίζει να επελαύνει στις νότιες κυρίως περιοχές με χιονοπτώσεις ακόμα και στα πεδινά και ισχυρές βροχές και καταιγίδες στα νότια θαλάσσια...

Αρναούτογλου: Σε ρόλο-έκπληξη το επόμενο διάστημα

Σε ρόλο-έκπληξη αναμένεται να αξιοποιηθεί το επόμενο διάστημα ο Γρηγόρης Αρναούτογλου στον ΑΝΤ1. Ο παρουσιαστής του «The 2night show» θα γίνει το κεντρικό πρόσωπο...

Τραγωδία στα Χανιά: 58χρονος έβαλε τέλος στη ζωή του κόβοντας τις φλέβες του

Τέλος στη ζωή του έδωσε την Κυριακή το πρωί ένας 58χρονος στα Χανιά και συγκεκριμένα σε χωριό του Δήμου Κανδάνου – Σελίνου. Ο 58χρονος...
ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ 18 Ιανουαρίου

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ 18 Ιανουαρίου

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ Το 1913.... Ο διάδοχος Κωνσταντίνος αναλαμβάνει αρχηγός του Στρατού της Ηπείρου, που επιχειρεί να καταλάβει τα Ιωάννινα.
"Λέανδρος": Σε ποιες περιοχές θα είναι κλειστά τα σχολεία

“Λέανδρος”: Σε ποιες περιοχές θα είναι κλειστά τα σχολεία

Κλειστά θα παραμείνουν τη Δευτέρα 18 Ιανουαρίου τα σχολεία σε αρκετές περιοχές της χώρας λόγω των προβλημάτων που έχει προκαλέσει η κακοκαιρία "Λέανδρος". Σύμφωνα με...

Βρείτε μας

7,712ΥποστηρικτέςΚάντε Like
133ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
935ΑκόλουθοιΑκολουθήστε

Λαϊκό Θέατρο Σκιών

Τα νέα και τα βίντεο του Καραγκιόζη

Διαβάστε Επίσης

Δήμος Αθηναίων: Ψήφισμα του Δημοτικού Συμβουλίου για τη διαφύλαξη του μνημείου της Αγίας Σοφίας

Το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Αθηναίων κατά την σημερινή συνεδρίασή του ενέκρινε, μετά από...

Ο «Μεγάλος Περίπατος» είναι ανοικτός προς διαβούλευση

«Είναι η μεγαλύτερη αλλαγή που γίνεται στην πόλη για ένα θέμα που συζητιέται εδώ...

Μεγάλη εβδομάδα στον Αθήνα 9,84 σπουδαίοι Έλληνες συγγραφείς και ποιητές επιλέγουν και διαβάζουν κείμενά τους

Την Μεγάλη Εβδομάδα, σπουδαίοι Έλληνες συγγραφείς και ποιητές επιλέγουν και διαβάζουν κείμενά τους στον Αθήνα...

Δήμος Αθηναίων: Άμεση απάντηση Μπακογιάννη στη χυδαία επίθεση Κασιδιάρη

Μία ακόμη χυδαία επίθεση από τον Ηλία Κασιδάρη καταγράφηκε με αφορμή την απόφαση του...

Ο ιστοχώρος χρησιμοποιεί cookies για τη βελτιστοποίηση της εμπειρίας του χρήστη. Με τη χρήση αυτού του ιστοχώρου, αποδέχεστε τη χρήση των cookies.Αποδοχή