Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024
23 C
Athens

Έκτακτο – ΙΝΔΙΑ: Τρένο έπεσε πάνω σε πλήθος – Tουλάχιστον 58 νεκρούς

Τρένο εκτροχιάστηκε με αποτέλεσμα να πέσει πάνω σε ανθρώπους που είχαν συγκεντρωθεί σε δασική περιοχή της Ινδίας.

Οι φόβοι των ινδικών αρχών για πολλούς νεκρούς φαίνεται να επιβεβαιώνονται, καθώς τα ινδικά Μέσα, τα οποία επικαλούνται κρατικές πηγές, μεταδίδουν ότι υπάρχουν τουλάχιστον 58 νεκροί, ενώ η επιχείρηση διάσωσης βρίσκεται σε εξέλιξη.

Οι ίδιες πηγές αναφέρουν ότι υπάρχουν δεκάδες άλλα άτομα τραυματισμένα, καθώς τουλάχιστον 60 άτομα έχουν μεταφερθεί στα νοσοκομεία. Την προσωρινή λίστα με τους 58 νεκρούς ανακοίνωσε ο εκπρόσωπος της ινδικής αστυνομίας, εκφράζοντας τους φόβους του ότι ο αριθμός των θυμάτων θα αυξηθεί.

Άλλες αναφορές από Ινδούς αξιωματούχους ανεβάζουν τον αριθμό των νεκρών στους 100 και πλέον. Στο σημείο που συνέβη το πολύνεκρο δυστύχημα, διεξαγόταν φεστιβάλ, οι εκδηλώσεις του οποίου είχαν φτάσει στην κορύφωσή τους με το κάψιμο ενός ινδάλματος. Στην περιοχή υπήρχαν κυρίως γυναίκες και παιδιά. Όπως φαίνεται στις εικόνες που μεταδίδονται, το πλήθος βρισκόταν πάνω στις γραμμές και παρακολουθούσε το event στο φεστιβάλ, όταν, άγνωστο πως, το τρένο πέρασε πάνω από τους ανθρώπους.

Ο επικεφαλής της αστυνομικής διεύθυνσης στην περιοχή Srivastana επιβεβαίωσε ότι οι νεκροί, μέχρι τώρα, είναι μεταξύ 50 και 60, ενώ δεκάδες άνθρωποι μεταφέρονται στο νοσοκομείο και πολλοί ακόμα βρίσκονται διασκορπισμένοι σε διάφορα σημεία.

Ο πρωθυποθυργός της Ινδίας δήλωσε σοκαρισμένος από το τραγικό δυστύχημα με τους δεκάδες νεκρούς και ενέκρινε το αίτημα του κυβερνήτη της περιοχής Amritsar να τεθεί ολόκληρη η επαρχία σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης. Ο πρωθυπουργός Neredra modi ανακοίνωσε επίσης την παροχή βοήθειας ύψους 500.000 ρουπίων, ή 6.800 δολαρίων στις οικογένειες των θυμάτων.

Λόγω της τραγωδίας, ο υπουργός Σιδηροδρόμων της Ινδίας ακύρωσε το ταξίδι του στις ΗΠΑ, προκειμένου να συμμετάσχει και ο ίδιος στην οργάνωση της επιχείρησης διάσωσης, αλλά και στην έρευνα που θα ακολουθήσει, προκειμένου να διευκρινιστούν τα αίτια και οι συνθήκες κάτω από τις οποίες προκλήθηκε το συγκεκριμένο άνευ προηγουμένου τραγικό δυστύχημα.

Χαρακτηριστική του μεγάλου αριθμού τραυματιών που μεταφέρθηκαν στα νοσοκομεία της περιοχής, είναι η αγωνιώδης έκκληση από το υπουργείο Υγείας της Ινδίας, το οποίο καλεί εσπευσμένα εθελοντές να δώσουν αίμα, ώστε να καλυφθούν οι ανάγκες που έχουν δημιουργηθεί.

Ο υπεύθυνος των ινδικών σιδηροδρόμων, με δήλωσή του στα ΜΜΕ, τόνισε πως τα θύματα είναι άτομα που βρίσκονταν πάνω στις ράγες ή κοντά σε αυτές και εξαιτίας του θορύβου από τις εκδηλώσεις του φεστιβάλ, δεν άκουσαν την κόρνα του τρένου, με συνέπεια να προκληθεί το τραγικό δυστύχημα.

Αυτόπτης μάρτυρας κατέγραψε συγκλονιστικές εικόνες από το σημείο της τραγωδίας, με το τρένο να έχει τυλιχτεί στις φλόγες:

Τα πιο πρόσφατα στη κατηγορία

Ανακοινώσεις Μητσοτάκης στο υπουργικό: Στα 830 ευρώ ο κατώτατος μισθός από 1η Απριλίου

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης ανακοίνωσε την αύξηση του κατώτατου μισθού. «Από την 1/4/2024 όσοι αμοίβονται με τον κατώτατο μισθό θα λαμβάνουν 830 ευρώ το μήνα,...

Ένοχος και για βιασμό ο Μίχος – Αθώα η μητέρα της 12χρονης

Η απόφαση του δικαστηρίου οδήγησε στην κατάρρευση της εισαγγελικής πρότασης για τους βιασμούς της 12χρονης από τον Κολωνό. Σύμφωνα με την απόφαση κρίθηκε ένοχος...

Η Φωτογραφία της ημέρας

Σαν σήμερα το 1896 ο θρυλικός μαραθωνοδρόμος Σπύρος Λούης αναδείχθηκε Ολυμπιονίκης 29 Μαρτίου 2024

Απρίλιος στις παραλίες: Με θερμοκρασίες 12 βαθμούς πάνω από το κανονικό ξεκινάει ο μήνας

Σύμφωνα με την πρόσφατη ανακοίνωσή του στο Χ, ο καιρός κατά το πρώτο δεκαήμερο του Απριλίου αναμένεται να διακρίνεται από θερμοκρασίες υψηλότερες του κανονικού, φτάνοντας...

Δύο ισχυροί σεισμοί ανοιχτά της Ηλείας – 5,7 Ρίχτερ

«Δίδυμοι» σεισμοί σημειώθηκαν λίγο μετά τις 9 το πρωί της Παρασκευής 29/3 ανοιχτά της Ηλείας και συγκεκριμένα κοντά στις Στροφάδες, στον Κυπαρισσιακό κόλπο. Συγκεκριμένα,...

Ποια ονόματα ακούγονται μετά τις παραιτήσεις Παπασταύρου – Μπρατάκου

Σαν κεραυνός εν αιθρία έπεσαν οι παραιτήσεις δύο εκ των κορυφαίων στελεχών της κυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας, του υπουργού Επικρατείας Σταύρου Παπασταύρου και του...
Τσακαλώτος κατά Κυρανάκη

Καταψηφίστηκε η πρόταση δυσπιστίας με 159 ψήφους – Μητσοτάκης: Δεν θα συγκυβερνήσω με παράκεντρα

Απορρίφθηκε στην Ολομέλεια της Βουλής, η πρόταση δυσπιστίας στην κυβέρνηση που κατέθεσαν το ΠΑΣΟΚ, ο ΣΥΡΙΖΑ , η Νέα Αριστερά και η Πλεύση Ελευθερίας. Στην...

Βρείτε μας

7,826ΥποστηρικτέςΚάντε Like
133ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
1,245ΑκόλουθοιΑκολουθήστε

Λαϊκό Θέατρο Σκιών

Τα νέα και τα βίντεο του Καραγκιόζη

Διαβάστε Επίσης

Λονδίνο: Άγρια επίθεση με μαχαίρι μέσα σε τρένο

Σοκαριστικό είναι το βίντεο που ήρθε στη δημοσιότητα και δείχνει τον επιβάτη ενός τρένου...

Κατάρρευση γέφυρας στη Βαλτιμόρη: Οι έρευνες αναστέλλονται, οι 6 αγνοούμενοι θεωρούνται πλέον νεκροί 

Δύτες πρόκειται να επιστρέψουν σήμερα τα ξημερώματα στον ποταμό Πατάπσκο στο σημείο όπου χθες...

Μόσχα: Τρομοκρατική επίθεση – 143 οι νεκροί

Ολοένα και αυξάνεται ο αριθμός των νεκρών από την τρομοκρατική επίθεση στον συναυλιακό χώρο...

Οι τρεις ημέρες που συγκλόνισαν τη Μόσχα

Μνήμες του μακελειού του 2002 ξυπνά η σημερινή επίθεση σε συναυλιακό χώρο στη Μόσχα, δεκάδες...