Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024
20.8 C
Athens

Έκτακτο: «Βρέθηκε το πτώμα του Κασόγκι»

Το πτώμα του δολοφονημένου δημοσιογράφου Τζαμάλ Κασόγκι βρέθηκε σε ένα πηγάδι στην κατοικία του γενικού προξένου της Σαουδικής Αραβίας στην Κωνσταντινούπολη, δήλωσε ο ηγέτης του Πατριωτικού Κόμματος (VATAN) Ντογού Περιντσέκ στο ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων Sputnik.

«Αξιόπιστες πηγές από την υπηρεσία ασφαλείας της Κωνσταντινούπολης μου είπαν πως το πτώμα του Κασόγκι βρέθηκε σε ένα πηγάδι, που βρίσκεται στον κήπο της κατοικίας του Σαουδάραβα γενικού προξένου», δήλωσε ο Περιντσέκ, σύμφωνα πάντα με το Sputnik.

«Φέρτε μου το κεφάλι του σκύλου»

Ο 40χρονος Saud al-Qahtani, το δεξί χέρι του Σαουδάραβα πρίγκιπα διαδόχου Μοχάμεντ μπιν Σαλμάν ήταν αυτός που οργάνωσε τη δολοφονία του Κασόγκι στο προξενείο της Σαουδικής Αραβίας στην Κωνσταντινούπολη, δίνοντας εντολές μέσω Skype, όπως αναφέρει το Reuters.

Ο al-Qahtani συνομίλησε μάλιστα με τον Κασόγκι μέσω Skype και εκτόξευσε βρισιές και κατηγορίες εναντίον του, σύμφωνα με το Reuters που επικαλείται Τούρκους και Σαουδάραβες αξιωματούχους.

«Φέρτε μου το κεφάλι του σκύλου», ανέφερε ο al-Qahtani σύμφωνα με τουρκική πηγή. Δεν έχει διαπιστωθεί ωστόσο αν τελικά το δεξί χέρι του πρίγκιπα παρακολούθησε τη δολοφονία του Τζαμάλ Κασόγκι ή απλά πείστηκε γι’ αυτή μέσω των «αποδεικτικών στοιχείων».

Από εκεί και πέρα κάθε ημέρα που περνάει έρχεται στην επιφάνεια ακόμη ένα βίντεο-ντοκουμέντο που έχει να κάνει με την δολοφονία του Τζαμάλ Κασόγκι.

Το κανάλι A Haber μετέδωσε το υλικό, όπου φαίνονται τρεις άνδρες με κουστούμια να κόβουν έγγραφα και στη συνέχεια να τα καίνε σε ένα βαρέλι. Το ρεπορτάζ αναφέρει ότι πρόκειται για έγγραφα που σχετίζονται με τον θάνατο του δημοσιογράφου.

Χθες δημοσιεύτηκε βίντεο με εικόνες από τις τελευταίες στιγμές του Σαουδάραβα δημοσιογράφου, Τζαμάλ Κασόγκι, φέρνουν στο φως της δημοσιότητας τουρκικά μέσα ενημέρωσης. 

Στο βίντεο από κάμερες ασφαλείας καταγράφουν διακρίνεται φαίνεται ο Τζαμάλ Κασόγκι να βγαίνει από το κτίριο, όπου που διέμενε μαζί με μία γυναίκα, η οποία είναι πιθανότατα η Τουρκάλα αρραβωνιαστικιά του, Χατιτζέ Τσενγκίζ.

Νωρίτερα, το αμερικανικό τηλεοπτικό δίκτυο CNN μετέδωσε από την πλευρά του οπτικό υλικό που προέρχεται από τις κάμερες παρακολούθησης και δείχνει, σύμφωνα με τούρκο αξιωματούχο, έναν από τους σαουδάραβες πράκτορες να βγαίνει από το κτίριο του προξενείου από πίσω πόρτα φορώντας τα ρούχα που φορούσε ο Τζαμάλ Κασόγκι εισερχόμενος, καθώς και ψεύτικο μούσι.

Επρόκειτο, σύμφωνα με τούρκο αξιωματούχο, για μία απόπειρα να φανεί ότι ο Κασόγκι βγήκε κανονικά από το κτίριο, όπως αρχικά ανέφερε το Ριάντ μετά την εξαφάνισή του.

Οι αποκαλύψεις αυτές του τουρκικού Τύπου γίνονται μία ημέρα πριν από τη προγραμματισμένη και πολυαναμενόμενη εμφάνιση του Ερντογάν κατά την οποία έχει δεσμευθεί να πει «όλη την αλήθεια» για τον θάνατο του Κασόγκι.

Τα πιο πρόσφατα στη κατηγορία

20% θα μειωθεί το εισόδημα παγκοσμίως μέχρι το 2050 – Λόγω των μέτρων που...

Οι εξαγγελίες μέτρων περί της δήθεν «κλιματικής αλλαγής» για άλλη μία φορά συνοδεύονται με κερδοσκοπικούς σχεδιασμούς της τάξης των παγκόσμιων ελίτ. Αυτή τη φορά, η...

Εκρήξεις στο κέντρο του Ιράν από ισραηλινή επίθεση

Εκρήξεις αναφέρθηκαν νωρίς σήμερα το πρωί στο κέντρο του Ιράν, με υψηλόβαθμους αμερικανούς αξιωματούχους να κάνουν λόγο για μια ισραηλινή επίθεση σε αντίποινα για...

Τουρκία: Σεισμός 5,6 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ

Σεισμός 5,6 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ ταρακούνησε την περιοχή Τοκάτ στην Τουρκία.

Haaretz: Πράσινο φως των ΗΠΑ σε ισραηλινή επίθεση στη Ράφα με αντάλλαγμα περιορισμένη δράση...

Οι ΗΠΑ συμφώνησαν με το ισραηλινό σχέδιο για στρατιωτική επιχείρηση στη Ράφα με αντάλλαγμα μια περιορισμένη απάντηση κατά του Ιράν, σύμφωνα με σημερινό δημοσίευμα...

Σεισμός 6,3 βαθμών στην Ιαπωνία: Στους οκτώ έφτασαν οι τραυματίες

Οκτώ άνθρωποι τραυματίστηκαν ελαφρά εξαιτίας του σεισμού 6,3 βαθμών χθες Τετάρτη σε στενό στη δυτική Ιαπωνία, που δεν προκάλεσε προειδοποίηση για τσουνάμι, σύμφωνα με...

Ιράν: Σχεδόν 45 χρόνια διεθνών κυρώσεων κατά της Τεχεράνης

Μια αναδρομή σε σχεδόν 45 χρόνια διεθνών κυρώσεων κατά του Ιράν, από τις πρώτες μετά την ομηρεία στην αμερικανική πρεσβεία στην Τεχεράνη έως αυτές...

Politico: Η Ουκρανία οδεύει προς την ήττα – Ο Πούτιν πιο κοντά από ποτέ...

Παρότι η Δύση έχει «ορκιστεί» αιώνιος υποστηρικτής -και όχι μόνο- της Ουκρανίας μετά την εισβολή της Ρωσίας, αυτή η υπόσχεση ακούγεται κούφια όταν έχουν...

Βρείτε μας

7,826ΥποστηρικτέςΚάντε Like
133ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
1,245ΑκόλουθοιΑκολουθήστε

Λαϊκό Θέατρο Σκιών

Τα νέα και τα βίντεο του Καραγκιόζη

Διαβάστε Επίσης

Σύρο: Συνεχίζονται οι έρευνες στο λιμάνι για το πτώμα παιδιού

Σε θρίλερ εξελίσσεται η υπόθεση με το πτώμα παιδιού που σύμφωνα με μαρτυρίες φέρεται...

Φθιώτιδα: Βρέθηκε απανθρακωμένο πτώμα σε χωράφι

Απανθρακωμένο πτώμα βρέθηκε λίγο πριν το μεσημέρι του Σαββάτου (7/1) σε ελαιοπερίβολο στο ύψος...

Θρίλερ στη Μεσσηνία: Εντοπίστηκε πτώμα σε παραλία

Θρίλερ στη Μεσσηνία. Ένα πτώμα αντίκρισαν οι λουόμενοι την Παρασκευή στην ακτή ανάμεσα στην...

21 Ιουνίου: Βρέθηκε η εικόνα της Παναγία Ελεούσα Ξυνιάδος (Βίντεο)

Χιλιάδες πιστοί καθημερινά από όλη την Ελλάδα επισκέπτονται το Μοναστήρι της Παναγίας Ελεούσας στην...