ΕΛ.ΑΣ.: “Αντι-πορτοφολάδες” χωρίς στολές μέσα στα ΜΜΜ για τους “αετονυχήδες”

24
ΦΠΑ: Τι κερδίζουν όσοι μετακινούνται με μαζικής μέσα μεταφοράς - Το κέρδος για τους θαμώνες καφέ


Νέο σχέδιο παρουσίασε η αστυνομία για την επιστροφή στην κανονικότητα και την αποτροπή των κλοπών, με δεδομένο πως το άνοιγμα των καταστημάτων ενδέχεται να ακολουθήσει και η αύξηση της εγκληματικότητας.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΣΚΑΪ, το «αντικλεπτικό» σχέδιο της ΕΛΑΣ προβλέπει το μοίρασμα της Αθήνας σε πέντε τομείς, στους οποίους έχει γίνει χαρτογράφηση των καταστημάτων. Καθημερινά και ανά βάρδια θα υπάρχουν 15 τουλάχιστον εποχούμενες περιπολίες. Πρόκειται να είναι «υποχρεωτικά» τα 70 χιλιόμετρα της περιπολίας στους πέντε αυτούς τομείς. Ανά 20 λεπτά θα είναι η συχνότητα των περιπολιών που θα περνούν από τα ίδια σημεία για να ελέγχουν καταστήματα που είναι πιθανοί στόχοι.

Διαβάστε επίσης:  Χαμός στην Πάτρα: Κολυμπούσε γυμνός και τον συνέλαβαν

Επίσης, θα γίνονται 20 πεζές περιπολίες στο κέντρο και σε διάφορους πολυσύχναστους δρόμους. Μια ομάδα με το όνομα «αντι-πορτοφολάδες» που θα αποτελούνται από 10 άτομα θα βρίσκονται μέσα στα ΜΜΜ, χωρίς στολές. Τουλάχιστον 30 αστυνομικοί θα περιπολούν σε κεντρικά σημεία για να αποτρέπουν τους «τσαντάκηδες».