Ελεύθερη η είσοδος στην Ακρόπολη και σε 100 αρχαιολογικούς χώρους

16
Άνοιξαν οι αρχαιολογικοί χώροι

Η συμμετοχή της Ελλάδας στην Παγκόσμια Ημέρα Τουρισμού

Η Ελλάδα τιμά την Παγκόσμια Ημέρα Τουρισμού με δωρεάν είσοδο στην Ακρόπολη αλλά και σε άλλα μουσεία και αρχαιολογικούς χώρους σε όλη την επικράτεια.

Με αφορμή τον εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας Τουρισμού το αρμόδιο υπουργείο ανακοίνωσε ότι θα είναι ελεύθερη η είσοδος στον αρχαιολογικό χώρο της Ακρόπολης από τις 9.00 το πρωί έως τις 12.00 το μεσημέρι. Επίσης, από τις 5.00 το απόγευμα έως τις 10.00 το βράδυ σήμερα Παρασκευή θα είναι ελεύθερη η είσοδος στο Μουσείο της Ακρόπολης.

Ο εορτασμός της σημερινής ημέρας καθιερώθηκε από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Τουρισμού το 1970. Φέτος το θέμα της ημέρας είναι «Τουρισμός και Εργασία: Ένα καλύτερο μέλλον για όλους».

Παράλληλα ελεύθερη με εκδηλώσεις θα είναι η είσοδος σε μουσεία και αρχαιολογικούς χώρους σε όλη τη χώρα το Σαββατοκύριακο, στο πλαίσιο των Ευρωπαϊκών Ημερών Πολιτιστικής Κληρονομιάς. Το Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού γιορτάζει για 23η χρονιά τις Ευρωπαϊκές Ημέρες Πολιτιστικής Κληρονομιάς. Κοινό θέμα σε όλη την Ευρώπη για αυτή τη χρονιά, είναι «Τέχνες και Ψυχαγωγία».

Διαβάστε επίσης:  ΤΖΟΚΕΡ: Κλήρωση 9-8-2020

Ελεύθερη είσοδος σε 100 μουσεία και αρχαιολογικούς χώρους

Στις εκδηλώσεις των Ευρωπαϊκών Ημερών Πολιτιστικής Κληρονομιάς 2019, εξετάζεται η σχέση Τέχνης και Ψυχαγωγίας. Εάν πρόκειται για αξία ή κατάκτηση, ανάγκη βασική ή τεχνητή, ατομική ή συλλογική υπόθεση. Αφορά όλους ή λίγους και πώς ικανοποιείται σε κάθε εποχή και κοινωνία; Πώς λειτουργεί η σχέση του ελεύθερου χρόνου με την απόλαυση της Τέχνης; Ποιος είναι ο ρόλος που έχουν παίξει η μουσική και το θέατρο, η φύση και ο αθλητισμός, το βιβλίο και το παιχνίδι, οι γιορτές, στην ικανοποίηση αυτής της ανάγκης και πόσο μεγάλες ή μικρές είναι οι διαφορές από εποχή σε εποχή; Ποια είναι η σχέση των μουσείων με την ψυχαγωγία;

Σε περίπου 100 σημεία σε όλη τη χώρα, μουσεία, μνημεία και αρχαιολογικούς χώρους, οι επισκέπτες τους θα μπορέσουν να συμμετάσχουν σε δράσεις ειδικά σχεδιασμένες για τις ημέρες αυτές. Το Σάββατο και την Κυριακή, 28 και 29 Σεπτεμβρίου, η είσοδος στους αρχαιολογικούς χώρους, τα μουσεία και τα μνημεία του κράτους είναι ελεύθερη.