Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024
23.5 C
Athens

Ελληνικά Ταχυδρομεία: Έτοιμα τα κόκκινα γραμματοκιβώτια να δεχτούν και φέτος τα γράμματα στον Άγιο Βασίλη

Τα κόκκινα γραμματοκιβώτια των Ελληνικών Ταχυδρομείων θα γεμίσουν και φέτος με όνειρα, ελπίδες, και επιθυμίες, αποτυπωμένα σε χαρτί από παιδικά χεράκια και θα τα παραδώσουν και φέτος στον Άγιο Βασίλη, συνεχίζοντας μία αγαπημένη παράδοση ετών, που προτρέπει τους μικρούς φίλους να ανοίξουν την καρδιά τους και να μοιραστούν όσα εύχονται να ακουστούν και να πιάσουν τόπο τις ημέρες των εορτών.

Τα Ελληνικά Ταχυδρομεία με τη δράση «Γράψε ένα γράμμα στον Άγιο Βασίλη», 29 χρόνια τώρα ανταποκρίνονται στο αίτημα να μείνει η ελπίδα ζωντανή και στέλνουν απαντήσεις σε πολλές χιλιάδες από αυτές τις επιστολές.

Γράμματα πολύχρωμα, γεμάτα ζωγραφιές και συναισθήματα, με ευχές για την νέα χρονιά, που «ζητούν» το πολυπόθητο δώρο και άλλα που μοιράζονται απλά τις σκέψεις ενηλίκων και ανηλίκων, αστεία,  όλα βαθιά συναισθηματικά, πρωτότυπα και μοναδικά.
Όλα αυτά τα γράμματα, με υπευθυνότητα και ιδιαίτερη ευαισθησία, συγκεντρώνονται στον Τομέα Δημοσίων Σχέσεων των Ελληνικών Ταχυδρομείων που τις μέρες αυτές, μετατρέπεται σε ταχυδρομείο του Άγιου Βασίλη και στη συνέχεια, με την πολύτιμη βοήθεια του δικτύου όλης τη χώρας, αποστέλλονται οι απαντήσεις σε όσα από αυτά αναγράφονται στον φάκελο τα πλήρη στοιχεία του αποστολέα.

Στη φετινή απαντητική κάρτα, το κείμενο, που συνδυάζει την αλήθεια με την φαντασία, υπογράφει με πολλή αγάπη, ο συγγραφέας παιδικών βιβλίων Αντώνης Παπαθεοδούλου, ενώ η εικονογράφηση έγινε από την Ανθούλα Λύγκα, γραφίστρια της Δ/νσης Φιλοτελισμού των ΕΛΤΑ, με έμπνευση από τα φετινά εορταστικά γραμματόσημα.
«Ειδικά τα φετινά Χριστούγεννα, που η ανάγκη των ανθρώπων για επικοινωνία, για σύνδεση, για ελπίδα και αισιοδοξία είναι πιο έντονη από κάθε άλλη φορά, η δράση «Γράψε ένα γράμμα στον ‘Αγιο Βασίλη» επιβεβαιώνει, περισσότερο από ποτέ, το κοινωνικό έργο που επιτελούν τα Ελληνικά Ταχυδρομεία» τονίζουν σε ανακοίνωσή τους τα ΕΛΤΑ.

Επίσης, μέσα από το χριστουγεννιάτικο διαδραστικό site, hohoho.elta.gr/  μικροί και μεγάλοι μπορούν να δουν κατατοπιστικά βίντεο με οδηγίες για να γράψουν το δικό τους γράμμα. Θα βρουν εκτυπώσιμα για δημιουργική απασχόληση, εκπαιδευτικά παιχνίδια, τα νέα των ΕΛΤΑ, το κοντινότερο ταχυδρομείο για να στείλουν το γράμμα, τα φετινά χριστουγεννιάτικα γραμματόσημα και τα φιλοτελικά προϊόντα. Ειδικά για τους εκπαιδευτικούς, το site περιλαμβάνει ιδέες και οδηγίες, προκειμένου να αξιοποιήσουν τη δράση των ΕΛΤΑ μέσα στην εκπαιδευτική διαδικασία.

Συγκεκριμένα τους καλεί να συμβάλουν στο να αφήσουν για λίγο τα παιδιά κινητά και tablets στην άκρη και να μυηθούν στη μαγεία της ιδιόχειρης αλληλογραφίας.
Παράλληλα τα Ελληνικά Ταχυδρομεία γιορτάζουν τα φετινά Χριστούγεννα μέσα από την ομώνυμη Αναμνηστική Σειρά Γραμματοσήμων που κυκλοφορεί από τις 23 Νοεμβρίου 2020.

Φέτος, τα γραμματόσημα και τα φιλοτελικά προϊόντα της σειράς διηγούνται μία γλυκιά χριστουγεννιάτικη ιστορία:
«Η νύχτα των Χριστουγέννων απλώνει ξανά τη μαγεία της σε όλη την πλάση και το ταξίδι του καλοκάγαθου Αϊ-Βασίλη ξεκινά. Ο σκύλος και η γάτα γνωρίζουν καλά το μυστικό της Άγιας Νύχτας και η πιο γλυκιά ιστορία ξεκινά. Μήτε νιαούρισμα μήτε γάβγισμα πρέπει να ακουστεί. Το μυστικό πρέπει να μείνει καλά φυλαγμένο. Το επόμενο πρωί οι χαρούμενες φωνές των παιδιών θα γεμίσουν το σπίτι, καθώς θα ανακαλύπτουν το δαγκωμένο μπισκότο στο πιάτο, το μισογεμάτο ποτήρι με το γάλα και τα πολυπόθητα δώρα κάτω από το στολισμένο δέντρο. Μαζί με τα παιδιά, δυο μουσούδες θα γελούν συνωμοτικά κάτω από τα μουστάκια τους γουργουρίζοντας από χαρά και αγάπη».

Μία μαγική ιστορία που μας γυρίζει στα ανέμελα Χριστούγεννα των παιδικών μας χρόνων, με εικόνες γνώριμες από το παρελθόν της ξεγνοιασιάς και της αγνότητας, γιατί στην πραγματικότητα, τίποτα δεν μπορεί να αλλάξει τα Χριστούγεννα καθώς το νόημα και η μαγεία τους παραμένουν ίδια.

Σημειώνεται ότι, τα γράμματα θα πρέπει να αποσταλούν το αργότερο έως τις 20 Δεκεμβρίου.

Τα πιο πρόσφατα στη κατηγορία

Χαϊδάρι Καιρός ήταν. Εγκαινιάστηκε η πεζογέφυρα στο Παλατάκι

«Η πεζογέφυρα που παραδίδεται προς χρήση στο Παλατάκι είναι ένα αναγκαίο έργο για την ασφαλή διέλευση των πεζών από τη Λεωφόρο Αθηνών», δήλωσε ο...

Θα γκρινιάξουν γονείς και μαθητές: Η αλλαγή που έρχεται στα σχολεία έπρεπε να είχε...

Η εγκύκλιος υπάρχει, τώρα αυστηροποιούνται οι ποινές μπας και εφαρμοστεί στην πράξη Υπάρχει κάτι το εγγενώς σημαντικό όταν μιλάμε για τα παιδιά που πάνε σήμερα...

Η φωτογραφία της ημέρας

Ψάχνοντας από κάπου τη δικαίωση... 28 Μαρτίου 2024

Σαν σήμερα 28 Μαρτίου: Τα σημαντικότερα γεγονότα της ημέρας

Διαβάστε τα σημαντικότερα γεγονότα που έγιναν σαν σήμερα στην Ελλάδα και τον κόσμο. Γεγονότα 845: Οι Βίκινγκς καταλαμβάνουν το Παρίσι, με αρχηγό τον Ράγκναρ Λόντμπροκ. Για να...

Εορτολόγιο: Ποιοι γιορτάζουν σήμερα ;

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024 σήμερα και σύμφωνα με το εορτολόγιο δεν γιορτάζει κάποιο γνωστό όνομα. Ωστόσο έχει την τιμητική του ο Απόστολος και Μάρτυρας...

Ζωγράφου: Μυστήριο με διάρρηξη στο υποθηκοφυλακείο

Μυστήριο με διάρρηξη στο υποθηκοφυλακείο στου Ζωγράφου, όπου στεγάζεται Υπηρεσία του Κτηματολογίου Ζωγράφου. Σύμφωνα με πληροφορίες, άγνωστοι δράστες σε απροσδιόριστη χρονική στιγμή παραβίασαν με αντικείμενο...

Καιρός: Νέα «εισβολή» αφρικανικής σκόνης από Δευτέρα

Η αφρικανική σκόνη θα «ξαναθυμηθεί» τη χώρα μας από την Κυριακή έπειτα από ένα σύντομο ενδιάμεσο διάλειμμα. Ο καιρός αναμένεται να «καθαρίσει» σταδιακά σήμερα,...

Βρείτε μας

7,826ΥποστηρικτέςΚάντε Like
133ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
1,245ΑκόλουθοιΑκολουθήστε

Λαϊκό Θέατρο Σκιών

Τα νέα και τα βίντεο του Καραγκιόζη

Διαβάστε Επίσης

Καλύτερο από παραμύθι: Ταξίδι στο πραγματικό χωριό του Αϊ Βασίλη – Το μαγευτικό σκηνικό που κόβει την ανάσα!

Αξίζει να το δεις από κοντά έστω και μια φορά στη ζωή σου Το αληθινό...

Δείτε live το ταξίδι του Άγιου Βασίλη

Ξεκίνησε και φέτος το ταξίδι του Άγιου Βασίλη προκειμένου να μοιράσει δώρα στα παιδιά...

Το ανέκδοτο:Πλησιάζουν τα Χριστούγεννα και κατεβαίνει ο Άγιος Βασίλης στην Αθήνα

Πηγαίνει στον πρώτο άντρα που βρίσκει μπροστά του και τον ρωτάει:– Τι δώρο θα...

ΓΙΑΤΙ τα παιδιά πρέπει να πιστεύουν στον Άγιο Βασίλη

Πολλοί γονείς καθώς μεγαλώνουν και δημιουργούν την δική τους οικογένεια αμφισβητούν τον μύθο του...