Ελπίδες από τον Τσιόδρα για την αντιμετώπιση του κορωνοϊού

25
Η εξέλιξη κρουσμάτων του κορωνοϊού στον κόσμο

Ο κ. Τσιόδρας έκανε λόγο για ενθαρρυντικά αποτελέσματα από το Χονγκ Κονγκ στην αναζήτηση θεραπείας, ενώ ελπίδες υπάρχουν και από τη χορήγηση της ρεμβεσιβίρης, ένα φάρμακο που θα δίνεται μόνο σε νοσοκομεία.

Επίσης υπογράμμισε ότι, σύμφωνα με τον ΠΟΥ, οκτώ υποψήφια εμβόλια βρίσκονται στη δεύτερη φάση των κλινικών δοκιμών.

Χρειάζεται προσοχή να μη χαλαρώσουν τα μέτρα και τις τελευταίες ημέρες υπήρξε χαλάρωση όλων μας τόσο εδώ όσο και σε άλλες χώρες, επισήμανε.

“Πρέπει να συμμετέχουμε στην προσπάθεια για ηπιότερη και όχι καταστροφική πορεία στην Ελλάδα. Παρακολουθούμε και θα σβήσουμε μικρές φωτιές, σημείωσε. Είναι κρίσιμο αυτή την περίοδο, δεν μπορούμε να το πάρουμε στα αστεία”.

Διαβάστε επίσης:  ΜΕΤΡΟ: Από σήμερα Δευτέρα 6 Ιουλίου, τρεις νέοι σταθμοί της γραμμής 3

Στη συνέχεια ο καθηγητής συνέστησε να αποφεύγουμε – αν είναι δυνατόν – τα μέσα μαζικής μεταφοράς και όταν είναι απαραίτητο να χρησιμοποιούμε τα ΜΜΜ με χρήση μάσκας και υγιεινή χεριών.
Πολλοί τη χρησιμοποιούν λάθος, άλλοι τη φορούν κάτω από τη μύτη, το στόμα ή στο πηγούνι, είπε ο καθηγητής τονίζοντας ότι πρέπει πάντα να έχουμε μαζί μας αντισηπτικό.

Επίσης, είπε ότι αυτή την εποχή δεν κάνουμε χειραψίες ούτε αγκαλιές και πως ο κίνδυνος λοίμωξης σε εξωτερικούς χώρους δεν είναι ανύπαρκτος.