Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024
23.5 C
Athens

Εμβολιασμός: Στο τραπέζι δεύτερη δόση στον τόπο διακοπών

Στο τραπέζι φαίνεται να βρίσκεται πάλι το σχέδιο για άνοιγμα των ραντεβού των εμβολιασμών ακόμα και από τις… ξαπλώστρες.

Πρόκειται για μέτρο το οποίο συζητείται από την Επιτροπή του υπουργείου Υγείας ώστε να συνεχίσει δυναμικά η «Επιχείρηση Ελευθερία» και να χτίσουμε όσο το δυνατόν πιο γρήγορα το τείχος της ανοσίας.

Με στόχο την επιτάχυνση των εμβολιασμών αλλά και τη διευκόλυνση των πολιτών σε περίπτωση που η β΄ δόση τους συμπίπτει με την περίοδο των θερινών διακοπών, η Επιτροπή Εμβολιασμών εξετάζει το ενδεχόμενο να μπορεί αυτή να χορηγείται σε τόπο διαφορετικό από τον τόπο κατοικίας.

Ήταν κάτι που είχε προαναγγείλει εδώ και καιρό η κυβέρνηση και πλέον φαίνεται πως σε λίγες ημέρες θα υπάρξουν οι επίσημες ανακοινώσεις.

«Ο μόνος τρόπος για να εμποδίσουμε την εξάπλωση του ιού είναι ο εμβολιασμός», τόνισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης κατά τη διάρκεια της συνέντευξης τύπου μετά την ολοκλήρωση της Συνόδου Κορυφής.

«Σε ό,τι αφορά στη μετάλλαξη τύπου Δέλτα, στην δική μου παρέμβαση υποστήριξα πως δεν πρέπει να πάμε σε λογική νέων περιορισμών, αλλά αντιθέτως να επιταχύνουμε τους εμβολιασμούς», υποστήριξε ανοίγοντας τη συνέντευξη τύπου.

Σε άλλη ερώτηση για τους περιορισμούς στις εσωτερικές μετακινήσεις της ΕΕ, ο πρωθυπουργός απάντησε ότι «μεγαλοποιούμε μία κατάσταση η οποία συζητήθηκε ελάχιστα στο Συμβούλιο». «Δεν εκτιμώ ότι υπάρχει πιθανότητα να μπούνε επιπλέον περιορισμοί στις εσωτερικές μετακινήσεις. Έχουμε όλοι συμφωνήσει στο πράσινο πιστοποιητικό», πρόσθεσε. «Όσο πιο πολύ αυξάνονται οι ρυθμοί εμβολιασμού παντού, σε όλη την Ευρώπη τόσο πιο ασφαλείς θα αισθανόμαστε όλοι», τόνισε.

«Η μετάλλαξη Δέλτα δεν μας δημιουργεί φοβερή ανησυχία, διότι αντιμετωπίζεται με πλήρη εμβολιασμό», συμπλήρωσε ο κ. Μητσοτάκης αναφέροντας πως σύμφωνα με τα στοιχεία όσοι κινδύνεψαν από τον κοροναϊό δεν είχαν εμβολιαστεί.

«Οι ανεμβολίαστοι κινδυνεύουν»

«Το είπα και χθες, όσοι έχουν εμβολιαστεί είναι προστατευμένοι, οι ανεμβολίαστοι κινδυνεύουν. Πρέπει και στην χώρα μας να απευθυνθούμε τόσο προς τους νέους, όσο και προς τις μεγαλύτερες ηλικίες να σπεύσουν να εμβολιαστούν», τόνισε.

Για το πώς θα επηρεάσουν οι μεταλλάξεις τον τουρισμό, ο κ. Μητσοτάκης σημείωσε ότι δεν υπάρχει σε καμία περίπτωση πλειοψηφία για επιβολή πρόσθετων περιορισμών ενόψει καλοκαιριού. «Αυτό δεν σημαίνει ότι δεν θα είμαστε προσεκτικοί», τόνισε ο πρωθυπουργός.

Απαντώντας σε ερώτηση για τις διευκολύνσεις των εμβολιασμένων ο πρωθυπουργός απάντησε «λίγη υπομονή μέχρι την επόμενη εβδομάδα». Όπως είπε, έχουμε φτάσει στο σημείο όπου αυτοί που θέλουν εμβολιάζονται, επομένως «πρέπει να σκεφτούμε πιο έξυπνα, πιο δημιουργικά ώστε να προσεγγίσουμε πολίτες που μπορεί να μην έχουν πάρει ακόμα αυτή την απόφαση».

Κίνδυνος για τέταρτο κύμα

Όμως παρά τη σαφήνεια του μηνύματος ότι «η μόνη ασπίδα κατά της ινδικής μετάλλαξης είναι ο εμβολιασμός», σύμφωνα με πληροφορίες υπάρχει μικρή μείωση στα ραντεβού που έχουν κλείσει οι πολίτες με τα εμβολιαστικά κέντρα για τον μήνα Ιούλιο.

Η διαφορά στα ραντεβού σε σχέση με τον Ιούνιο δεν είναι μεγάλη, ειδικά αν σκεφτεί κανείς πως ο Ιούλιος αποτελεί μήνα διακοπών για εκατοντάδες πολίτες, ωστόσο διαπιστώνεται σε μία περίοδο που κοινός σκοπός και στόχος είναι το χτίσιμο ισχυρού τείχους ανοσίας, ώστε να αποφευχθεί ένα τέταρτο κύμα πανδημίας τον Σεπτέμβρη.

Άλλωστε μην ξεχνάμε πως οι ειδικοί θεωρούν πως το επόμενο διάστημα και με δεδομένη την άφιξη περισσότερων τουριστών στη χώρα θα αυξηθούν αναπόφευκτα και τα κρούσματα μεταλλαγμένων στελεχών, οπότε ο άμεσος εμβολιασμός τόσο των νέων (για τους οποίους άνοιξε πρόσφατα η πλατφόρμα) όσο και των μεγαλύτερων που εμφανίζονται ακόμη διστακτικοί είναι «αναγκαίο καλό» για την θωράκιση της χώρας από τον ιό.

Τα πιο πρόσφατα στη κατηγορία

Βενζινοπώλες Αττικής: Γιατί αυξάνεται η τιμή των καυσίμων – Τι να προσέχουν οι οδηγοί

Την άνοδο της τιμής των καυσίμων και την αποδυνάμωση του κλάδου στην Βόρεια Ελλάδα, εξηγεί η πρόεδρος βενζινοπωλών Αττικής, η Μαρία Ζάγκα. Ειδικότερα η Μαρία...

Χαϊδάρι Καιρός ήταν. Εγκαινιάστηκε η πεζογέφυρα στο Παλατάκι

«Η πεζογέφυρα που παραδίδεται προς χρήση στο Παλατάκι είναι ένα αναγκαίο έργο για την ασφαλή διέλευση των πεζών από τη Λεωφόρο Αθηνών», δήλωσε ο...

Θα γκρινιάξουν γονείς και μαθητές: Η αλλαγή που έρχεται στα σχολεία έπρεπε να είχε...

Η εγκύκλιος υπάρχει, τώρα αυστηροποιούνται οι ποινές μπας και εφαρμοστεί στην πράξη Υπάρχει κάτι το εγγενώς σημαντικό όταν μιλάμε για τα παιδιά που πάνε σήμερα...
Ο Παππάς …έφυγε για το διάστημα!

Μετά το μπάχαλο άλλαξε άποψη ο Παππάς: Δεν υπήρξε προσυνεννόηση, λέει τώρα

Κάτω από το βάρος των δυσμενών εντυπώσεων και του χάους που επικρατεί στην αντιπολίτευση ο Νίκος Παππάς προσπάθησε να ανασκευάσει όσα αποκάλυψε στο Action...

Η φωτογραφία της ημέρας

Ψάχνοντας από κάπου τη δικαίωση... 28 Μαρτίου 2024

Σαν σήμερα 28 Μαρτίου: Τα σημαντικότερα γεγονότα της ημέρας

Διαβάστε τα σημαντικότερα γεγονότα που έγιναν σαν σήμερα στην Ελλάδα και τον κόσμο. Γεγονότα 845: Οι Βίκινγκς καταλαμβάνουν το Παρίσι, με αρχηγό τον Ράγκναρ Λόντμπροκ. Για να...

Εορτολόγιο: Ποιοι γιορτάζουν σήμερα ;

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024 σήμερα και σύμφωνα με το εορτολόγιο δεν γιορτάζει κάποιο γνωστό όνομα. Ωστόσο έχει την τιμητική του ο Απόστολος και Μάρτυρας...

Βρείτε μας

7,826ΥποστηρικτέςΚάντε Like
133ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
1,245ΑκόλουθοιΑκολουθήστε

Λαϊκό Θέατρο Σκιών

Τα νέα και τα βίντεο του Καραγκιόζη

Διαβάστε Επίσης

Επίδομα θέρμανσης: Ξεκίνησε η καταβολή της δεύτερης δόσης

Ξεκίνησαν ήδη από αυτή την εβδομάδα οι πρώτες πληρωμές της δεύτερης δόσης για το...

Παγώνη για έξαρση ιώσεων και παραλλαγές κορωνοϊού: Εντατικοποίηση εμβολιασμών και χρήση μάσκας

Την  ανάγκη λήψης μέτρων, με εντατικοποίηση των εμβολιασμών και χρήση μάσκας εν μέσω  έξαρσης ιώσεων και...

Τη Δευτέρα οι πρώτοι εμβολιασμοί με τα επικαιροποιημένα εμβόλια ΒΑ.4, ΒΑ.5

Ξεκινούν την Δευτέρα 3 Οκτωβρίου οι εμβολιασμοί με τα νέα επικαιροποιημένα εμβόλια που στοχεύουν...

Κοινή κάρτα εμβολιασμού για τους Ευρωπαίους πολίτες

Υπέρ της καθιέρωσης κοινής κάρτας εμβολιασμού για τους πολίτες της ΕΕ, που θα καλύπτει...