Ένα απίστευτη ομορφιάς χωριουδάκι!Το μοναδικό Ελληνικό χωριό που διασχίζεται από ποτάμι!

325

 

Μπορεί να σας φαίνεται απίστευτο γιατί μόλις δείτε τις φωτογραφίες που ακολουθούν θα πείτε «Αποκλείεται» αλλά αυτό το πανέμορφο χωριό όντως βρίσκεται στην Ελλάδα.

Τι το περίεργο έχει; Είναι το μοναδικό ελληνικό χωριό που χωρίζεται στη μέση από ένα ποτάμι, τον Αώο. Ναι, ακριβώς. Μοιάζει με τα χωριά που βλέπουμε στις ταινίες.

thehomeissue_xwrio01

Το πανέμορφο αυτό χωριό λέγεται Βοβούσα.

 

Αποτέλεσμα εικόνας για Βοβούσα

Το όνομα του χωριού είναι Βοβούσα και είναι το βορειότερο και πιο απομακρυσμένο χωριό του Ανατολικού Ζαγορίου της Ηπείρου.

Αποτέλεσμα εικόνας για Βοβούσα

Το χωριό σας «υποδέχεται» με ένα μεγάλο πέτρινο γεφύρι το οποίο υπάρχει από το 1748 και συνδέει τους δύο μαχαλάδες δεξιά και αριστερά του ποταμού. Κάτω από το γεφύρι έχει δημιουργηθεί ένα φράγμα το οποίο σχηματίζει μια όμορφη φυσική πισίνα κατάληλη για μπάνιου τους καλοκαιρινούς μήνες.

 

Αποτέλεσμα εικόνας για Βοβούσα

 

Αποτέλεσμα εικόνας για Βοβούσα

thehomeissue_xwrio02

 

Πρόκειται για το βορειότερο χωριό του Ανατολικού Ζαγορίου.

thehomeissue_xwrio04

 

Σίγουρα αποτελεί έναν από τους ωραιότερους φθινοπωρινούς προορισμούς. Ωστόσο, ακόμα και τους καλοκαιρινούς μήνες το χωριό αυτό είναι πανέμορφο!

Διαβάστε επίσης:  Έλληνες Φιλόσοφοι στις θέσεις των Αγίων...

Weekend στον Άγ. Αθανάσιο, λίγο πριν μπει ο χειμώνας!
Οι μόνιμοι κάτοικοί του δεν είναι πολλοί -φτάνουν τους 100- αλλά είναι πολλοί οι επισκέπτες που καταφτάνουν κάθε χρόνο για να κάνουν ράφτινγκ και να χαλαρώσουν μέσα στη φύση που προσφέρεται πλούσια στο όμορφο αυτό χωριό. Όσο για τους μόνιμους κατοίκους, αυτοί ασχολούνται με την υλοτομία και την επεξεργασία ξύλου.

 

thehomeissue_xwrio03

Η αρχιτεκτονική του χωριού είναι απλά υπέροχη.
Αν θέλετε να επισκεφτείτε και εσείς τη Βοβούσα που αποτελεί έναν από τους καλύτερους χειμερινούς προορισμούς μπορείτε να το κάνετε πολύ εύκολα. Μέσω της Εγνατίας Οδού που συνδέει πλέον το Μέτσοβο με τα Γιάννενα η πρόσβαση είναι πολύ εύκολη.

 

Το Cesky Krumlov της Τσεχίας μοιάζει πολύ στη δική μας Βοβούσα. Δεν νομίζετε;

Το Cesky Krumlov της Τσεχίας μοιάζει πολύ στη δική μας Βοβούσα. Δεν νομίζετε;