Ένα φλιτζάνι φράουλες την ημέρα μπορεί να σε σώσει

248
Βόλος: Βρήκαν απαγορευμένο φυτοφάρμακο σε φράουλες

Η καθημερινή κατανάλωση περίπου ενός φλιτζανιού με φράουλες μπορεί να βοηθήσει στη ρύθμιση των επιπέδου του σακχάρου στο αίμα σου.

Αυτό ισχύει ιδιαίτερα για τα άτομα τα οποία πάσχουν από διαβήτη τύπου 2.

Η κλινική μελέτη έγινε με επικεφαλής τον Yves Desjardins σε 50 παχύσαρκα άτομα που πάσχουν με διαβήτη τύπου 2.

Όταν η συγκεκριμένη ομάδα ατόμων κατανάλωνε κάθε μέρα 250 γραμμάτια φράουλες, μείωσε κατά ένα σημαντικό βαθμό τη δυσανεξία στη γλυκόζη και βελτίωση την ευαισθησία στην ινσουλίνη.
Η έρευνα διαπίστωσε ότι η κατανάλωση σε καθημερινή βάση της συνιστώμενης ποσότητας φραουλών έχει παρόμοια επίδραση στους ασθενείς με την μετφορμίνη, ένα φάρμακο που χρησιμοποιείται ευρέως για τη θεραπεία των ασθενών με διαβήτη τύπου 2.

Τα αποτελέσματα είναι σχεδόν ισοδύναμα με εκείνα της φαρμακευτικής αγωγής, σχολίασε ο Yves Desjardins.

Προηγούμενες μελέτες πάνω στα οφέλη της φράουλας είχαν αποδείξει ότι αποδείξει ότι η φράουλα βοηθά στην πρόληψη της μείωσης της νοητικής ικανότητας, στην καταπολέμηση του καρκίνου του δέρματος και την αντιμετώπιση της παχυσαρκίας.
Στην ίδια λογική βάση, ο φόρος επικρίνεται ως αντίθετος στις συνταγματικές αρχές της ισότητας, της αναλογικότητας, της ανθρώπινης αξιοπρέπειας κ.λπ., αφού δεν συνεκτιμά καθόλου το εάν ο φορολογούμενος διαθέτει φοροδοτική ικανότητα για να ανταποκριθεί στην πληρωμή, με συνέπεια να απειλείται και με δήμευση της περιουσίας του ή με εξαναγκασμό εκποίησής της σε περίοδο απολύτως απρόσφορη και ακατάλληλη.

Διαβάστε επίσης:  Πρόκληση της Τουρκίας με το Barbaros: Πλέει ανοιχτά της Αμμοχώστου - Μήνυμα του Στέιτ Ντιπάρτμεντ

Επισημαίνεται, παράλληλα, ότι η πρακτική που ακολούθησε το κράτος επί χρόνια, παραπλανώντας τους πολίτες με επιπλέον φόρους από τους πραγματικά οφειλόμενους, (λόγω των «φουσκωμένων» αντικειμενικών αξιών), παραβίασε τις συνταγματικές διατάξεις και διεθνείς συμβάσεις που προστατεύουν την περιουσία, αλλά και τις αρχές της χρηστής διοίκησης και της προστατευόμενης εμπιστοσύνης που πρέπει να διέπουν ένα κράτος δικαίου.