Ένα κουνάβι σαμποτάρει το CERN!

380
CERN, κουνάβι, σαμποτάζ,

Ο μεγαλύτερος επιταχυντής σωματιδίων στον κόσμο μπορεί να είναι μία από τις μεγαλύτερες αποστολές της ανθρωπότητας για να διαλευκάνει την υφή του σύμπαντος και να μάθει από τι είναι φτιαγμένο, αλλά η φύση δεν ενδιαφέρεται για τίποτα από αυτά. Ενα αυτοκτονικό κουνάβι, ένα μέλος της οικογένειας της νυφίτσας, αποφάσισε την περασμένη Παρασκευή να ροκανίσει ορισμένα από τα περίπλοκα ηλεκτρονικά μέσα στον Μεγάλο Επιταχυντή Αδρονίων (LHC).

Αυτή η πράξη της πρωινού επιστημονικού σαμποτάζ κατέληξαν σε μια «σοβαρή ηλεκτρική διαταραχή» που οδήγησε στον θάνατο υψηλής τάσης του άτυχου ζώου. Η βλάβη στον μετασχηματιστή θα χρειαστεί αρκετές ημέρες για επισκευή – ένα πολύ πιο σοβαρό περιστατικό σε σχέση με την τελευταία φορά που ένα ζώο αποφάσισε να διακόψει το μεγαλύτερο πείραμα φυσικής στην ιστορία.

Διαβάστε επίσης:  Ο Στίβεν Χόκινγκ και ο θάνατος

Το 2009, ένα πουλί άφησε να πέσει ένα κομμάτι μπαγκέτας σε μια αντιστάθμιση πυκνωτή, προκαλώντας αποτυχία στα συστήματα ψύξης απότομη αύξηση θερμοκρασίας. Αυτό είχε διορθωθεί σε λίγες ώρες, ενώ οι ανοησίες αυτού του περιπετειώδους κουναβιού σημαίνουν ότι, ακόμη και αφού οι συνδέσεις του μετασχηματιστή επισκευαστούν, το σύνολο του LHC θα πρέπει να επανελεγχθεί.

Αυτό το περιστατικό, όπως σημειώνεται από την επίσημη ημερήσια αναφορά του CERN, ήταν μέρος μιας σειράς από κακοτυχίες σε ό, τι έχει συνοπτικά χαρακτηριστεί ως «όχι η καλύτερη εβδομάδα για το LHC!» Αρκετές πρόσφατες τεχνικές βλάβες είχαν ήδη δημιουργήσει μια διακοπή αρκετών μηνών, και αυτό το τελευταίο πρόβλημα έχει μόνο επιδεινώσει τα πράγματα.