Ένα βήμα πριν την απαγόρευση κυκλοφορίας

79
Ένα βήμα πριν την απαγόρευση κυκλοφορίας

Η εικόνα συμμόρφωσης των πολιτών το προσεχές Σαββατοκύριακο στα περιοριστικά μέτρα που έχουν ανακοινωθεί μέχρι σήμερα, αναμένεται να διαδραματίσει καθοριστικό ρόλο για την λήψη ή όχι απόφασης από την κυβέρνηση για απαγόρευση της κυκλοφορίας.

Αυτό διαφαίνεται τόσο από την δήλωση του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, ο οποίος έκανε ιδιαίτερη αναφορά στο επερχόμενο σαββατοκύριακο, όσο και από δηλώσεις του κυβερνητικού εκπροσώπου, Στέλιου Πέτσα που ακολούθησαν στην ΕΡΤ.

Ερωτηθείς για το ενδεχόμενο καθολικής απαγόρευσης της κυκλοφορίας, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος δήλωσε: “Αν δείξουμε όλοι την υπευθυνότητα η οποία χρειάζεται αυτή τη στιγμή, δεν θα χρειαστούν τέτοια περιοριστικά μέτρα. Δυστυχώς, το προηγούμενο Σαββατοκύριακο είχαμε δει εικόνες οι οποίες δεν ήταν αυτές που θέλαμε. Ελπίζουμε αυτό το Σαββατοκύριακο να μην ξαναδούμε τέτοιες εικόνες. Αν όλοι επιδείξουμε αυτοσυγκράτηση, περιορισμό στο σπίτι μας τότε δεν θα χρειαστούν τέτοια μέτρα”.

Σημειώνεται ότι νωρίτερα ο πρωθυπουργός είχε τονίσει στο μήνυμά του ότι “απ’ όλους εμάς και τη συμπεριφορά μας εξαρτάται, τελικά, αν η κυβέρνηση χρειαστεί να πάρει ακόμα πιο δραστικά μέτρα περιορισμού της κυκλοφορίας» και είχε απευθύνει επί της ουσίας κάλεσμα να μην υπάρξουν το Σαββατοκύριακο συναθροίσεις.

Διαβάστε επίσης:  Στα 966 ανήλθαν τα κρούσματα – 28 τα θύματα του κορονοϊού

“Αυτό το σαββατοκύριακο είναι μία ευκαιρία να δείξουμε την κοινωνική μας ευθύνη. Αφού δεν θα έχουμε καμία επαγγελματική υποχρέωση, δεν κυκλοφορούμε! Μένουμε στο σπίτι και διαβάζουμε, ακούμε μουσική, βλέπουμε ταινίες, επικοινωνούμε με τους δικούς μας, αυτούς που αγαπάμε. Πάμε για έναν περίπατο ή για τρέξιμο μόνοι. Και σε κάθε περίπτωση αποφεύγουμε τις συναθροίσεις”, τόνισε.

Σε ότι αφορά το ενδεχόμενο νέων μέτρων κατά του ιού, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας δήλωσε στην ΕΡΤ ότι “εξετάζουμε μέτρα περιορισμού στην δυναμικότητα των πλοίων σε ό,τι αφορά την μεταφορά προς τα νησιά μας. Ενδεχομένως και για τα αεροσκάφη μας ιδίως στις πτήσεις του εξωτερικού. Αυτά όμως είναι θέματα που θα εξειδικευτούν τις επόμενες ημέρες”.