Ένας Κοτζιάς …από άλλο πλανήτη!

Ο Κοτζιάς υπέρ της συνεκμετάλλευσης ...χωρίς ντροπή!

24
Ένας Κοτζιάς ...από άλλο πλανήτη!

Τελικά κάθε μέρα που περνάει δεν σταματάει να  μας εκπλήσσει ο Νίκος Κοτζιάς. Όλο ιδέες κατεβάζει, σε σημείο που αρχίσαμε να λέμε “πάλι καλά που τον έφυγαν από το υπουργείο εξωτερικών”.

Από αυτά που λέει δείχνει να διακατέχεται από μία ασυγκράτητη διάθεση γενναιοδωρίας. Επιθυμεί διακαώς να χτίσει γέφυρες, να αναγεννήσει φιλίες από τις στάχτες τους, ακόμα και αν αυτό απαιτεί εθνικές παραχωρήσεις.

Πώς αλλιώς να εξηγήσει κανείς την παρέμβαση που έκανε στο Οικονομικό Φόρουμ των Δελφών;

Δικαιολογώντας τον Ταγίπ Ερντογάν αναφέρθηκε σε «μοναχοφάηδες», λέγοντας ότι δεν πρέπει να είμαστε τέτοιοι και πρέπει και η Τουρκία να έχει έσοδα από την εκμετάλλευση του ενεργειακού πλούτου στην Ανατολική Μεσόγειο. Αυτή η δήλωσή του, μάλιστα, συνέπεσε με την ανακάλυψη του κοιτάσματος στον στόχο “Γλαύκος” στην κυπριακή ΑΟΖ.

Όπως είναι γνωστό, η Άγκυρα χρησιμοποιεί όλα τα μέσα για να εμποδίσει το ενεργειακό πρόγραμμα της Κυπριακής Δημοκρατίας. Δεν τόλμησε, όμως, να εμποδίσει τη γεώτρηση της αμερικανικής ExxonMobil, όπως δεν είχε τολμήσει να εμποδίσει τη γεώτρηση της γαλλικής Total στον στόχο “Καλυψώ”. Παρόλα αυτά, στην περιοχή βρίσκεται σε εξέλιξη ένα επικίνδυνο μπραντεφέρ.

Διαβάστε επίσης:  Η ΔΕΞΙΩΣΗ που σκόρπισε τον κορονοϊό! ΜΕΙΖΟΝ ΘΕΜΑ για τον πρύτανη του Πανεπιστημίου (και καθηγητή Ιατρικής) Αθ. Δημόπουλο..

«Αν αρχίσεις στις διεθνείς σχέσεις και είσαι μοναχοφάης λέγοντας ‘όλα δικά μου’, τότε είσαι κι εσύ μέρος του προβλήματος» είπε ο Νίκος Κοτζιάς, προσθέτοντας: «Αυτό που πρέπει να κάνεις και που προσπάθησα να κάνω είναι και να εξασφαλίσεις την ασφάλεια –με τις δύο τετραμερείς– και να δώσεις μια προοπτική ότι η Τουρκία, όχι στην κυπριακή ΑΟΖ αλλά στη Μεσόγειο συνολικά, θα συμμετάσχει σε αυτή την οικονομική ανάπτυξη. Πρέπει να βρεις τρόπους οργάνωσης επιχειρηματικούς, τις μπίζνες, της δουλειάς, που να συμμετάσχει σε αυτό που της αντιστοιχεί και της αρμόζει».

Τελικά θα μας …φάει, αυτή η ρεαλιστική εξωτερική πολιτική!