Ενοχλημένος ο Πρωθυπουργός για τα χημικά που έριξαν οι αστυνομικοί σε συνταξιούχους

143
Ιστορία, συνταξιούχο, χημικά,

Πληροφορίες αναφέρουν ότι ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας είναι οργισμένος, για τα χημικά τα οποία έριξαν άνδρες της αστυνομίας στους συνταξιούχους τη Δευτέρα. Ο Αλέξης Τσίπρας μόλις ενημερώθηκε για το συμβάν τηλεφώνησε στον Ν. Τόσκα και του ζήτησε «να μην επαναληφθεί».

Θυμίζουμε, πως η ρίψη χημικών στους συνταξιούχους πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα στο κέντρο της Αθήνας όταν προσπάθησαν να φτάσουν στο Μέγαρο Μαξίμου.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες ο Πρωθυπουργός τηλεφώνησε στον αρμόδιο υπουργό και του τόνισε πως ήταν μια απαράδεκτη κίνηση.

Οι συνταξιούχοι είχαν δώσει ραντεβού το πρωί στην πλατεία Κοτζιά από την οποία και ξεκίνησαν πορεία με προορισμό το Μέγαρο Μαξίμου.

Διαβάστε επίσης:  Τελευταία ευκαιρία...

Σε τι αντιδρούν οι συνταξιούχοι;
Στον νόμο Κατρούγκαλου 4387, που, σύμφωνα με όσα επισημαίνουν είναι ο θάνατος των επικουρικών τους συντάξεων.

Τι συνέβη κατά τη διάρκεια της πορείας;
Τα αίματα άναψαν και τα δακρυγόνα άρχισαν να πέφτουν βροχή όταν ομάδα συνταξιούχων προσπάθησε να αναποδογυρίσει μια κλούβα των ΜΑΤ, που ήταν σταθμευμένη, με στόχο να μην επιτρέψει την πρόσβαση τους στο Μέγαρο Μαξίμου.

Μόλις οι αστυνομικοί είδαν ότι η κατάσταση βγήκε εκτός ορίων αποφάσισαν να κάνουν χρήση δακρυγόνων για να απομακρύνουν τους συνταξιούχους.