Πέμπτη, 18 Απριλίου, 2024
23.3 C
Athens

Ένοχος για εξύβριση κατά του Καμμένου ο Κουρτάκης, δυο χρόνια φυλάκιση

Την ενοχή του εκδότη των «Παραπολιτικών» Γιάννη Κουρτάκη για το αδίκημα της συκοφαντικής δυσφήμιση σε βάρος του υπουργού Εθνικής Άμυνας και των 3 ανήλικων παιδιών του εισηγήθηκε στο Αυτόφωρο Μονομελές Πρωτοδικείο της Αθήνας ο εισαγγελέας της έδρας.

Αντίθετα, ο εισαγγελικός λειτουργός πρότεινε την απαλλαγή του διευθυντή σύνταξης της εφημερίδας Παν. Τζένου, αναφέροντας πως δεν αποδείχθηκε από την ακροαματική διαδικασία πως είχε σκοπό να βλάψει την τιμή και την υπόληψη του υπουργού και της οικογένειάς του.

“Τέλεσε την πράξη της συκοφαντικής δυσφήμισης κατά συρροή ” είπε ο εισαγγελέας για τον κ. Κουρτάκη αναφέροντας πως τα όσα είπε στις επίμαχες ραδιοφωνικές εκπομπές για το γιο του κ. Καμμένου για σχέσεις με την τρομοκρατία ήταν ψευδή και στόχο είχαν να βλάψουν τον κ. Καμμένο και τα ανήλικά τέκνα του.

Κατά την απολογία του ο Παναγιώτης Τζένος ανέφερε μεταξύ άλλων ότι η σύλληψη του έγινε υπό συνθήκες απρόσμενες.

” Βρέθηκα, είπε, με χειροπέδες να διασύρομαι και δεν ξέρω ακόμη το λόγο” υπογραμμίζοντας ότι όσα αναφέρθηκαν στην επίμαχη εκπομπή δεν ήταν προγραμματισμένα. ” Πρόκειται για εκπομπή πολιτικού , σατιρικού λόγου στην οποία μπαίνουν διαφορά ηχητικά που δημιουργούν σάτιρα” τόνισε συμπληρώνοντας πως σε καμία περίπτωση δεν αναφέρθηκε στα παιδιά του κ. Καμμένου, αλλά στο ταξίδι του στις Άλπεις.
.
Ο κ. Τζένος ανέφερε πως ο συγκατηγορούμενος του και εκδότης της εφημερίδας Γιάννης Κουρτάκης , ο οποίος ήταν παρών στο δικαστήριο, “έχει ενοχληθεί σφόδρα από τη μεθοδική προσπάθεια να τον παρουσιάσει ως έμπορο ναρκωτικών. Αυτό λέγεται δολοφονία προσωπικότητας.

Αυτό που έγινε είναι η ουρά μας μεγάλης δικαστικής διαμάχης που έχουμε με τον κ. Καμμένο. Πολιτική ήταν η δική μου τοποθέτηση για το θέμα”. Ο κατηγορούμενος δημοσιογράφος ισχυρίστηκε πως στόχος του υπουργού είναι να στοχοποιήσει και να απαξιώσει την εφημερίδα”.

Στο βήμα του μάρτυρα ανέβηκε, νωρίτερα , η δικηγόρος και σύζυγος του υπουργού Έλενα Τζούλη η οποία φανερά φορτισμένη έκανε λόγο για αναφορές, από την πλευρά των κατηγορουμένων, που θίγουν και στοχοποιούν τα παιδιά της.

Η μάρτυρας κατέθεσε ότι ο εκδότης των ” Παραπολιτικών ” είχε απειλήσει τον Πάνο Καμμένο στο παρελθόν όταν έβγαλε τη λίστα του ΚΕΕΛΠΝΟ. ” Τον απείλησε ότι θα κάνει κακό στα παιδιά αν δεν πάρει πίσω τη λίστα” είπε η μάρτυρας και πρόσθεσε: “Δεν θα επιτρέψω σε κανέναν να παίζει με τα παιδιά μου. Είναι αδίστακτοι. Με το μανδύα του δημοσιογράφου εκτελούν συμβόλαια εξόντωσης . Από τις αναφορές τους θίγονται όλα μας τα παιδιά τα οποία αντιμετωπίζουν προβλήματα καθώς δέχονται επιθέσεις στο Facebook , στοχοποιούνται. Δεν θέλουν να πάνε σχολείο… Έχω μεγάλο πρόβλημα στην οικογένεια μου εξαιτίας αυτών των αδίστακτων”.

Μάλιστα, η κ. Τζούλη σε υψηλούς τόνους ζήτησε να φέρουν οι κατηγορούμενοι στο δικαστήριo τα στοιχεία που αποδεικνύουν τους ισχυρισμούς τους ότι ο γιος τους έχει σχέση με την τρομοκρατία.
“Ήρθα εδώ ως μητέρα και περιμένω τα στοιχεία που πολυδιαφήμιζαν για να πουλήσουν τη φυλλάδα σας. Δεν αναφερόταν σε μια αναρχική ιδεολογία αλλά μιλούσαν για τον τρομοκράτη γιο του υπουργού, πάρε κόσμε, διάβασε».

«Στον κόσμο έχει μείνει ότι είχαν στοιχεία και λόγω της μήνυσης δεν τα έβγαλαν. Έχουν τα παιδιά μου μείνει με τη ρετσινιά του τρομοκράτη. Είναι συκοφαντικό , δυσφημιστικό, εκβιαστικό προκειμένου ο σύζυγος μου να σταματήσει να ασχολείται με το Noor1 , το ΚΕΕΛΠΝΟ και άλλα».

«Τον ψάχνουν και αφού δεν έχουν βρει τίποτα σε βάρος του χτυπούν τα παιδιά μας… Δεν σταματάνε είναι αδίστακτοι». Η κ. Τζούλη αναφερόμενη δε σε αντιδικία που έχει ο υπουργός Δικαιοσύνης Στ. Κοντονής με τους κατηγορούμενους με αφορμή αναφορές τους στη σύζυγο του είπε πως τους έχει αποκαλέσει “Οργανωτές της διαφθοράς”.

Στη συνέχεια κατέθεσε ο Ιωάννης Βιρίνης οικογενειακός φίλος του Π. Καμμένου ο οποίος αναφερόμενος σε όσα ειπώθηκαν στην επίμαχη εκπομπή έκανε λόγο για αστειότητες.

«Δεν ήταν ξεκάθαρο σε ποιο παιδί αναφέρονταν . Τα παιδιά είχαν πανικοβληθεί , έκλαιγαν. Ο 14χρονος γιος του κ. Καμμένου μου είπε: “νομίζω πως με παρακολουθούν”. … Γνωρίζω καλά την οικογένεια Καμμένου και βάζω και τα δυο μου χέρια στο ευαγγέλιο για την εντιμότητα του Πάνου».

Ως μάρτυρας υπεράσπισης των κατηγορουμένων κατέθεσε ο δημοσιογράφος των “Παραπολιτικών” Αθανάσιος Φουσκίδης.

«Όλα ξεκίνησαν μετά το δημοσίευμα της εφημερίδας για τις διακοπές του κ. Καμμένου στις Άλπεις . Είχαν προηγηθεί και άλλα σχετικά δημοσιεύματα στο διαδίκτυο».

«Ακολούθησε ένα tweet του υπουργού στο οποίο συνέδεε τον κ. Κουρτάκη με το “Noor 1″»  είπε ο μάρτυρας και μιλώντας για την εκπομπή τόνισε “Πρόκειται για μια πολιτική, σατιρική εκπομπή με καυστικό σχόλιο… Είναι γνωστό ότι ο κ. Καμμένος εχει σκληρή ρητορική για τους πολιτικούς του αντιπάλους. Ο κ. Τζένος δεν αναφέρεται σε καμία περίπτωση στο παιδί του κ. Καμμένου κατά τη διάρκεια της εκπομπής».

«Εγώ δεν γνωρίζω τις πληροφορίες του κ. Κουρτάκη αλλά ξέρω από τον ίδιο ότι μιλούσε για τον ενήλικο γιο του κ. Καμμένου. Είναι ιδεολογικές οι αναφορές του…”.

Τα πιο πρόσφατα στη κατηγορία

Η Φωτογραφία της ημέρας

Στα καταγάλανα νερά του Μύρτου 18 Απριλίου 2024
Πετρέλαιο: Νέα βουτιά των τιμών του αργού

Τρεχάτε ποδαράκια μου: Ξεπέρασε τα 2 ευρώ η τιμή της βενζίνης

Οι τιμές των καυσίμων καταγράφουν ανοδική πορεία, με τις αρχικές προβλέψεις για την περίοδο του Πάσχα να δείχνουν ότι η τιμή της αμόλυβδης θα...

Σαν σήμερα 18 Απριλίου: Τα σημαντικότερα γεγονότα της ημέρας

Διαβάστε τα σημαντικότερα γεγονότα που έγιναν σαν σήμερα στην Ελλάδα και τον κόσμο. Γεγονότα 1821: Οι Σάμιοι υπό τον Λυκούργο Λογοθέτη εξεγείρονται και νικούν τους Τούρκους. 1906: Καταστροφικός σεισμός,...

Εορτολόγιο: Ποιοι γιορτάζουν σήμερα ;

Πέμπτη 18 Απριλίου 2024 σήμερα και σύμφωνα με το εορτολόγιο δεν γιορτάζει κάποιο γνωστό όνομα. Ωστόσο γιορτάζουν ο Όσιος Ιωάννης ο Ησυχαστής, Μαθητής Του...

Σοκ στην Πάτρα: 7χρονος ξυλοκόπησε άγρια 8χρονο και ανέβασε βίντεο στο TikTok

Ακόμη ένα περιστατικό βίας μεταξύ ανήλικων προκαλεί ανησυχία και προβληματισμό. Καταγράφηκε στην περιοχή των Ζαρουχλέϊκων, στην Πάτρα και οι ηλικίες των πρωταγωνιστών προκαλούν...

Διήμερη κακοκαιρία έρχεται από την Γένοβα: Πού θα «χτυπήσει» ο πολικός αεροχείμαρρος

Δύο ημέρες θα διαρκέσει η κακοκαιρία που βρίσκεται προ των πυλών με βροχές, καταιγίδες και πτώση της θερμοκρασίας. Ο πολικός αεροχείμαρρος αναμένεται να κάνει...
ΙΣΤΟΡΙΕΣ: Από το 1822, είχαμε 215 κυβερνήσεις και 104 πρωθυπουργούς!

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ 18 Απριλίου η Ελλάδα κηρύσσει χρεοστάσιο

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ To 1932 η Ελλάδα κηρύσσει χρεοστάσιο. Ύστατη προσπάθεια από την κυβέρνηση Ελευθερίου Βενιζέλου για τη διάσωση της δραχμής.

Βρείτε μας

7,826ΥποστηρικτέςΚάντε Like
133ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
1,245ΑκόλουθοιΑκολουθήστε

Λαϊκό Θέατρο Σκιών

Τα νέα και τα βίντεο του Καραγκιόζη

Διαβάστε Επίσης

Δώρο Πάσχα: Έως τη Μ. Τετάρτη η καταβολή του – Τι πρέπει να γνωρίζουν οι εργαζόμενοι στον ιδιωτικό τομέα

Διευκρινίσεις για τον τρόπο υπολογισμού του Δώρου Πάσχα και για το τι ισχύει σε...

Μητσοτάκης για επίδομα μητρότητας σε μη μισθωτές: Ακόμα μία δέσμευσή μας γίνεται πραγματικότητα

Για «ακόμα μία δέσμευση» της κυβέρνησης που «γίνεται πραγματικότητα» κάνει λόγο ο πρωθυπουργός Κυριάκος...

Η Μελέτη αποχαιρέτησε κοινό και συνεργάτες

Χωρίς την Ελεονώρα Μελέτη ξεκίνησε σήμερα το «MEGA Καλημέρα». Η αγαπημένη δημοσιογράφος και παρουσιάστρια...

Άλλαξε άποψη ο Γκλέτσος για τον Κασσελάκη: Απογοήτευση το παιδί

Άλλαξε εντελώς την άποψή του για τον Στέφανο Κασσελάκη ο Απόστολος Γκλέτσος, όπως προκύπτει...