Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024
18 C
Athens

Ένοπλες Δυνάμεις: Η προκήρυξη του διαγωνισμού για τις ανώτατες-ανώτερες σχολές

Αναρτήθηκε τη Δευτέρα στη «Διαύγεια» η προκήρυξη του διαγωνισμού για την εισαγωγή και κατάταξη σπουδαστών/τριών στα Ανώτατα Στρατιωτικά Εκπαιδευτικά Ιδρύματα (ΑΣΕΙ) [Ευελπίδων (ΣΣΕ), Ναυτικών Δοκίµων (ΣΝΔ), Ικάρων (ΣΙ)], Στρατιωτικής Σχολής Αξιωµατικών Σωµάτων (ΣΣΑΣ), Αξιωµατικών Νοσηλευτικής (ΣΑΝ) και στις Ανώτερες Στρατιωτικές Σχολές Υπαξιωµατικών (ΑΣΣΥ) [Στρατού Ξηράς (ΣΜΥ), Πολεµικού Ναυτικού (ΣΜΥΝ) και Πολεµικής Αεροπορίας (ΣΜΥΑ)], κατά το ακαδημαϊκό έτος 2023-2024, περιλαμβάνει και οδηγίες για τις προκαταρκτικές εξετάσεις (ΠΚΕ).

Σύμφωνα με την προκήρυξη:

Είναι δυνατή η εισαγωγή των υποψηφίων σπουδαστών, ως επιλαχόντων για την πλήρωση κενών θέσεων, στα ΑΣΕΙ, στη ΣΣΑΣ, στη ΣΑΝ και στις ΑΣΣΥ σύμφωνα με την παρ. 5 του άρθρου 11 του ν. 3648/2008, οι οποίες θα προκύψουν λόγω μη παρουσίασης, παραίτησης, απομάκρυνσης ή αποχώρησης των υποψηφίων που κρίνονται αρχικά ως εισακτέοι στις Σχολές αυτές, βάσει των αποτελεσμάτων που θα κυρωθούν από το ΥΠΑΙΘ.

Οι ειδικές κατηγορίες υποψηφίων εισάγονται στις Στρατιωτικές Σχολές σύμφωνα με το άρθρο 11 του ν. 3648/2008 και τις διατάξεις του ν. 1294/1982. Αναφορικά με τις ειδικές κατηγορίες του άρθρου 11 του ν. 3648/2008, εφόσον ο αριθμός των υποψηφίων δεν επαρκεί για την κάλυψη των προβλεπόμενων θέσεων, τότε οι κενές θέσεις συμπληρώνονται από υποψηφίους της Γενικής Σειράς.

Εφόσον δεν συμπληρωθεί ο αριθμός των θέσεων της κατηγορίας «Μόνιμοι Υπξκοί του ΣΞ» του ν. 1294/1982, για τη ΣΣΕ Όπλα-Σώματα, τότε οι υπολειπόμενες θέσεις κατανέμονται στους υποψηφίους της γενικής σειράς και των ειδικών κατηγοριών της Σχολής, με συμπληρωματική εγκύκλιο εισαγωγής, η οποία εκδίδεται μετά το πέρας των εξετάσεων της εν λόγω κατηγορίας.

H επιλογή των υποψηφίων για εισαγωγή στα ΑΣΕΙ, στη ΣΣΑΣ, στη ΣΑΝ και στις ΑΣΣΥ, γίνεται σύμφωνα με τις διατάξεις του ν. 4777/2021.

Οι υποψήφιοι-ες θα πρέπει να υποβάλλουν ηλεκτρονικά μέσω της σχετικής εφαρμογής στην ηλεκτρονική διεύθυνση https://www.asei-assy.mil.gr την αίτηση και τα δικαιολογητικά από την Δευτέρα 30 Ιανουαρίου και ώρα 08:00 έως και την Παρασκευή 10 Φεβρουαρίου και ώρα 24:00.

Αντίστοιχα, οι Έλληνες/ίδες του εξωτερικού, μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου στο e-mail της ΔΑΕ (b13.dae@haf.gr) από την Τετάρτη 28 Ιουνίου και ώρα 00:00 έως την Τρίτη 11 Ιουλίου και ώρα 24:00.

Οι υποψήφιοι/ες είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι:

  • Να μάθουν αν τα δικαιολογητικά τους έγιναν δεκτά ή όχι (μέσω της εφαρμογής) και να τα συμπληρώσουν, αν απαιτείται. Ο έλεγχος των δικαιολογητικών θα γίνει από τα εξεταστικά κέντρα, όπως προβλέπουν οι Οργανισμοί λειτουργίας τους.
  • Να ενημερωθούν για το χρόνο και τον τόπο διεξαγωγής των ΠΚΕ.

Οι υποψήφιοι/ες μόνιμοι υπαξιωματικοί του Στρατού Ξηράς μπορούν να πληροφορηθούν για την ύλη, το χρόνο, την διαδικασία και τον τόπο των εξετάσεων από το Τμήμα Εισιτηρίων Εξετάσεων της ΣΣΕ, στα τηλέφωνα: 210 8904026-4127, 210 8904093, φαξ 210 8970232.

Οι ακριβείς ημερομηνίες έναρξης και λήξης των ΠΚΕ θα ανακοινωθούν προσεχώς.

Τα πιο πρόσφατα στη κατηγορία

Χαμός σε καφενείο στην Σπάρτη: 43χρονος έπιασε από τον λαιμό την εν διαστάσει σύζυγό...

Σκηνές βίας και αγριότητας σε καφενείο – ουζερί στην Σπάρτη. Ένας 43χρονος μπήκε στο κατάστημα όπου βρισκόταν η εν διαστάσει σύζυγός του μαζί με...
Σπύρος Λούης, έκοψε νήμα, πρώτους Ολυμπιακούς Αγώνες,

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ 29 Μαρτίου ο Σπύρος Λούης κόβει το νήμα στο Μαραθώνιο

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ! Το 1896 Σπύρος Λούης κόβει το νήμα στο Μαραθώνιο των πρώτων σύγχρονων Ολυμπιακών Αγώνων, με χρόνο 2 ώρες, 58 λεπτά και 50 δευτερόλεπτα.
Ντροπή! Κατέβασαν 15χρονο από το ΚΤΕΛ επειδή του έλειπαν 10 λεπτά για το εισιτήριο

Πυροβολισμοί σε εστιατόριο εντός του ΚΤΕΛ Κηφισού – Ένας 35χρονος τραυματίστηκε

Περιστατικό με πυροβολισμούς σημειώθηκε εντός του ΚΤΕΛ Κηφισού, στην Αθήνα, όπως έγινε γνωστό προ ολίγου. Σύμφωνα με πληροφορίες πρόκειται για επεισόδιο μεταξύ αλλοδαπών, ενώ τραυματίστηκε...

Βενζινοπώλες Αττικής: Γιατί αυξάνεται η τιμή των καυσίμων – Τι να προσέχουν οι οδηγοί

Την άνοδο της τιμής των καυσίμων και την αποδυνάμωση του κλάδου στην Βόρεια Ελλάδα, εξηγεί η πρόεδρος βενζινοπωλών Αττικής, η Μαρία Ζάγκα. Ειδικότερα η Μαρία...

Χαϊδάρι Καιρός ήταν. Εγκαινιάστηκε η πεζογέφυρα στο Παλατάκι

«Η πεζογέφυρα που παραδίδεται προς χρήση στο Παλατάκι είναι ένα αναγκαίο έργο για την ασφαλή διέλευση των πεζών από τη Λεωφόρο Αθηνών», δήλωσε ο...

Θα γκρινιάξουν γονείς και μαθητές: Η αλλαγή που έρχεται στα σχολεία έπρεπε να είχε...

Η εγκύκλιος υπάρχει, τώρα αυστηροποιούνται οι ποινές μπας και εφαρμοστεί στην πράξη Υπάρχει κάτι το εγγενώς σημαντικό όταν μιλάμε για τα παιδιά που πάνε σήμερα...

Η φωτογραφία της ημέρας

Ψάχνοντας από κάπου τη δικαίωση... 28 Μαρτίου 2024

Βρείτε μας

7,826ΥποστηρικτέςΚάντε Like
133ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
1,245ΑκόλουθοιΑκολουθήστε

Λαϊκό Θέατρο Σκιών

Τα νέα και τα βίντεο του Καραγκιόζη

Διαβάστε Επίσης

Διοικητές νοσοκομείων: Βγήκε η προκήρυξη – Η διαδικασία και η προθεσμία

Δημοσιεύθηκε  η προκήρυξη για την  κάλυψη 152 θέσεων Διοικητών και αναπληρωτών Διοικητών στα νοσοκομεία.  Δημοσιεύθηκε η...

Καλαμάτα: Τριήμερο πένθος στις Ένοπλες Δυνάμεις για τον θάνατο του Επισμηναγού

Νεκρός εντοπίστηκε ο άτυχος πιλότος του διθέσιου εκπαιδευτικού αεροσκάφους που κατέπεσε, για άγνωστους ακόμα...

ΑΣΕΠ: Προκήρυξη για 4.276 θέσεις – Πότε αρχίζει η υποβολή των ηλεκτρονικών αιτήσεων

Εκδόθηκε από το ΑΣΕΠ η προκήρυξη 3ΓΒ/2023 που αφορά συνολικά 4.276 θέσεις μόνιμου προσωπικού...

Προκήρυξη για πρόσληψη 650 δασοκομάντος

Δημοσιεύθηκε στο Φύλλο της Εφημερίδας της Κυβερνήσεως η προκήρυξη του Υπουργείου Κλιματικής Κρίσης και...