Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024
20.5 C
Athens

Επεισόδια αστυνομικών με συμβασιούχους πυροσβέστες

Επεισόδια σημειώθηκαν νωρίτερα στην Λεωφόρο Κηφισίας στο ύψος του υπουργείου πολιτικής προστασίας μεταξύ συμβασιούχων πυροσβεστών και αστυνομικών δυνάμεων.

Οι αστυνομικές δυνάμεις με την χρήση υδροφόρας αύρας προσπάθησαν να διαλύσουν το συγκεντρωμένο πλήθος με την λεωφόρο Κηφισίας να μετατρέπεται σε πεδίο μάχης για λίγα λεπτά.

Οι πυροσβέστες είχαν συγκεντρωθεί από το πρωί έξω από το υπουργείο με κύριο αίτημα τους την μονιμοποίηση τους αλλά και την επάνδρωση με έμψυχο δυναμικό του πυροσβεστικού σώματος.

Τέλος, για αρκετή ώρα παρέμεινε κλειστή η λεωφόρος Κηφισιάς στο ρεύμα καθόδου.

Πέντε προσαγωγές στα επεισόδια στη συγκέντρωση συμβασιούχων πυροσβεστών

Σε πέντε προσαγωγές προχώρησε η αστυνομία κατά την διάρκεια των επεισοδίων που σημειώθηκαν λίγο μετά τις 2 το μεσημέρι στη συγκέντρωση συμβασιούχων πυροσβεστών έξω από το υπουργείο Πολιτικής Προστασίας στη λεωφόρο Κηφισίας.

Για τα όσα συνέβησαν η ΓΑΔΑ εξέδωσε την ακόλουθη η ανακοίνωση:

Την 10.00 ώρα σήμερα (Παρασκευή 5 Νοεμβρίου 2021), με πρωτοβουλία του Πανελλήνιου Σωματείου Συμβασιούχων Πυροσβεστών, πραγματοποιήθηκε συνάθροιση, κατά την οποία συγκεντρώθηκαν σταδιακά (1.000) περίπου άτομα, έξω από το Υπουργείο Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας στη Λ. Κηφισίας στο Μαρούσι.

Την 12.00 ώρα και ενώ (600) περίπου άτομα από τους συγκεντρωμένους είχαν αποχωρήσει, οι εναπομείναντες μετακινήθηκαν και κατέλαβαν το οδόστρωμα της Λ. Κηφισίας και στα δύο ρεύματα, με αποτέλεσμα τη διακοπή της κυκλοφορίας.

Ο Αστυνομικός Διαμεσολαβητής τους κάλεσε να απομακρυνθούν από το οδόστρωμα, προκειμένου να διασφαλισθεί η απρόσκοπτη και ασφαλής κυκλοφορία των οχημάτων και να μην διαταραχθεί η κοινωνικοοικονομική ζωή στην ευρύτερη περιοχή. Επιπρόσθετα για να μην παρεμποδισθεί η μετακίνηση των πολιτών-ασθενών στα παρακείμενα Νοσηλευτικά Ιδρύματα ( Ιατρικό Κέντρο, Υγεία, Μητέρα, Ιασώ, Εμβολιαστικό Κέντρο Αμαρουσίου).

Οι συγκεντρωμένοι παρά τις επανειλημμένες εκκλήσεις, αρνήθηκαν να αποχωρήσουν, προβαίνοντας σε αλλεπάλληλες (τουλάχιστον 10) μετακινήσεις στο οδόστρωμα της Λ. Κηφισίας με αποτέλεσμα την δημιουργία μεγάλου κυκλοφοριακού προβλήματος.

Οι Αστυνομικές Δυνάμεις που είχαν τοποθετηθεί στο σημείο, προκειμένου να οριοθετήσουν την συγκέντρωση, με κατάλληλες κινήσεις, περιορισμένη χρήση δακρυγόνων και χρήση νερού από το Ειδικό Όχημα απώθησαν τους συγκεντρωμένους και αποκαταστάθηκε με ασφάλεια η κυκλοφορία των οχημάτων στην Λ. Κηφισίας.

Από το σημείο προσήχθησαν (5) άτομα.

Προανακρίσεως επιλαμβάνεται η Διεύθυνση Αστυνομίας Βορειοανατολικής Αττικής, ενώ για τα συμβάντα στην ανωτέρω συγκέντρωση, ενημερώθηκε η Εισαγγελία Πλημμελειοδικών Αθηνών.

Τα πιο πρόσφατα στη κατηγορία

Στις 198 οι “απαγορευμένες” παραλίες στην Ελλάδα για τουριστική αξιοποίηση

Υπεγράφη από τους Υπουργούς Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών, κ. Κωστή Χατζηδάκη και Περιβάλλοντος και Ενέργειας, κ. Θόδωρο Σκυλακάκη, η Κοινή Υπουργική Απόφαση, με την...

Μέσω gov.gr η υποβολή αναφοράς ή καταγγελίας για μέτρα πυροπροστασίας 

Τη δυνατότητα να υποβάλλουν ηλεκτρονικά μέσω του gov.gr αναφορά ή καταγγελία για μέτρα πυροπροστασίας επιχειρήσεων και εγκαταστάσεων έχουν από σήμερα οι πολίτες, ύστερα από...

Η φωτογραφία της ημέρας

Θρύλος και πάσης Ευρώπης! 19 Απριλίου 2024

Εορτολόγιο: Ποιοι γιορτάζουν σήμερα;

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024 σήμερα και σύμφωνα με το εορτολόγιο γιορτάζουν όσοι φέρουν το όνομα: Φιλίππα, Φιλιππία, Φιλιώ.

Τροχαίο στη Σταδίου: Σε σοβαρή κατάσταση νοσηλεύεται ο οδηγός μηχανής που συγκρούστηκε με αυτοκίνητο

Σε σοβαρή κατάσταση νοσηλεύεται στο νοσοκομείο «Ευαγγελισμός» ο οδηγός της μοτοσικλέτας που τραυματίστηκε σε τροχαίο ατύχημα που σημειώθηκε τα ξημερώματα της Παρασκευής (19/04) στο...

Μεσσηνία: Συνελήφθη επ΄αυτοφώρω 57χρονος για γενετήσιες πράξεις

Δικογραφία για προσβολή γενετήσιας αξιοπρέπειας σχηματίστηκε σε βάρος ενός 57χρονου, ο οποίος κατέβασε το παντελόνι του και προέβη σε γενετήσιες πράξεις μπροστά σε ανήλικες...

Καιρός: Προ των πυλών ο πολικός αεροχείμαρρος – «Βουτιά» της θερμοκρασίας με βροχές και...

Ραγδαία αλλαγή θα παρουσιάσει ο καιρός από σήμερα (19/04) με ισχυρές βροχές και καταιγίδες που θα συνοδεύονται από μεγάλη συχνότητα κεραυνών και τοπικές χαλαζοπτώσεις,...

Βρείτε μας

7,826ΥποστηρικτέςΚάντε Like
133ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
1,245ΑκόλουθοιΑκολουθήστε

Λαϊκό Θέατρο Σκιών

Τα νέα και τα βίντεο του Καραγκιόζη

Διαβάστε Επίσης

517 αστυνομικοί ανά 100.000 κατοίκους, 2o μεγαλύτερο της Ε.Ε.: Κι όμως κανείς δεν νιώθει ασφαλής…

Ένα ολόκληρο σύστημα δουλεύει εντελώς λάθος και η απορία μεγαλώνει, ακόμα περισσότερο η οργή Ακούς...

Θεσσαλονίκη: Τα «πολεμοφόδια» που βρήκαν οι αστυνομικοί κατά την έφοδο στο ΑΠΘ (φωτο)

Συντονισμένη αστυνομική επιχείρηση οργανώθηκε και πραγματοποιήθηκε, χθες το απόγευμα σε χώρους του ΑΠΘ, από...

Νέος Κόσμος: Δύο αστυνομικοί συνελήφθησαν για τη διαρροή video στα ΜΜΕ

Δύο αστυνομικοί συνελήφθησαν για τη διαρροή video στα ΜΜΕ, στο οποίο φαίνεται η σορός...

Πράγα: Δραματικό βίντεο από bodycam αστυνομικών που καταδιώκουν τον 24χρονο ένοπλο μέσα στο πανεπιστήμιο

Βίντεο από τις στολές των ανδρών των ειδικών δυνάμεων που έκαναν έφοδο στο Πανεπιστήμιο...