Επεισόδια και χημικά στο φοιτητικό συλλαλητήριο

11
Επεισόδια και χημικά στο φοιτητικό συλλαλητήριο

Επεισόδια με χημικά και κρότου λάμψης σημειώθηκαν στο συλλαλητήριο των φοιτητών ενάντια στα μέτρα της κυβέρνησης για το εκπαιδευτικό, ανάμεσα σε διαδηλωτές και αστυνομικές δυνάμεις.

Ολοκληρώθηκε το συλλαλητήριο φοιτητικών συλλόγων, ενάντια στα μέτρα της κυβέρνησης για την παιδεία, με συμμετοχή περίπου 1000 φοιτητών. Οι φοιτητές, με κεντρικό σύνθημα “το φοιτητικό κίνημα δεν τρομοκρατείται, δεν υποτάσσεται, δεν συμβιβάζεται”, χαρακτηρίζουν αντεκπαιδευτικά τα μέτρα της κυβέρνησης και συγκεκριμένα διαμαρτύρονται για την κατάργηση του ασύλου, για τις επικείμενες διαγραφές φοιτητών, τη διάλυση, όπως χαρακτηριστικά αναφέρουν, της δημόσιας δωρεάν παιδείας, αλλά και την εξίσωση των πτυχίων της δημόσιας και της ιδιωτικής εκπαίδευσης.

Το συλλαλητήριο ξεκίνησε στις 12 με συγκέντρωση στα προπύλαια, ακολούθησε πορεία μέσω της πανεπιστημίου και της σταδίου, ενώ η πορεία κατέληξε στη βουλή.

Διαβάστε επίσης:  Η προφητεία του Πατροκοσμά για δυο πασχαλιές!

Στη Βασιλίσσης Σοφίας, όπου ήταν παρατεταγμένες διμοιρίες και κλούβες των ΜΑΤ, φοιτητές κινήθηκαν προς τις κλούβες και άρχισαν να τις σπρώχνουν, με τις αστυνομικές δυνάμεις να απαντούν με ρίψη δακρυγόνων και κρότου λάμψης.

Το σκηνικό επαναλήφθηκε λίγα λεπτά μετά, με τις αστυνομικές δυνάμεις αυτή τη φορά να αντιπαρατίθενται με τους διαδηλωτές στη Βασιλίσσης Σοφίας και τους δεύτερους να τρέπονται σε φυγή προς την Πανεπιστημίου.