Επεισόδια μεταξύ αστυνομίας και προσφύγων στην Ειδομένη

190
ΤΡΑΙΝΟΣΕ, Ειδομένη,

Επεισόδια σημειώθηκαν την Τρίτη στην Ειδομένη μεταξύ των ανδρών της αστυνομίας και προσφύγων κατά τη διάρκεια της επιχείρησης εκκένωσης της σιδηροδρομικής γραμμής. Οι πρόσφυγες θέλησαν να διώξουν την αστυνομία και απάντησαν με πετροπόλεμο. Νωρίτερα είχε σημειωθεί μια ακόμα διαμαρτυρία στο δρόμο Θεσσαλονίκης – Ευζώνων, περίπου ένα χιλιόμετρο από το μεθοριακό σταθμό.

Οι πρόσφυγες στο δρόμο Θεσσαλονίκης- Ευζώνων είχαν ξαπλώσει στο δρόμο και φώναζαν συνθήματα για λίγες ώρες. Έπειτα πείστηκαν να αποχωρήσουν.
Η αστυνομία προσπάθησε να προσαγάγει μια γυναίκα στην Ειδομένη, αλλά τελικά δεν τα κατάφερε διότι οι οργισμένοι πρόσφυγες επιτέθηκαν και απομάκρυναν τη γυναίκα.

Συνεχίζεται το δράμα στον Πειραιά

Παράλληλα με τα επεισόδια στην Ειδομένη συνεχίζεται το δράμα των προσφύγων στο λιμάνι του Πειραιά όπου βρίσκονται 5.750 άτομα.

Διαβάστε επίσης:  Πτώση Mirage 2000-5: Ξεκινά η ανέλκυση από το ΕΛΚΕΘΕ

Να σημειωθεί πως το μεσημέρι στο λιμάνι έφτασε ένα ακόμα πλοίο με επιβάτες 125 πρόσφυγες.

Ενώ σύμφωνα με επίσημα στοιχεία τα τελευταία εικοσιτετράωρα μειώθηκαν ορατά οι προσφυγικές ροές.

Διερμηνείς στην Ειδομένη

Παράλληλα, μετά το περιστατικό με το φυλλάδιο στην Ειδομένη, τη μαζική «έξοδο» των προσφύγων προς την ΠΓΔΜ και την επαναφορά των φημών για ανοιχτά σύνορα τις τελευταίες ημέρες, η Κυβέρνηση προσπαθεί να επιστρατεύσει όλα τα μέσα που διαθέτει προκειμένου να προλάβει την παραπληροφόρηση.

Σ’ αυτό το πλαίσιο, ο Γιώργος Κυρίτσης έκανε γνωστό το πρωί της Τρίτης μιλώντας σε ραδιοφωνικό σταθμό ότι η Κυβέρνηση στέλνει διερμηνείς στην Ειδομένη.