Επετειακές παραστάσεις Καραγκιόζη για το Σαββατοκύριακο

236

Πάντοτε ο Καραγκιόζης προσφέρει την καλύτερη λύση για τον εορτασμό των διαφόρων επετείων αφού τα περισσότερα έργα του είναι εμπνευσμένα από την ελληνική ιστορία.

Από το δαιμόνιο πνεύμα των καραγκιοζοπαιχτών δεν θα πέρναγε αναξιοποίητη η σημαντική περίοδος του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου. Έργα όπως: “Στα νύχια της Γκεστάπο”, “Ο Καραγκιόζης γερμανοκρατούμενος”, “Μια Ελληνίδα στην Αντίσταση” κ.ά. έδωσαν το παρόν στον μπερντέ αμέσως μετά τον πόλεμο στα μόνιμα καλοκαιρινά καραγκιοζοθέατρα. Τις τελευταίες δεκαετίες τέτοια έργα περιορίστηκαν μόνο για εορτασμούς των ανάλογων επετείων κυρίως σε σχολικές παραστάσεις. Πολλές φορές όμως μπορεί και το ευρύ κοινό να τις απολαύσει σε μόνιμους χώρους που στήνουν κατά καιρούς οι καλλιτέχνες του θεάτρου σκιών. Το Σαββατοκύριακο που μας έρχεται μας φυλάει εκπλήξεις για όλους τους φανατικούς θεατές του Καραγκιόζη.

Πιο συγκεκριμένα το Σάββατο 27 Οκτωβρίου στην Αθήνα ο καραγκιοζοπαίχτης Κωνσταντίνος Κουτσουμπλής θα παρουσιάσει στο μόνιμο στέκι του, για αυτή τη σεζόν, το ΘΕΑΤΡΟ 104 (Ευμολπιδών 41, Γκάζι) την παράσταση “Ο Καραγκιόζης σαμποτέρ”. Ώρα έναρξης 17:00μ.μ.
Τιμή Εισιτηρίου:
7 ευρώ την ημέρα της παράστασης στο ταμείο του θεάτρου
6 ευρώ προπώληση (μέσω viva.gr ή στο ταμείο του θεάτρου)
5 ευρώ ομαδικά-πολύτεκνοι-άνεργοι
Πληροφορίες-κρατήσεις:
Τηλ: 6907549090, 2103455020

Διαβάστε επίσης:  Καραγκιόζης summertime - Δύο επιπλέον παραστάσεις

 

Την ίδια μέρα στη Θεσσαλονίκη ο νέος καραγκιοζοπαίχτης Οδυσσέας Κανλής σε συνεργασία με τον “Τεχνόκοσμο” θα παρουσιάσει επίσης το έργο “Ο Καραγκιόζης σαμποτέρ”, στο Θέατρο Αμπελοκήπων (Πατριάρχου Γρηγορίου Ε’12) και ώρα 18:00μ.μ.
Τιμή Εισιτηρίου: 5 ευρώ
Πληροφορίες- κρατήσεις:
Τηλ: 6948771426

 

 

Την Κυριακή 28 Οκτωβρίου στην Αθήνα, ο καραγκιοζοπαίχτης Κώστας Σπυρόπουλος, γιος του μεγάλου Θανάση Σπυρόπουλου θα παρουσιάσει στο ιστορικό θεατράκι του Γαλατσίου (Έρσης 9 κοντά στην πλατεία Λαμπρινής) το έργο “Ο τορπιλισμός της Έλλης”.
Ώρα έναρξης 17:30μ.μ.
Γενική είσοδος: 4 ευρώ
Τηλ: 6943535230