Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024
15 C
Athens

Eπί ποδός η ΕΛ.ΑΣ. για Ερντογάν και επέτειο Γρηγορόπουλου

Για ένα τριήμερο «υψίστου κινδύνου» με την επίσκεψη του τούρκου Προέδρου, Ταγίπ Ερντογάν, την ερχόμενη Πέμπτη, την 9η επέτειο από την δολοφονία του Αλέξη Γρηγορόπουλου αλλά και την δίκη, το πρωί της Τετάρτης, στο Εφετείο για συμβόλαιο θανάτου στην «υπόθεση Energa» που έχει συσχετισθεί με την δολοφονία του δικηγόρου Μιχάλη Ζαφειρόπουλου, ετοιμάζεται η ΕΛ.ΑΣ.

Με κύριο φόβο των επιτελών της Κατεχάκη ότι, «αν υπάρχουν εκτεταμένα επεισόδια και καταστροφές στην Αθήνα, με μαζικές προσαγωγές και συλλήψεις το βράδυ της 6ης Δεκεμβρίου, θα υπάρξει καταπόνηση των αστυνομικών δυνάμεων και θα επηρεασθούν πιθανόν τα μεγάλα μέτρα ασφαλείας που θα αρχίσουν λίγες ώρες αργότερα με την άφιξη του τούρκου Προέδρου στο «Ελευθεριος Βενιζέλος».
Επίσκεψη Ερντογάν
Ήδη υπάρχει διαρκής κινητοποίηση της ΕΛ.ΑΣ. και συνεχή μέτρα ασφαλείας με φρούρηση κεντρικών περιοχών της Αθήνας ακόμη και με ελεύθερους σκοπευτές, ενώ στα μέτρα ασφαλείας για την 6η Δεκεμβρίου προβλέπονται «ειδικοί παρατηρητές ασφαλείας» αλλά και μέριμνα για επιθέσεις, ύστερα από «παγίδες με παραπλανητικές αναγγελίες» τροχαίων, κλοπών κλπ.

Στελέχη της λεωφόρου Κατεχάκη υποστηρίζουν ότι η σύλληψη, προ μίας εβδομάδας των εννιά τούρκων μελών της οργάνωσης DHKP-C, περιορίζει σχετικά τους κινδύνους που μπορεί να διατρέξει ο τούρκος Πρόεδρος στην διάρκεια της διήμερης επίσκεψης του στην Ελλάδα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, τα στελέχη της ΕΛ.ΑΣ. έχουν σειρά πληροφοριών για τα σχέδια των τούρκων ενόπλων, όμως θα υπάρξουν σχετικές αναφορές πιθανόν μετά την αναχώρηση από την χώρα μας του κ. Ερντογάν.

Οι αξιωματικοί δεν έχουν αποκλείσει την δράση ασύλληπτου πυρήνα ενόπλων, ενώ άγνωστες παραμένουν κι οι προθέσεις ελληνικών ενόπλων οργανώσεων.

Όμως, τα στελέχη της ΕΛ.ΑΣ. φοβούνται ότι ακόμη και μία ενέργεια μικρομεσαίου βεληνεκούς ή «ακτιβισμού», στη διάρκεια της επίσκεψης του τούρκου Προέδρου, μπορεί να έχει μεγάλο αντίκτυπο ή και δυσμενείς επιπτώσεις. Οι επιτελείς της λεωφόρου Κατεχάκη επισημαίνουν ακόμη ότι «οι αντιδράσεις που υπάρχουν κατά του Προέδρου Ταγίπ Ερντογαν εντός κι εκτός Τουρκίας είναι πιθανόν να φανούν και σε κάποια φάση της παρουσίας του στην Αθήνα ή στην Θράκη».

«Εξάλλου, στις περισσότερες επισκέψεις του τούρκου Προέδρου στην Ευρώπη έχουν υπάρξει διάφορα απρόοπτα. Προσπαθούμε να συνεργασθούμε με τους τούρκους αξιωματούχους κι τους υπευθύνους ασφαλείας του τούρκου Προέδρου, χωρίς αυτό να είναι το ευκολότερο πράγμα στο κόσμο, ενώ υπάρχουν ήδη ορισμένα προβλήματα…» επισημαίνουν.
Επέτειος δολοφονίας Γρηγορόπουλου
Οι αστυνομικοί ακόμη εκτιμούν ότι «ο αναρχικός χώρος φαίνεται να έχει μία νέα δυναμική μετά την ανακατάληψη του κτιρίου της οδού Καλλιδρομίου, ενώ οι αντιεξουσιαστές φαίνεται να επιζητούν μία ρεβάνς από τις αστυνομικές δυνάμεις για τον περιορισμό της δράσης τους στην επέτειο του Πολυτεχνείου».

«Οι προστριβές που υπήρχαν στον αναρχικό χώρο σχετικά με την κατάληψη του Πολυτεχνείου και τον τραυματισμό της δικηγόρου, Αναστασίας Τσουκαλά, δεν ξέρουμε αν τελικά αποτελέσουν ανασταλτικό παράγοντα για εκτεταμένα κρούσματα βίας στην Αθήνα», τονίζουν.

«Στον αντιεξουσιαστικό χώρο φαίνεται να υπάρχει μία σχετική σύγχυση. Όμως, αυτό δεν σημαίνει τίποτα και προσπαθούμε την Τετάρτη να αποφύγουμε έκρηξη επεισοδίων ή άλλου τύπου επίθεση». Η ημέρα χαρακτηρίζεται σε σχετική ενημέρωση της ΕΛ.ΑΣ. ώς «αυξημένης επικινδυνότητας» κι ήδη οι αστυνομικές δυνάμεις έχουν προχωρήσει σε δύο αυτοψίες στον χώρο όπου θα κινηθούν οι διαδηλωτές της 6ης Δεκεμβρίου.

Ακόμη, προβλέπεται η κίνηση μοτοσυκλετών της αστυνομίας που θα είναι έμφορτοι με πυροσβεστήρες για να περιορίζουν τις καταστροφές από εμπρηστικές επιθέσεις.
Δίκη «υπόθεσης Energa»
Επίσης, έκτακτα μέτρα ασφαλείας θα υπάρχουν το πρωί της 6ης Δεκεμβρίου και στο Εφετείο Αθηνών, όπου θα μεταφερθούν αλβανοί κρατούμενοι που έχουν συσχετισθεί με την δολοφονία του 54χρονου ποινικολόγου κι οι οποίοι είναι κατηγορούμενοι για συμβόλαιο θανάτου δικηγόρου το Νοέμβριο του 2014.

Τα πιο πρόσφατα στη κατηγορία

Ντροπή! Κατέβασαν 15χρονο από το ΚΤΕΛ επειδή του έλειπαν 10 λεπτά για το εισιτήριο

Πυροβολισμοί σε εστιατόριο εντός του ΚΤΕΛ Κηφισού – Ένας 35χρονος τραυματίστηκε

Περιστατικό με πυροβολισμούς σημειώθηκε εντός του ΚΤΕΛ Κηφισού, στην Αθήνα, όπως έγινε γνωστό προ ολίγου. Σύμφωνα με πληροφορίες πρόκειται για επεισόδιο μεταξύ αλλοδαπών, ενώ τραυματίστηκε...

Βενζινοπώλες Αττικής: Γιατί αυξάνεται η τιμή των καυσίμων – Τι να προσέχουν οι οδηγοί

Την άνοδο της τιμής των καυσίμων και την αποδυνάμωση του κλάδου στην Βόρεια Ελλάδα, εξηγεί η πρόεδρος βενζινοπωλών Αττικής, η Μαρία Ζάγκα. Ειδικότερα η Μαρία...

Χαϊδάρι Καιρός ήταν. Εγκαινιάστηκε η πεζογέφυρα στο Παλατάκι

«Η πεζογέφυρα που παραδίδεται προς χρήση στο Παλατάκι είναι ένα αναγκαίο έργο για την ασφαλή διέλευση των πεζών από τη Λεωφόρο Αθηνών», δήλωσε ο...

Θα γκρινιάξουν γονείς και μαθητές: Η αλλαγή που έρχεται στα σχολεία έπρεπε να είχε...

Η εγκύκλιος υπάρχει, τώρα αυστηροποιούνται οι ποινές μπας και εφαρμοστεί στην πράξη Υπάρχει κάτι το εγγενώς σημαντικό όταν μιλάμε για τα παιδιά που πάνε σήμερα...

Η φωτογραφία της ημέρας

Ψάχνοντας από κάπου τη δικαίωση... 28 Μαρτίου 2024

Σαν σήμερα 28 Μαρτίου: Τα σημαντικότερα γεγονότα της ημέρας

Διαβάστε τα σημαντικότερα γεγονότα που έγιναν σαν σήμερα στην Ελλάδα και τον κόσμο. Γεγονότα 845: Οι Βίκινγκς καταλαμβάνουν το Παρίσι, με αρχηγό τον Ράγκναρ Λόντμπροκ. Για να...

Εορτολόγιο: Ποιοι γιορτάζουν σήμερα ;

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024 σήμερα και σύμφωνα με το εορτολόγιο δεν γιορτάζει κάποιο γνωστό όνομα. Ωστόσο έχει την τιμητική του ο Απόστολος και Μάρτυρας...

Βρείτε μας

7,826ΥποστηρικτέςΚάντε Like
133ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
1,245ΑκόλουθοιΑκολουθήστε

Λαϊκό Θέατρο Σκιών

Τα νέα και τα βίντεο του Καραγκιόζη

Διαβάστε Επίσης

ΕΛΑΣ: Απαγόρευση συγκεντρώσεων το Σάββατο στο κέντρο της Αθήνας

Στην απαγόρευση συγκεντρώσεων για αύριο στο κέντρο της Αθήνας προχώρησε η ΕΛΑΣ καθώς υπάρχει...

Ένοπλη Προλεταριακή Δικαιοσύνη: Γιατί η ΕΛΑΣ τη θεωρεί “πολύ επικίνδυνη” τη πρωτοεμφανιζόμενη οργάνωση

Με ευθείες απειλές για ένοπλες επιθέσεις εναντίον ανθρώπινων στόχων, η πρωτοεμφανιζόμενη οργάνωση «Ένοπλη Προλεταριακή...

Ρέντη: Νέα ευρήματα στο μικροσκόπιο της ΕΛ.ΑΣ

Στα εγκληματολογικά εργαστήρια έχει αποσταλεί ένα πλαστικό κομμάτι της φωτοβολίδας που βρέθηκε στις έρευνες...

Συναγερμός στην ΕΛ.ΑΣ. για τις συγκεντρώσεις στο Νέο Ηράκλειο παρά την απαγόρευση

Συναγερμός έχει σημάνει στις ελληνικές Αρχές και στην Αστυνομία για τον φόβο επεισοδίων σήμερα...