Έπιασαν ξανά δουλειά κυβέρνηση – δανειστές

54
διαπραγμάτευση, συνεχίζεται, εμπλοκή, προληπτικό, πακέτο,

Ξεκίνησε λίγο πριν τις 8 το απόγευμα η νέα συνάντηση των εκπροσώπων των δανειστών με υπουργούς της κυβέρνησης.

Η νέα συνάντηση αποτελεί συνέχεια των μαραθώνιων διαπραγματεύσεων που ολοκληρώθηκαν στις 06:50 σήμερα, στις οποίες υπήρξε πρόοδος, αλλά δεν επετεύχθη συμφωνία.

Κόκκινα δάνεια, επικουρικές συντάξεις σε συνάρτηση με τις ασφαλιστικές εισφορές και πρόσθετα μέτρα για την κάλυψη του δημοσιονομικού κενού έχουν πέσει και πάλι στο τραπέζι και εξετάζονται ένα – ένα αναλυτικά.

Την ίδια ώρα η κυβέρνηση εναγωνίως αναζητά συμφωνία στο περιθώριο των εργασιών της Συνόδου του ΔΝΤ στα τέλη της εβδομάδας, όπως και στη συνεδρίαση του Eurogroup.

Η ελληνική πλευρά επισημαίνει πως ώριμο για συμφωνία είναι το φορολογικό, ενώ για να κλείσει το ζήτημα των κόκκινων δανείων θα χρειασθούν εκατέρωθεν υποχωρήσεις, κυρίως όσον αφορά το ποσό των δανείων – στεγαστικών, προς ΜμΕ κλπ – που θα εξαιρούνται από την πώληση σε funds.

Διαβάστε επίσης:  ΟΠΕΚΕΠΕ: Ανοιξε η εφαρμογή Μεταβίβασης Δικαιωμάτων Βασικής Ενίσχυσης 2020

Συμφωνία μπορεί να επιτευχθεί και σε ένα σχέδιο περικοπών στις επικουρικές συντάξεις, το οποίο μπορεί να συνδυάζει μικρές μειώσεις στις υψηλότερες, αύξηση ασφαλιστικών εισφορών και αξιοποίηση αποθεματικών των Ταμείων.