Τρίτη, 16 Απριλίου, 2024
21.2 C
Athens

Επιχείρηση Uncover για την καταπολέμηση της πορνογραφίας ανηλίκων

Από τη Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος της Ελληνικής Αστυνομίας, συνελήφθησαν τέσσερις ημεδαποί για πορνογραφία ανηλίκων και σε βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα.

Επιπλέον δικογραφία τακτικής διαδικασίας σχηματίστηκε σε βάρος ενός ακόμη ημεδαπού για πορνογραφία ανηλίκων.

Η παραπάνω δραστηριότητα επετεύχθη στο πλαίσιο επιχείρησης της Διεύθυνσης Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος με την κωδική ονομασία «Uncover», για την καταπολέμηση της πορνογραφίας ανηλίκων.

Στην επιχείρηση πραγματοποιήθηκε ψηφιακή ανάλυση και πολύμηνη ενδελεχής διαδικτυακή έρευνα, μέσω ειδικών λογισμικών προγραμμάτων για τον εντοπισμό χρηστών του διαδικτύου, εντός της ελληνικής Επικράτειας, οι οποίοι κατείχαν και είχαν πρόσφορο προς διαμοιρασμό ψηφιακά αρχεία πορνογραφίας ανηλίκων.

Κατά τη διάρκεια της έρευνας εντοπίστηκαν χρήστες με τη μεγαλύτερη δραστηριότητα και συγκεκριμένα παρατηρήθηκε ότι είχαν πρόσφορα προς διαμοιρασμό συνολικά (1.459) αρχεία σεξουαλικής κακοποίησης ανηλίκων, με τη χρήση συνολικά (362) διαφορετικών ηλεκτρονικών ιχνών υπηρεσιών διαδικτύου. Τα ανωτέρω τέθηκαν υπόψη της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών και εκδόθηκε σχετικό Βούλευμα για την άρση του απορρήτου των επικοινωνιών.

Από αλληλογραφία της Διεύθυνσης Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος με τους εμπλεκόμενους παρόχους υπηρεσιών διαδικτύου, γνωστοποιήθηκαν τα στοιχεία των εμπλεκομένων ατόμων, μεταξύ των οποίων και οι οικιακές συνδέσεις διαδικτύου (5) ημεδαπών, σε Αττική και Πελοπόννησο. Μετά από αυτά, κλιμάκια αστυνομικών, διενήργησαν ταυτόχρονες συντονισμένες νομότυπες έρευνες σε οικίες τεσσάρων ημεδαπών σε περιοχές της Αττικής, ενώ είχε προηγηθεί έρευνα στην οικία ενός ακόμη ημεδαπού σε περιοχή της Πελοποννήσου, την 4η Απριλίου 2019.

Στις παραπάνω έρευνες βρέθηκαν συνολικά και κατασχέθηκαν τρεις εξωτερικοί σκληροί δίσκοι, πέντε εσωτερικοί σκληροί δίσκοι, επτά φορητοί ηλεκτρονικοί υπολογιστές (laptop), δύο κινητά τηλέφωνα, δώδεκα φορητά μέσα ψηφιακής αποθήκευσης (usbflashdrive) και δύο κάρτες ψηφιακής αποθήκευσης (microsd).

Από τον επιτόπιο έλεγχο στα παραπάνω ψηφιακά πειστήρια, από εξειδικευμένους αστυνομικούς της Διεύθυνσης Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, βρέθηκε σε αυτά πλήθος υλικού (φωτογραφίες και βίντεο) σεξουαλικής κακοποίησης ανηλίκων, πράξεις και για τις οποίες συνελήφθησαν εντός των ορίων της αυτόφωρης διαδικασίας. Για τον πέμπτο ημεδαπό ταυτοποιήθηκε η εμπλοκή του στην παράνομη δραστηριότητα, πλην όμως δεν συνέτρεχαν οι προϋποθέσεις της αυτόφωρης διαδικασίας.

Τα κατασχεθέντα ψηφιακά πειστήρια, θα αποσταλούν στο αρμόδιο Τμήμα της Διεύθυνσης Εγκληματολογικών Ερευνών για περεταίρω εργαστηριακή εξέταση.

Σημειώνεται ότι οι τέσσερεις συλληφθέντες οδηγήθηκαν στις αρμόδιες Εισαγγελικές Αρχές και παραπέμφθηκαν σε κύρια ανάκριση, ενώ η δικογραφία τακτικής διαδικασίας υποβλήθηκε στον αρμόδιο Εισαγγελέα.

Τα πιο πρόσφατα στη κατηγορία

ΠΝΟ: Με 24ωρη απεργία συμμετέχει η στις 17 Απριλίου – Δεν θα γίνουν ακτοπλοϊκά...

Τη συμμετοχή της στην 24ωρη απεργία της ΓΣΕΕ έχει κάνει γνωστή η Πανελλήνια Ναυτική Ομοσπονδία, με συνέπεια να μην πραγματοποιηθούν ακτοπλοϊκά δρομολόγια τη συγκεκριμένη μέρα. Όπως επισημαίνεται σε...

Η Φωτογραφία της ημέρας

Παγκόσμια Ημέρα Τέχνης 15 Απριλίου 2024

Σαν σήμερα 15 Απριλίου: Τα σημαντικότερα γεγονότα της ημέρας

Διαβάστε τα σημαντικότερα γεγονότα που έγιναν σαν σήμερα στην Ελλάδα και τον κόσμο. Γεγονότα 1825: Ο Μεχμέτ Ρεσίτ Κιουταχή πολιορκεί το Μεσολόγγι, το οποίο θα πέσει ένα...

Απρίλιος σαν… Ιούνιος με θερμοκρασίες πάνω από 30 βαθμούς – Πότε χαλάει ο καιρός

Γενικά αίθριος καιρός. Από το μεσημέρι θα αναπτυχθούν αραιές νεφώσεις, οι οποίες στα δυτικά το βράδυ θα πυκνώσουν. Οι άνεμοι θα είναι μεταβλητοί ασθενείς και...

Τραγωδία στα Χανιά: 60χρονος τουρίστας ανασύρθηκε νεκρός από τη θάλασσα

Την τελευταία του πνοή στη θάλασσα άφησε το μεσημέρι της Κυριακής ένας 60χρονος Δανός τουρίστας στην παραλία της Αγίας Μαρίνας, στα Χανιά. Λουόμενοι ανέσυραν τον...

Άνω Λιόσια: Λεωφορείο έπεσε σε κολώνα – 5 τραυματίες

Τροχαίο ατύχημα με 5 ελαφρά τραυματίες σημειώθηκε πριν από λίγη ώρα στην λεωφόρο Μεγάλου Αλεξάνδρου, στα Άνω Λιόσια, όπου ένα λεωφορείο προσέκρουσε σε κολώνα. Συγκεκριμένα,...

Εορτολόγιο: Ποιοι γιορτάζουν σήμερα ;

Δευτέρα 15 Απριλίου 2024 σήμερα και σύμφωνα με το εορτολόγιο γιορτάζουν όσοι φέρουν το όνομα: Λεωνίδας, Λεωνίδης, Λεώ, Λεωνιδία και Κρήσκης.

Βρείτε μας

7,826ΥποστηρικτέςΚάντε Like
133ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
1,245ΑκόλουθοιΑκολουθήστε

Λαϊκό Θέατρο Σκιών

Τα νέα και τα βίντεο του Καραγκιόζη

Διαβάστε Επίσης

Μεσανατολικό: Φόβοι για χερσαία Ισραηλινή επιχείρηση στη Ράφα

Οι ισραηλινές ένοπλες δυνάμεις βομβάρδισαν σήμερα τουλάχιστον τέσσερα σπίτια στη Ράφα, εγείροντας φόβους ότι...

Επιχείρηση Ασπίδες – Κόλπος του Άντεν: Πυρά της φρεγάτας “Ύδρα” κατά drones

Τις πρώτες πρωινές ώρες της Τετάρτη 13 Μαρτίου 2024, στον Κόλπο του Άντεν, η...

Νέο περιστατικό βίας μεταξύ ανηλίκων. Σύλληψη τεσσάρων μαθητών

Νέο περιστατικό βίας μεταξύ ανηλίκων σημειώθηκε την Πέμπτη, αυτή τη φορά στην Καλαμάτα, όταν...

Γλυφάδα: Τέσσερις τραυματίες από τη συμπλοκή ανηλίκων – Ένας εξ αυτών από αιχμηρό αντικείμενο

Στιγμές τρόμου έζησαν ανήλικοι στην Γλυφάδα όταν δέχτηκαν επίθεση από άλλη ομάδα ανηλίκων. Η...