Τρίτη, 23 Απριλίου, 2024
21.2 C
Athens

Επιδότηση καυσίμων: Ανοίγει σήμερα Τρίτη η πλατφόρμα για τους δικαιούχους με τον ΑΦΜ

Με καθυστέρηση ημερών, λόγω της τεχνικής πολυπλοκότητας του συστήματος, θα γίνει τελικά την Τρίτη μετά το Πάσχα η ενεργοποίηση της ηλεκτρονικής πλατφόρμας για την τρίμηνη (Απρίλιος, Μάιος, Ιούνιος) επιδότηση καυσίμων στα 3 εκατομμύρια δικαιούχους ΙΧ και δίκυκλων με βάση εισοδηματικά κριτήρια που φτάνουν έως τα 30.000 ετήσιο εισόδημα.

Σύμφωνα με την υπουργική απόφαση που έλαβε ΦΕΚ όσοι δικαιούχοι επιλέξουν να λάβουν την επιδότηση με πίστωση στον τραπεζικό τους λογαριασμό (χάνοντας το μπόνους των 5 ευρώ) θα μπορούν να χρησιμοποιήσουν τα χρήματα (από 30-50 ευρώ) όπως θέλουν, δηλαδή για αγορά καυσίμων η ακόμη να κάνουν και ανάληψη. Αντιθέτως όσοι λάβουν την επιδότηση με ψηφιακή χρεωστική κάρτα (με το μπόνους των 5 ευρώ) θα πρέπει υποχρεωτικά να χρησιμοποιήσουν το ποσό της επιδότησης για αγορά καυσίμου (βενζίνης, υγραερίου κλπ).

Οι αιτήσεις των φυσικών προσώπων στην ειδική εφαρμογή θα γίνονται, μέχρι τέλος του μήνα, τμηματικά ανάλογα με τον λήγοντα αριθμό του ΑΦΜ τους, ως εξής:

26.4.2022 για ΑΦΜ που λήγουν σε 0 και 1
27.4.2022 για ΑΦΜ που λήγουν σε 2 και 3
28.4.2022 για ΑΦΜ που λήγουν σε 4 και 5
29.4.2022 για ΑΦΜ που λήγουν σε 6 και 7
30.4.2022 για ΑΦΜ που λήγουν σε 8 και 9.

Από την 1η Μαΐου και μετά είναι δυνατή η υποβολή αιτήσεων, ανεξαρτήτως του λήγοντος αριθμού του Α.Φ.Μ. των φυσικών προσώπων.

Η ενίσχυση αφορά 60 λίτρα καυσίμου μηνιαίως άρα για τους τρεις μήνες 180 λίτρα επιδότησης (Απρίλιο, Μάιο, Ιούνιο), η επιδότηση θα φτάνει τα 22 λεπτά το λίτρο και ανέρχεται συνολικά στα 40 ευρώ για τους δικαιούχους Ι.Χ που διαμένουν στην ηπειρωτική χώρα και 50 ευρώ για τα νησιά, ενώ για τους δικαιούχους δίκυκλων από 30-35 ευρώ αντίστοιχα.

Μόλις ενεργοποιηθεί η πλατφόρμα οι δικαιούχοι ιδιοκτήτες των οχημάτων θα μπαίνουν στην ηλεκτρονική εφαρμογή (gov.gr)με τους κωδικούς Taxisnet ώστε να ολοκληρώσουν τη διαδικασία και να τους πιστωθούν τα χρήματα που τους αναλογούν, με ψηφιακή χρεωστική κάρτα στο κινητό τους η με πίστωση στον τραπεζικό τους λογαριασμό.

Όσοι κατεβάσουν την ψηφιακή κάρτα στο κινητό τους τηλέφωνο, θα κερδίσουν και έξτρα «μπόνους» 5 ευρώ. Την πίστωση του ποσού οι δικαιούχοι θα έχουν δικαίωμα να το χρησιμοποιήσουν έως και την Κυριακή 31 Ιουλίου και όχι αργότερα.

Όσοι επιθυμούν να τους πιστωθεί η ενίσχυση στον τραπεζικό τους λογαριασμό θα πρέπει να συμπληρώσουν και να επικαιροποιήσουν τα στοιχεία επικοινωνίας όπως τη διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου (email), τον αριθμό κινητού τηλεφώνου, και τον αριθμό προσωπικού τραπεζικού λογαριασμού.

Η αίτηση από τους δικαιούχους, είτε για την έκδοση της ψηφιακής χρεωστικής κάρτας, είτε για την πίστωση στον τραπεζικό τους λογαριασμό, μπορεί να γίνει και στα Κέντρα Εξυπηρέτησης Πολιτών (ΚΕΠ).

H ψηφιακή χρεωστική κάρτα παραμένει ενεργοποιημένη έως τις 31/7/2022, μετά την πάροδο της οποίας το πιστωτικό ίδρυμα ή ο χρηματοπιστωτικός οργανισμός υποχρεούται άμεσα να την απενεργοποιήσει.

Τα πιο πρόσφατα στη κατηγορία

Συντάξεις: Πόσο κερδίζουν 860.000 παλαιοί και νέοι συνταξιούχοι από τη μείωση της ΕΑΣ

Οριστική πρέπει να θεωρείται η μείωση των κρατήσεων της ΕΑΣ στις κύριες συντάξεις, πέραν του σεναρίου κατάργησης της κράτησης από τις επικουρικές. Το υπουργείο...
Πώς θα λειτουργήσουν τα σχολεία από τη Δευτέρα

Πάσχα: Αντίστροφη μέτρηση για τις γιορτές – Πότε κλείνουν τα σχολεία

Αντίστροφη μέτρηση έχει αρχίσει για τις γιορτές του Πάσχα, με το τελευταίο κουδούνι για τους μαθητές και τις μαθήτριες να χτυπά την Παρασκευή (26/4). Η...

Ρέντη – Δολοφονία Λυγγερίδη: Σήμερα στον Εισαγγελέα οι 64 συλληφθέντες

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται η επιχείρηση της ΕΛ.ΑΣ. για την υπόθεση της δολοφονίας του αστυνομικού των ΜΑΤ στου Ρέντη με τις Αρχές να εκτιμούν...

ΔΝΤ: Ανησυχία για την αυξητική τάση του παγκόσμιου δημόσιου χρέους – Η πρόβλεψη για...

Ανησυχητικές εξελίξεις και προοπτικές για το παγκόσμιο δημόσιο χρέος καταγράφει η τελευταία έκθεση του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου (crisis monitor), σημειώνοντας ότι θα έχουν ευρύτερο αντίκτυπο στην πορεία της οικονομίας. Την...

Η πιο ακριβη χωρα στην ΕΥΡΩΠΗ η ΕΛΛΑΔΑ…Τα τρόφιμα που αυξάνονται περισσότερο στην Ελλάδα...

Παρά τη σύγκλιση με την Ευρωζώνη στις περισσότερες κατηγορίες, στην Ελλάδα ο πληθωρισμός τροφίμων εξακολουθεί να τρέχει ταχύτερα από κάθε άλλη χώρα της Ευρωζώνης. Για την ακρίβεια...

Η Φωτογραφία της ημέρας

Στα ζαφειρένια νερά της παραλίας Γάλα στα Κουφονήσια 23 Απριλίου 2024

Σαν σήμερα 23 Απριλίου: Τα σημαντικότερα γεγονότα της ημέρας

Διαβάστε τα σημαντικότερα γεγονότα που έγιναν σαν σήμερα στην Ελλάδα και τον κόσμο. Γεγονότα 1516: Υιοθετείται από τους γερμανούς ζυθοποιούς ο Νόμος για την καθαρότητα της μπύρας...

Βρείτε μας

7,826ΥποστηρικτέςΚάντε Like
133ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
1,245ΑκόλουθοιΑκολουθήστε

Λαϊκό Θέατρο Σκιών

Τα νέα και τα βίντεο του Καραγκιόζη

Διαβάστε Επίσης

Καύσιμα: Φωτιά η τιμή της βενζίνης

Η Μαρία Ζάγκα πρόεδρος της ένωσης βενζινοπωλών Αττικής τόνισε ότι πρέπει να γίνει έλεγχος...

Φόβοι ότι η επίθεση του Ιράν θα φέρει αισχροκέρδεια και ανατιμήσεις στα καύσιμα

Η επίθεση του Ιράν στο Ισραήλ αυξάνει το ενδεχόμενο να αυξηθούν σημαντικά οι τιμές...

Kαύσιμα: Στα ύψη η τιμή της αμόλυβδης βενζίνης – Σε ποιες περιοχές ξεπέρασε τα 2 ευρώ

Αυξητική πορεία παρουσιάζουν οι τιμές καυσίμων το τελευταίο διάστημα, με την τιμή της βενζίνης...

Συνελήφθησαν 20 άτομα που νόθευαν ποτά και καύσιμα 

Συνολικά 20 άτομα συνελήφθησαν από την Αστυνομία τα οποία εισήγαγαν και παρήγαγαν χημικά προϊόντα για...