Επίσκεψη Καραμανλή στο δημαρχείο Θεσσαλονίκης

Ρόλο ξεναγού ανέλαβε ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης Κωνσταντίνος Ζέρβας δείχνοντας τα κατατόπια του δημαρχιακού μεγάρου

13
Επίσκεψη Καραμανλή στο δημαρχείο Θεσσαλονίκης

Ρόλο ξεναγού ανέλαβε ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης Κωνσταντίνος Ζέρβας δείχνοντας τα κατατόπια του δημαρχιακού μεγάρου στον πρώην πρωθυπουργό Κώστα Καραμανλή το μεσημέρι της Δευτέρας.

Ο πρώην πρωθυπουργός ο οποίος έφτασε πέντε λεπτά νωρίτερα, πέρασε το κατώφλι του δημαρχιακού μεγάρου για πρώτη φορά μετά τη λειτουργία του.

Εργαζόμενοι του δήμου άφησαν για λίγο τα γραφεία και τα γκισέ και μαζί με παλιούς φίλους του Θεσσαλονικείς τον περίμεναν στο προαύλειο του Μεγάρου. «Προς τα που είναι το γραφείο σου» ρώτησε φουριόζος ο Κώστας Καραμανλής τον Κωνσταντίνο Ζέρβα μπαίνοντας στο ισόγειο του κτιρίου με τον τελευταίο να απαντά « Είναι από την άλλη πλευρά. Πρέπει να πάμε προς τα πίσω».

Ανεβαίνοντας στο δημαρχείο ξεναγήθηκε στο αίθριο αλλά και σε άλλους χώρους του κτιρίου χαιρετώντας από το αίθριο τους υπαλλήλους οι οποίοι ανταπέδωσαν. Ακολούθως μπήκε στην αίθουσα συσκέψεων του δήμου χαιρέτισε ένα- ένα όσα μέλη του δημοτικού συμβουλίου παραβρέθηκαν στο χώρο για να τον συναντήσουν. Μπαίνοντας στο γραφείο του δημάρχου το μάτι του έπεσε στο μπαλκόνι όπου ζήτησε να βγει για να δει την θέα. Κωνσταντίνος Ζέρβας και Μίμης Φωτόπουλος του έδειξαν από το μπαλκόνι τη θέα του Θερμαϊκού αλλά και το άγαλμα του θείου του Κωνσταντίνου Καραμανλή όπου έχει τοποθετηθεί στο σημείο.

Διαβάστε επίσης:  Θεαματική αλλαγή του πρώην πρωθυπουργού Κώστα Καραμανλή (φωτο)

Οι δύο άνδρες συζήτησαν για τις τελευταίες εξελίξεις στο λιμάνι, τον ΟΑΣΘ, το αεροδρόμιο καθώς και για το Μετρό για το οποίο ο κ. Καραμανλής ήταν ενημερωμένος σχετικά με το θέμα που έχει προκύψει με τα αρχαία στο σταθμό Βενιζέλου.

Πρόκειται για την πρώτη επίσκεψη του πρώην πρωθυπουργού στο δημαρχείο μετά τη λειτουργία του. Η κατασκευή του δημαρχείου είχε ξεκινήσει ύστερα από πρωτοβουλία του τέως δημάρχου Βασίλη Παπαγεωργόπουλου με την πρώτη χρηματοδότηση να δίνεται από την κυβέρνηση του Κώστα Σημίτη. Στη συνέχεια η κυβέρνηση Καραμανλή έδωσε ισχυρή ώθηση στο έργο που ολοκληρώθηκε περίπου πέντε χρόνια αργότερα. Ωστόσο ο ίδιος δεν το επισκέφτηκε ποτέ ολοκληρωμένο. Το 2009 όταν πραγματοποιήθηκαν τα εγκαίνια του νέου δημαρχείου, ο Κώστας Καραμανλής είχε χάσει τις εκλογές και είχε παραιτηθεί από την προεδρία της ΝΔ. Γι’ αυτό και δεν παρέστη στην τελετή των εγκαινίων.