Τρίτη, 30 Μαΐου, 2023
20.6 C
Athens

Επιστροφή στην (νεοελληνική) κανονικότητα…

Υπάρχει πλέον μια γενιά συμπατριωτών μας που το 2010 ήταν μικρά παιδάκια και σήμερα ενήλικες.

Τι ζήσαμε το 2010; Την απαρχή του μπάχαλου.

Μετά δηλαδή από κάποια χρόνια στρεβλής ανάπτυξης, με φαντεζί Ολυμπιάδες και κύπελλα Ευρώπης, με τις περισσότερες Καγιέν στην ΕΕ (αναλογικά με τον πληθυσμό), με διακοποδάνεια και όλα τα συμπαρομαρτούντα, ξαφνικά οι «κακοί κσαίνοι» μας έκοψαν τα δανεικά κι αγύριστα, και βρεθήκαμε μόνοι μας να τρωγόμαστε μεταξύ μας όπως κάνουμε διαχρονικά.

Για αυτή τη γενιά λοιπόν των σημερινών 20-25 something, που ανδρώθηκε επί αγαναΧτιστών, που έζησε την ανεργία των γονιών της, τη μιζέρια των μνημονίων, που είδε τη χώρα να αποδομείται συστηματικά από το γελαστό παιδί, τον Δρα Μπαρουφάκη, και την παρέα τους, που άκουσε τις χίλιες δυο παπάντζες στην πάνω και κάτω πλατεία, που απόλαυσε τις θρυλικές μπουτούδες να σέρνουν τον χορό στο Σύνταγμα τότε που η μισή και παραπάνω Ελλάδα μας ήθελε στη δραχμή και στα συσσίτια, και που τελικά είδε τον «φωτισμένο» ηγέτη (γόνος και αυτός) να παίρνει την εξουσία τέτοιες μέρες το ‘19, είπε τελικά να ξαποστάσει…

Εφιάλτης ήταν και πέρασε

Επιστροφή στην κανονικότητα (όπως τη μάθανε στα λόγια απ’ τους παλιούς).

Εσύ είσαι που το λες;

Πάρε μια πανδημία, πάρε και έναν νέο Μητσοτάκη να έχεις να πορεύεσαι.

Τα κεφάλια πάλι μέσα.

Ένα δυο χρόνια λοιπόν ξανά μανά μιζέρια, με απαγόρευση κυκλοφορίας, με τηλεδιασκέψεις και τηλεργασία (στη χώρα του ανύπαρκτου ίντερνετ), και με καθημερινή τρομολαγνεία στα τηλεπαράθυρα με διαγγέλματα του Νικ Χαρντ, του Τσιόδρα, και του «χαρωπού» (θα πεθάνετε όλοι) Δρος Σύψα.

Μιζέρια βέβαια για τους πολλούς, διότι για κάποιους η πανδημία και τα μέτρα ήταν μάννα εξ ουρανού.

Τα ΜΜΕ φερ’ ειπείν, που οι ερασιτέχνες κατσαπλιάδες του Σύριζα πήγαν να φιμώσουν, αντί να τα «πετσώσουν» στο τάλιρο όπως έκαναν οι επαγγελματίες της ΝΔ, βρήκαν την άγια τους χαρά.

Η κρατική προπαγάνδα έδωσε τα ρέστα της μέσα από τα «ιδιωτικά» ΜΜΕ!!!!

Μόνο στο Ελάντα τέτοιες φαιδρές καταστάσεις, που θα πρέπει να διδάσκονται στις σχολές πολιτικών επιστημών ανά τον πλανήτη.

Για να μη μιλήσουμε για τους φίλα προσκείμενους στην οικογένεια κρατικοδίαιτους δήθεν επιχειρηματίες, που μπούκωσαν και αυτοί σε κρατικό χρήμα, με νομοσχέδια που περνούσαν νύκτα και μέσω τηλεδιάσκεψης.

Από τη μια καταγγέλλουμε και απαγορεύουμε τις διαδηλώσεις λόγω πανδημίας, από την άλλη τα νομοσχέδια περνάνε κατά ριπάς.

Δημοκρατία ντε… κατά το δοκούν

Αφήστε που φτιάχτηκαν περιουσίες με τα διάφορα ράπιντ, σελφ, κλπ τεστς.

Και που φτιάχνονται ακόμη με τα εμβόλια…

Οπότε, μετά τη μαύρη δεκαετία των μνημονίων, πάνω που ο νέος ήταν έτοιμος να ζήσει και αυτός τη ζωή του, ήρθε η πανδημία (και ο Κυριάκος) και όπως είπαμε τα κεφάλια μέσα.

Ούτε να διανοηθώ να ήμουν 20αρης και να είμαι αναγκασμένος να μένω κάθε μέρα επί μήνες ολάκερους κλεισμένος σπίτι… μπρρρρρ……..

Με ένα μικρό διάλειμμα κατά την άνοιξη, οπότε σύμπαντα τα ΜΜΕ ξέχασαν τον ιό και μας έπρηξαν στις κοινοτοπίες για τον Λιγνάδη, τον Φουρ-φουρθιώτη, και τον Μπάμπη τον πιλότο.

Με τον διάδοχο του Τσιαμτσίκα, τον Τσελίκα με το μαρκούτσι στο χέρι να περιφέρεται στα λιμάνια και να ελέγχει τους τουρίστες αν είναι ή όχι εμβολιασμένοι. Και στο στούντιο η παρέα του Πορτοσάλτε να σιγοντάρει, και να επαυξάνει στην πρόθεση της κυβέρνησης να επιβάλλει πιο αυστηρά μέτρα, και να κλείσει στα σπίτια τους, ή να απολύσει από την εργασία τους τους ανεμβολίαστους, που ακόμη και τα πρωθυπουργικά χείλη χαρακτηρίζουν ως «πσαικαζμένους».

Και μόλις τελείωσε αυτό το μικρό διάλειμμα «κανονικότητας», με μια νέα μετάλλαξη του ιού να κάνει την εμφάνισή της και με τα κρούσματα να πολλαπλασιάζονται, να’ σου ξανά μανά στα κανάλια ο … Σύψας να ανακοινώνει στην εμβρόντητη πρωθυπουργική συννυφάδα (ή ανεψούδα) πως οσονούπω πάμε για 10 ή και 20 χιλιάδες καθημερινά κρούσματα, και το λοκντάουν θα είναι αναπόφευκτο αν δεν εμβολιαστούμε όλοι.

Και τι γίνεται ως αντίδραση;

Εκτός από τα κορωνοπάρτι που διοργανώνονται σε τακτική βάση, δεκάδες χιλιάδες αρνητές οργανώνονται μέσω φέσι μπουκ και άλλων σόσιαλ μύδια και κατεβαίνουν σε διαδηλώσεις εφάμιλλες εκείνων των πάλαι ποτέ αγαναΧτιστών πριν από 10 χρόνια.

Και μάλιστα σε συνθήκες καύσωνα, όπου ακόμη και ο Παπαδάκης, ακόμη και ο Εισαγγελάτος που κάνει διακοπές πάνω σε σκάφος παρέα με τη σύζυγο… αφήνοντας και οι δυο τους το μετερίζι της πλέριας ενημέρωσης κενό, με αποτέλεσμα να τρέχει μόνος του ο ΣΚΑΙ να προλάβει να μας ενημερώσει, με τον εικονολήπτη του Τσελίκα να φτάνει σε σημείο να κυνηγάει να δείρει ανεμβολίαστο επιβάτη που ήθελε να ανέβει στο πλοίο.

Λες και δεν υπάρχει Λιμενικό για να κάνει τη βρώμικη αυτή δουλειά.

Λέτε ο Κυριάκος να έχει τη τύχη του ΓΑΠ (άλλος γόνος κι αυτός) που τον φάγανε ο αγαναΧτιστές (οι σημερινοί αρνητές); Χμ… ερώτημα.

Και βέβαια αμέσως έσπευσαν οι γνωστοί κλακαδόροι, αυτοί που πάνε να βγάλουν τον Νικ Χαρντ «τουρκοφάγο» διότι με δική του εντολή αρνηθήκαμε την είσοδο στη χώρα στη Γαλατά Σεράι… μπλα μπλα μπλα… να χαρακτηρίσουν τους αρνητές εκτός από πσαικαζμένους, και ως πρώην γραφικούς μακεδονομάχους, εκείνους δηλαδή που διαδήλωναν επί Σύριζα κατά της προδοτικής Συμφωνίας των Πρεσπών, υπό την καθοδήγηση της ΝΔ, η οποία όμως σήμερα τη θεωρεί εθνικά συμφέρουσα!!!!!

Τουρλουμπούκι δηλαδή, με το εγγύς μέλλον να προδιαγράφεται άκρως ενδιαφέρον, αφού προβλέπονται σφοδρές συγκρούσεις μεταξύ «εμβολιολάγνων» και αντιεμβολιαστών, και με τις μίζες να πέφτουν σαν χαλάζι σε όλους όσοι αντί να σπεύσουν να διοριστούν μετακλητοί, φρόντισαν να είναι στρατηγικά τοποθετημένοι.

Ελλαδάρα ολέ. Μια ζωή τα ίδια. Εξάλλου αυτή είναι η δική μας νεοελληνική κανονικότητα…

Και αν τυχόν αυξηθούν κι άλλο τα κρούσματα, αν ξαναγεμίσουν οι ΜΕΘ, μην ανησυχείτε… η κυβέρνηση έχει σχέδιο (δοκιμασμένο).

Θα δώσει μπόλικα λεφτά στα ΜΜΕ αλλά και στην… Aegean (μπορεί ξανά και στη Φράπορτ).

Τελικό συμπέρασμα;

Και με Κυριάκο κερδάμε!

Άγιο είχαμε, που λέει κι ο φίλος μου ο Μήτσος που ψήφιζε Ποτάμι, αλλά τώρα Κυριάκο λέει και παθαίνει ρεύση.


Του Strange Attractor

Τα πιο πρόσφατα στη κατηγορία

Ο κίνδυνος κυβερνητικού αδιεξόδου στις 25 Ιουνίου, τα πολιτικά «παιχνίδια» και η απειλή για...

Το γνωστό ρητό ότι "Στη Δημοκρατία δεν υπάρχουν αδιέξοδα" έχει εκφραστεί πολλές φορές από διάφορους, ανάλογα με τη συγκυρία και την περίσταση. Σε μια στιγμή...

«Πόλεμος» στην Κεντροαριστέρα: Στα άκρα η κόντρα ΣΥΡΙΖΑ – ΠΑΣΟΚ

«: Στα άκρα η κόντρα ΣΥΡΙΖΑ – ΠΑΣΟΚ Το ενδεχόμενο της επαλήθευσης των δημοσκοπικών ευρημάτων του Δεκεμβρίου του 2021, όταν ο ΣΥΡΙΖΑ συγκέντρωνε ποσοστό...
Exit Poll- Ευρωεκλογές 2019: Πώς ψήφισαν οι νέοι

Ποια είναι τα μηνύματα της κάλπης

Τα μηνύματα της κάλπης, ποιο στοιχείο έπαιξε κύριο ρόλο στην εκλογική συντριβή του ΣΥΡΙΖΑ , τι σημαίνει το υψηλό ποσοστό της ΝΔ σε σχέση...

Στην υγειά του Κατρούγκαλου…

Είναι δυνατόν να ευθύνεται ένας άνθρωπος ή μια δήλωση γι’ αυτό το τρομακτικό -20 του Σύριζα από τη Νέα Δημοκρατία; Όχι βέβαια. Είναι όμως...

ΑΛΛΑΓΗ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗΣ! ΠΟΥΛΑΝΕ το 40,39% (και) της Εθνικής Τράπεζας…

Τι θα μπορούσε να συμβεί εάν βγει σε πώληση το 40,39% της Εθνικής τράπεζας; Αλλάζει η στρατηγική της κυβέρνησης ως προς την «ιδιωτικοποίηση» της Εθνικής...

Το 2012 και η «επιστροφή του ΠΑΣΟΚ» στοιχειώνουν την Κουμουνδούρου

Πόσο μακριά είναι ο Μάιος του 2012, όταν ήρθαν τα πάνω-κάτω (σαν σήμερα, μάλιστα, 6 Μαΐου…) στον πολιτικό χάρτη και οι έσχατοι… έγιναν δεύτεροι;...

“Βέτο παντού μέχρι να σβήσει ο ήλιος…” κατά της Αλβανίας!

Οι γραμμές αυτές γράφονται πριν γίνει γνωστό το αποτέλεσμα των εκλογών στην Τουρκία. Κι αυτό διότι πιστεύουμε ότι η στάση της Τουρκίας είναι προϊόν...

Βρείτε μας

7,826ΥποστηρικτέςΚάντε Like
133ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
1,244ΑκόλουθοιΑκολουθήστε

Λαϊκό Θέατρο Σκιών

Τα νέα και τα βίντεο του Καραγκιόζη

Διαβάστε Επίσης

Εστίαση: Πότε θα γίνει επιστροφή στην κανονικότητα-Τι αποκαλύπτει νέα έρευνα

To 2024 αναμένεται να γίνει η επιστροφή στην κανονικότητα για την εστίαση, όπως προκύπτει...

Μας έχουν ταράξει στην κανονικότητα…

Πριν καν τελειώσει η προηγούμενη εβδομάδα με όλον τον πολιτικό της σουρεαλισμό, σκάει μύτη η...