Τετάρτη, 8 Δεκεμβρίου, 2021
11.3 C
Athens

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ 8 Δεκεμβρίου Αεροπλάνο DC-3 της Ολυμπιακής προσκρούει σε λόφο κοντά στην Κερατέα

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ Το 1969.... Αεροπλάνο DC-3 της Ολυμπιακής, προερχόμενο από τα Χανιά, προσκρούει λόγω κακοκαιρίας σε λόφο κοντά στην Κερατέα, με αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους...

Επιτέλους, lockdown για ανεμβολίαστους, πέφτουν κορμιά στο ΚΙΝΑΛ και η κινητικότητα στα Δεξιά της ΝΔ

O πρωθυπουργός χθες ανακοίνωσε ΑΥΤΟΝΟΗΤΑ πράγματα για μια χώρα που θρηνεί καθημερινά 80 νεκρούς. Το lockdown για ανεμβολίαστους είναι ΜΟΝΟΔΡΟΜΟΣ και χθες έγινε μεν ένα πρώτο βήμα, αλλά η Κυβέρνηση οφείλει να ΚΛΙΜΑΚΩΣΕΙ την πίεση σε κοινωνικές ομάδες που εμμένουν στον ΑΝΟΡΘΟΛΟΓΙΣΜΟ και την ΑΝΟΗΣΙΑ.

Και ως γνωστόν όπου «δεν πίπτει λόγος, πίπτει ράβδος», όπου «ράβδος» βεβαίως τα επιπλέον ΑΠΑΓΟΡΕΥΤΙΚΑ ΜΕΤΡΑ για όσους συνειδητά ή ασυνείδητα ΣΑΜΠΟΤΑΡΟΥΝ την δημόσια υγεία.

@Τελικά στο ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ φαίνεται πως «διυλίζουν τον κώνωπα και καταπίνουν την κάμηλον» με αφορμή και τα όσα διαδραματίζονται πέριξ των ντιμπέιτ.
Κάποιος να εξηγήσει, κυρίως στους συνεργάτες των υποψηφίων αρχηγών, πως η ανάδειξη υπολεπτομερειών για ήσσονος σημασίας ζητήματα, οδηγεί νομοτελειακά στο… ξενέρωμα αρκετούς που σκέφτονται πολύ σοβαρά στο να πάνε και να ψηφίσουν.
Τρεις βδομάδες πριν τις κάλπες, το μέλημα των επιτελείων ανά υποψήφιο οφείλει να είναι η ανάδειξη εκείνων των πολιτικών χαρακτηριστικών που τους καθιστά ικανότερους για την κατάκτηση της Προεδρίας. Και όχι το «κάρφωμα» των αντιπάλων, για ανούσια ζητήματα.

@ Το ντιμπέιτ πάντως του ΚΙΝΑΛ στην ΕΡΤ «κλείδωσε» αλλά για πέντε υποψηφίους – δεν θα συμμετάσχει οριστικά ο ΓΑΠ- για την Δευτέρα 29 Νοεμβρίου 2021 με παρουσιάστρια την Ανδριάνα Παρασκευόπουλου Ανδριάνα και συμμετέχοντες δημοσιογράφους τους Γιώργο Κουβαρά , Παύλο Τσίμα και Τάσο Παππά.

@ Η εξέλιξη των μετρήσεων δείχνει ανατροπές σε σχέση με την εικόνα της ημέρας που επικυρώθηκαν οι έξη υποψηφιότητες. Η μάχη των τριών (Ανδρουλάκη, Λοβέρδου, ΓΑΠ) είναι πλέον πολύ σκληρή και εφόσον επιβεβαιωθούν οι καθημερινές μετρήσεις το δίδυμο του πρώτου γύρου μπορεί να κριθεί από μερικές εκατοντάδες ψήφους.
Το σίγουρο πάντως είναι πως όποιος από τους τρεις εκλεγεί πρώτος στις 5 Δεκεμβρίου(ακόμη και με μικρή διαφορά) θα έχει μεγάλο προβάδισμα για τον δεύτερο γύρο. Αυτό ακριβώς φάνηκε και στην χθεσινοβραδινή μέτρηση της MRB.

@ Την ίδια στιγμή καταγράφεται έντονη κινητικότητα δεξιά της Νέας Δημοκρατίας. Αφού πολλοί ετοιμάζονται να στήσουν νέα κόμματα, διεκδικώντας την παλιά «πελατεία» της διαλυμένης «Χρυσής Αυγής» και εκμεταλλευόμενοι το ισχυρό ρεύμα των Αντιεμβολιαστών που έχει και Ακροδεξιά χαρακτηριστικά.
Όπως μάλιστα μάθαμε, πίσω από διάφορες κινήσεις του τελευταίου διαστήματος βρίσκετε αρχηγός πρώην Ακροδεξιού πολιτικού κόμματος. Ο οποίος αποτελεί μεγάλη «αλεπού» – περασμένης ηλικίας πάντως- αλλά και γνωστός… σκάουτερ πολιτικών «ταλέντων».

@ Την αντίδραση του Μαξίμου αλλά και του Ελληνικού Υπουργείου Εξωτερικών προκάλεσε η δημοσιοποίηση των συμφωνιών της Ισπανίας με την Τουρκία, κατά την διάρκεια της επίσκεψης του Ισπανού πρωθυπουργού Σάντσεθ και της συνάντησης του με τον Ερντογάν.
Ως γνωστόν η ελληνική πλευρά έχει εγείρει επανειλημμένα το ζήτημα της εξαγωγής οπλικών συστημάτων ευρωπαϊκών κρατών προς την Τουρκία.
Το ζήτημα αυτό είχε τεθεί μετ’ επιτάσεως από τον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, κατά τη σχετική συζήτηση στο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο τον Οκτώβριο του 2020.
Στο πλαίσιο αυτό ο Υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας είχε αποστείλει επιστολή στην τότε Ισπανίδα ομόλογό του Arancha González Laya τον Οκτώβριο του 2020, στην οποία υπενθύμιζε την υποχρέωση των Κρατών Μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης να σέβονται την Κοινή Θέση 2008/944, η οποία υπογραμμίζει ότι: “Τα Κράτη Μέλη είναι αποφασισμένα να αποτρέψουν την εξα¬γωγή στρατιωτικής τεχνολογίας και εξοπλισμού που μπορεί να χρησιμοποιηθεί για εσωτερική καταστολή ή διεθνείς επιθετικές ενέργειες, ή να συμβάλει σε περιφερειακή αποσταθεροποίηση.”
Μια Ευρωπαϊκή απόφαση που ως φαίνεται έγραψε στα παλαιότερα των υποδημάτων του ο Σάντσεθ.

@ Δύο εξαιρετικά σημαντικές στρατηγικές συνεργασίες υπέγραψαν ΔΕΗ και Τράπεζα Πειραιώς με την Microsoft. Η πρώτη συνεργασία θα προωθήσει τον ψηφιακό μετασχηματισμό της ΔΕΗ και θα συμβάλλει στην επίτευξη των επιχειρηματικών και περιβαλλοντικών της στόχων. Το νέο πλαίσιο συνεργασίας θα βοηθήσει τη ΔΕΗ να αξιοποιήσει τις δυνατότητες των τεχνολογιών cloud, να ενισχύσει την ασφάλεια των ψηφιακών διαδικασιών και να ψηφιοποιήσει το εργασιακό της περιβάλλον, προσφέροντας νέες δυνατότητες στους εργαζόμενους της συμπεριλαμβανομένων εκπαιδεύσεων για την ανάπτυξη ψηφιακών δεξιοτήτων.
Η δεύτερη, αυτή της Τράπεζας Πειραιώς με την Microsoft αφορά την υποστήριξη του ψηφιακού μετασχηματισμού της Τράπεζας, την ενίσχυση της επιχειρησιακής της αποδοτικότητας, την παροχή νέων εξατομικευμένων πελατοκεντρικών υπηρεσιών και την επίτευξη βιώσιμης ανάπτυξης.
Κοινή φιλοδοξία αυτής της συνεργασίας είναι η ενίσχυση της θέσης της Τράπεζας Πειραιώς, ως ενός χρηματοοικονομικού οργανισμού νέας γενιάς, που αξιοποιεί τεχνολογίες αιχμής για να παρέχει ανωτέρου επιπέδου τραπεζική εμπειρία και να επιτύχει τους επιχειρηματικούς και περιβαλλοντικούς της στόχους.
Αφετηρία του έργου αποτελεί η υπάρχουσα συμφωνία για τη μετάβαση της τεχνολογικής υποδομής της Τράπεζας Πειραιώς στο Cloud, η οποία θα λειτουργήσει ως καταλύτης καινοτομίας και περαιτέρω ανάπτυξης με όχημα νέες, πρωτοπόρες και ασφαλείς τραπεζικές υπηρεσίες.

@ Ποσά που αγγίζουν και τα 900 ευρώ θα δουν στους λογαριασμούς τους στις 15 Δεκεμβρίου χιλιάδες φτωχά νοικοκυριά. Τα χρήματα αυτά είναι μέρος του «διπλού επιδόματος» που θα δοθεί στους δικαιούχους του Ελάχιστου Εγγυημένου Εισοδήματος και θα πιστωθούν με εμβόλιμη πληρωμή στα μέσα Δεκεμβρίου.
Οι δικαιούχοι του Ελάχιστου Εγγυημένου Εισοδήματος θα πληρωθούν διπλά εντός Δεκεμβρίου και συγκεκριμένα στις 15 Δεκεμβρίου θα λάβουν το έκτακτο επίδομα-δώρο, και στις 30-31 Δεκεμβρίου το κανονικό επίδομα.
Όσοι θα λάβουν την ενίσχυση δεν θα χρειαστεί να κάνουν τίποτα, καθώς θα δουν «αυτόματα» στον λογαριασμό τους το αυξημένο ποσό του επιδόματος. Όπως γίνεται κάθε μήνα με το Ελάχιστο Εγγυημένο Εισόδημα, το μισό ποσό θα μπει σε προπληρωμένη κάρτα και το άλλο μισό μετρητά.

@ Δεν διαψεύδεται η πληροφορία πως μεγαλοκαναλάρχης έχει συμφωνήσει με ιδιοκτήτη γνωστής ιστοσελίδας για την εξαγορά της, έναντι υψηλού αντιτίμου. Το ερώτημα βεβαίως που τίθεται είναι, για ποιο λόγο ο καναλάρχης να αποκτήσει ακόμη μια ιστοσελίδα (του ανήκουν ήδη αρκετές) όσο σημαντική επισκεψιμότητα και εάν διαθέτει;

Τα πιο πρόσφατα στη κατηγορία

Mέχρι να δύσει ο ήλιος στην ανατολή…

Παρακολουθώντας την κοινωνία μας εδώ και δεκαετίες, αντί να βλέπω πρόοδο, παρατηρώ μια οπισθοδρόμηση, ένα regression δηλαδή, τουλάχιστον αναφορικά με την εκάστοτε νεολαία, η...

Στο ρυθμό των Στοιχηματζήδων χορεύει το ΚΙΝΑΛ, η Λινού ο Τσίπρας και ο ΓΑΠ...

Ποια γκάλοπ και ποιες δημοσκοπήσεις τώρα; Όλο το ΠΑΣΟΚ ζει στον ρυθμό των Στοιχηματζήδων, αφού όλη μέρα τα εξαπτέρυγα των τριών βασικών διεκδικητών ζουν...

Ο τρόμος των «ΠΑΣΟΚογενών» που βλέπουν τον ΣΥΡΙΖΑ να… βουλιάζει

Το ΚΙΝΑΛ θα μπορέσει «στα ίσια» να διεκδικήσει ζωτικό πολιτικό χώρο, που θα μπορούσε σε πρώτη φάση να φτάσει σε έναν συσχετισμό δυνάμεων 12-13...

Ζητείται πατριωτική και συνάμα πραγματικά μεταρρυθμιστική δύναμη (δεξιά ή αριστερά, ποσώς ενδιαφέρει)

Τα πράγματα είναι ίσως απλά, απλούστατα. Η περίφημη "δεξιά" δεν διαθέτει ατζέντα, ταυτότητα διαφοροποίησης από την λεγόμενη "αριστερά". Θαρρεί κανείς ότι ευδοκιμεί ένα μονοκομματικό νεοταξικό συνονθύλευμα. Κατέστη...

«Πόλεμος» για το 25% της Εθνικής, ανεβάζει στροφές ο Ανδρουλάκης

Εναλλαγή συναισθημάτων στην κούρσα εκλογής για την ηγεσία του Κινήματος Αλλαγής, που διατηρεί υψηλό το καθημερινό ενδιαφέρον. Η τελευταία εικόνα είναι πως στα πιθανά «δίδυμα»...

Γιώργος Παπανδρέου: Απόσυρση

Για ποιον λόγο ο πρώην Πρωθυπουργός θέλει την ηγεσία δυο… κομμάτων, στα οποία δεν ανήκει; Όταν το 2021 ο Γιώργος Παπανδρέου ζητάει να τον κάνουν...

Οι ρυθμοί χελώνας του Μπένου, το Τζακ Ποτ του Λοβέρδου, και ο ξαφνικός… έρωτας...

Οι ρυθμοί χελώνας του Μπένου, το Τζακ Ποτ του Λοβέρδου, Καθημερινής,Αλέξη, Χαμηλές επιδόσεις κατέγραψαν τα «ραντάρ» του Μαξίμου στην (φιλόδοξη) διαδικασία ανασυγκρότησης της καμένης Βόρειας...

Βρείτε μας

7,826ΥποστηρικτέςΚάντε Like
133ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
935ΑκόλουθοιΑκολουθήστε

Λαϊκό Θέατρο Σκιών

Τα νέα και τα βίντεο του Καραγκιόζη

Διαβάστε Επίσης

Μητσοτάκης στο CNN: Δεν σκοπεύουμε να κάνουμε lockdown

Δεν σκοπεύουμε να κάνουμε lockdown, επανέλαβε ο Πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης μιλώντας σήμερα στο CNN. Με...

Οικονόμου: Δεν σκεπτόμαστε lockdown

«Δεν σκεπτόμαστε μέτρα τα οποία σε καμία περίπτωση θα συνιστούν μικρό, μεσαίο ή μεγάλο lockdown,...

Ο “viral” ιερέας που μουτζώνει τους ανεμβολίαστους: “Πήρανε κόσμο στο λαιμό τους οι παπάδες…”

Τι λέει για όσους πνευματικούς δίνουν ιατρικές συμβουλές χωρίς να έχουν γνώσεις; Ένας ιερέας από...

Οικονόμου: Ούτε lockdown θα γίνει, ούτε το ΕΣΥ θα καταρρεύσει

“Δεν εξετάζεται το ενδεχόμενο επιβολής καινούργιου lockdown, επανέλαβε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου, ο...

Ο ιστοχώρος χρησιμοποιεί cookies για τη βελτιστοποίηση της εμπειρίας του χρήστη. Με τη χρήση αυτού του ιστοχώρου, αποδέχεστε τη χρήση των cookies.Αποδοχή