Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024
21.3 C
Athens

Επιτέλους, lockdown για ανεμβολίαστους, πέφτουν κορμιά στο ΚΙΝΑΛ και η κινητικότητα στα Δεξιά της ΝΔ

O πρωθυπουργός χθες ανακοίνωσε ΑΥΤΟΝΟΗΤΑ πράγματα για μια χώρα που θρηνεί καθημερινά 80 νεκρούς. Το lockdown για ανεμβολίαστους είναι ΜΟΝΟΔΡΟΜΟΣ και χθες έγινε μεν ένα πρώτο βήμα, αλλά η Κυβέρνηση οφείλει να ΚΛΙΜΑΚΩΣΕΙ την πίεση σε κοινωνικές ομάδες που εμμένουν στον ΑΝΟΡΘΟΛΟΓΙΣΜΟ και την ΑΝΟΗΣΙΑ.

Και ως γνωστόν όπου «δεν πίπτει λόγος, πίπτει ράβδος», όπου «ράβδος» βεβαίως τα επιπλέον ΑΠΑΓΟΡΕΥΤΙΚΑ ΜΕΤΡΑ για όσους συνειδητά ή ασυνείδητα ΣΑΜΠΟΤΑΡΟΥΝ την δημόσια υγεία.

@Τελικά στο ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ φαίνεται πως «διυλίζουν τον κώνωπα και καταπίνουν την κάμηλον» με αφορμή και τα όσα διαδραματίζονται πέριξ των ντιμπέιτ.
Κάποιος να εξηγήσει, κυρίως στους συνεργάτες των υποψηφίων αρχηγών, πως η ανάδειξη υπολεπτομερειών για ήσσονος σημασίας ζητήματα, οδηγεί νομοτελειακά στο… ξενέρωμα αρκετούς που σκέφτονται πολύ σοβαρά στο να πάνε και να ψηφίσουν.
Τρεις βδομάδες πριν τις κάλπες, το μέλημα των επιτελείων ανά υποψήφιο οφείλει να είναι η ανάδειξη εκείνων των πολιτικών χαρακτηριστικών που τους καθιστά ικανότερους για την κατάκτηση της Προεδρίας. Και όχι το «κάρφωμα» των αντιπάλων, για ανούσια ζητήματα.

@ Το ντιμπέιτ πάντως του ΚΙΝΑΛ στην ΕΡΤ «κλείδωσε» αλλά για πέντε υποψηφίους – δεν θα συμμετάσχει οριστικά ο ΓΑΠ- για την Δευτέρα 29 Νοεμβρίου 2021 με παρουσιάστρια την Ανδριάνα Παρασκευόπουλου Ανδριάνα και συμμετέχοντες δημοσιογράφους τους Γιώργο Κουβαρά , Παύλο Τσίμα και Τάσο Παππά.

@ Η εξέλιξη των μετρήσεων δείχνει ανατροπές σε σχέση με την εικόνα της ημέρας που επικυρώθηκαν οι έξη υποψηφιότητες. Η μάχη των τριών (Ανδρουλάκη, Λοβέρδου, ΓΑΠ) είναι πλέον πολύ σκληρή και εφόσον επιβεβαιωθούν οι καθημερινές μετρήσεις το δίδυμο του πρώτου γύρου μπορεί να κριθεί από μερικές εκατοντάδες ψήφους.
Το σίγουρο πάντως είναι πως όποιος από τους τρεις εκλεγεί πρώτος στις 5 Δεκεμβρίου(ακόμη και με μικρή διαφορά) θα έχει μεγάλο προβάδισμα για τον δεύτερο γύρο. Αυτό ακριβώς φάνηκε και στην χθεσινοβραδινή μέτρηση της MRB.

@ Την ίδια στιγμή καταγράφεται έντονη κινητικότητα δεξιά της Νέας Δημοκρατίας. Αφού πολλοί ετοιμάζονται να στήσουν νέα κόμματα, διεκδικώντας την παλιά «πελατεία» της διαλυμένης «Χρυσής Αυγής» και εκμεταλλευόμενοι το ισχυρό ρεύμα των Αντιεμβολιαστών που έχει και Ακροδεξιά χαρακτηριστικά.
Όπως μάλιστα μάθαμε, πίσω από διάφορες κινήσεις του τελευταίου διαστήματος βρίσκετε αρχηγός πρώην Ακροδεξιού πολιτικού κόμματος. Ο οποίος αποτελεί μεγάλη «αλεπού» – περασμένης ηλικίας πάντως- αλλά και γνωστός… σκάουτερ πολιτικών «ταλέντων».

@ Την αντίδραση του Μαξίμου αλλά και του Ελληνικού Υπουργείου Εξωτερικών προκάλεσε η δημοσιοποίηση των συμφωνιών της Ισπανίας με την Τουρκία, κατά την διάρκεια της επίσκεψης του Ισπανού πρωθυπουργού Σάντσεθ και της συνάντησης του με τον Ερντογάν.
Ως γνωστόν η ελληνική πλευρά έχει εγείρει επανειλημμένα το ζήτημα της εξαγωγής οπλικών συστημάτων ευρωπαϊκών κρατών προς την Τουρκία.
Το ζήτημα αυτό είχε τεθεί μετ’ επιτάσεως από τον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, κατά τη σχετική συζήτηση στο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο τον Οκτώβριο του 2020.
Στο πλαίσιο αυτό ο Υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας είχε αποστείλει επιστολή στην τότε Ισπανίδα ομόλογό του Arancha González Laya τον Οκτώβριο του 2020, στην οποία υπενθύμιζε την υποχρέωση των Κρατών Μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης να σέβονται την Κοινή Θέση 2008/944, η οποία υπογραμμίζει ότι: “Τα Κράτη Μέλη είναι αποφασισμένα να αποτρέψουν την εξα¬γωγή στρατιωτικής τεχνολογίας και εξοπλισμού που μπορεί να χρησιμοποιηθεί για εσωτερική καταστολή ή διεθνείς επιθετικές ενέργειες, ή να συμβάλει σε περιφερειακή αποσταθεροποίηση.”
Μια Ευρωπαϊκή απόφαση που ως φαίνεται έγραψε στα παλαιότερα των υποδημάτων του ο Σάντσεθ.

@ Δύο εξαιρετικά σημαντικές στρατηγικές συνεργασίες υπέγραψαν ΔΕΗ και Τράπεζα Πειραιώς με την Microsoft. Η πρώτη συνεργασία θα προωθήσει τον ψηφιακό μετασχηματισμό της ΔΕΗ και θα συμβάλλει στην επίτευξη των επιχειρηματικών και περιβαλλοντικών της στόχων. Το νέο πλαίσιο συνεργασίας θα βοηθήσει τη ΔΕΗ να αξιοποιήσει τις δυνατότητες των τεχνολογιών cloud, να ενισχύσει την ασφάλεια των ψηφιακών διαδικασιών και να ψηφιοποιήσει το εργασιακό της περιβάλλον, προσφέροντας νέες δυνατότητες στους εργαζόμενους της συμπεριλαμβανομένων εκπαιδεύσεων για την ανάπτυξη ψηφιακών δεξιοτήτων.
Η δεύτερη, αυτή της Τράπεζας Πειραιώς με την Microsoft αφορά την υποστήριξη του ψηφιακού μετασχηματισμού της Τράπεζας, την ενίσχυση της επιχειρησιακής της αποδοτικότητας, την παροχή νέων εξατομικευμένων πελατοκεντρικών υπηρεσιών και την επίτευξη βιώσιμης ανάπτυξης.
Κοινή φιλοδοξία αυτής της συνεργασίας είναι η ενίσχυση της θέσης της Τράπεζας Πειραιώς, ως ενός χρηματοοικονομικού οργανισμού νέας γενιάς, που αξιοποιεί τεχνολογίες αιχμής για να παρέχει ανωτέρου επιπέδου τραπεζική εμπειρία και να επιτύχει τους επιχειρηματικούς και περιβαλλοντικούς της στόχους.
Αφετηρία του έργου αποτελεί η υπάρχουσα συμφωνία για τη μετάβαση της τεχνολογικής υποδομής της Τράπεζας Πειραιώς στο Cloud, η οποία θα λειτουργήσει ως καταλύτης καινοτομίας και περαιτέρω ανάπτυξης με όχημα νέες, πρωτοπόρες και ασφαλείς τραπεζικές υπηρεσίες.

@ Ποσά που αγγίζουν και τα 900 ευρώ θα δουν στους λογαριασμούς τους στις 15 Δεκεμβρίου χιλιάδες φτωχά νοικοκυριά. Τα χρήματα αυτά είναι μέρος του «διπλού επιδόματος» που θα δοθεί στους δικαιούχους του Ελάχιστου Εγγυημένου Εισοδήματος και θα πιστωθούν με εμβόλιμη πληρωμή στα μέσα Δεκεμβρίου.
Οι δικαιούχοι του Ελάχιστου Εγγυημένου Εισοδήματος θα πληρωθούν διπλά εντός Δεκεμβρίου και συγκεκριμένα στις 15 Δεκεμβρίου θα λάβουν το έκτακτο επίδομα-δώρο, και στις 30-31 Δεκεμβρίου το κανονικό επίδομα.
Όσοι θα λάβουν την ενίσχυση δεν θα χρειαστεί να κάνουν τίποτα, καθώς θα δουν «αυτόματα» στον λογαριασμό τους το αυξημένο ποσό του επιδόματος. Όπως γίνεται κάθε μήνα με το Ελάχιστο Εγγυημένο Εισόδημα, το μισό ποσό θα μπει σε προπληρωμένη κάρτα και το άλλο μισό μετρητά.

@ Δεν διαψεύδεται η πληροφορία πως μεγαλοκαναλάρχης έχει συμφωνήσει με ιδιοκτήτη γνωστής ιστοσελίδας για την εξαγορά της, έναντι υψηλού αντιτίμου. Το ερώτημα βεβαίως που τίθεται είναι, για ποιο λόγο ο καναλάρχης να αποκτήσει ακόμη μια ιστοσελίδα (του ανήκουν ήδη αρκετές) όσο σημαντική επισκεψιμότητα και εάν διαθέτει;

Τα πιο πρόσφατα στη κατηγορία

Γιάννης Λούλης: Κυριαρχία της μετριότητας στο πολιτικό σκηνικό

Τελευταία σωρεύονται τα δεδομένα μιας σπασμωδικής ασημαντότητας, που χαρακτηρίζουν το πολιτικό σκηνικό, ενώ οδεύουμε στις ευρωεκλογές. Τούτο, πρωτίστως αφορά την κυβερνητική παράταξη. Αυτή, αν και...

Μελέτη, Αυτιάς και πάει λέγοντας: Τελικά με τι κριτήρια επιλέγονται οι υποψήφιοι ευρωβουλευτές;

Με ηχηρά ονόματα, αλλά ελάχιστες πραγματικές εκπλήξεις οι λίστες των υποψηφίων που έγιναν γνωστές από τα κόμματα ενόψει των επικείμενων Ευρωεκλογών. Και δεν θα...

Γιατί ο λαϊκισμός «πονάει»

Το τελευταίο διάστημα συμβαίνει κάτι αξιοπερίεργο. Οι αρχηγοί της αξιωματικής αντιπολίτευσης, μείζονος και ελάσσονος, έχουν εγκατασταθεί στην αίθουσα της Ολομέλειας του.. Κοινοβουλίου και μετατρέπουν...

Το παρασκήνιο της ανατροπής με Μπελέρη, το τηλεφώνημα της Μέτσολα στον Μητσοτάκη, οι… μυστηριώδεις...

Το ισχυρό δίλημμα Μητσοτάκη -Δεν σας κρύβω ότι από επαγγελματική και μόνο διαστροφή παρακολούθησα την ομιλία του προέδρου Μητσοτάκη, στο πλαίσιο της εκδήλωσης για την...

Η βία στην κοινωνία μας τείνει να γίνει συνήθεια

Δεν αντιλαμβάνομαι για ποιον λόγο κάποιοι θέλουν να ορίσουν τη γυναικοκτονία ως ξεχωριστό αδίκημα. Υπάρχει ο όρος ανθρωποκτονία ο… οποίος καλύπτει όλα τα είδη...

Gold Switzerland: «Έρχεται ασφυξία από το τσουνάμι του αμερικανικού χρέους»

Συνέπεια της τρέχουσας «φούσκας χρέους» θα είναι η αποπληθωριστική κατάρρευση των αγορών που θα επιφέρει «ασφυξία» όπως αναφέρει σε πρόσφατη ανάλυσή της η Gold...

Η περιφρόνηση στην “ησυχία, τάξη και ασφάλεια”…μπάτε σκύλοι

Το πρόβλημα της Ελλάδας δεν είναι πολιτικό. Το πρόβλημά μας είναι κοινωνικό. Δεν σημαίνει ότι αυτό απαλλάσσει το πολιτικό σύστημα στο σύνολό του από...

Βρείτε μας

7,826ΥποστηρικτέςΚάντε Like
133ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
1,245ΑκόλουθοιΑκολουθήστε

Λαϊκό Θέατρο Σκιών

Τα νέα και τα βίντεο του Καραγκιόζη

Διαβάστε Επίσης

Κίνα-Covid-19: Η Σανγκάη ένα βήμα πιο κοντά στην έξοδο από το lockdown

Αξιωματούχοι της Σανγκάης συνέχισαν να παροτρύνουν τους κατοίκους να είναι σε επαγρύπνηση Ένα βήμα πιο...

Κίνα: Επεκτείνονται τα lockdown καθώς αυξάνονται τα κρούσματα κορωνοϊού

Εκατοντάδες χιλιάδες περισσότεροι άνθρωποι κλήθηκαν σήμερα να μείνουν στα σπίτια τους στη βόρεια Κίνα,...

Έρχεται νέο lockdown; Καμπανάκι Τσιόδρα – Συναγερμός στην Ευρώπη για το νέο κύμα

«Η κατάσταση μάς ανησυχεί, μπορεί να οδηγήσει και σε μια μεγάλη πανδημία της Όμικρον...

Ολλανδία: Ξεκινάει σήμερα το εορταστικό lockdown – Κλειστοί οι εμπορικοί δρόμοι

Οι εμπορικοί δρόμοι στην Ολλανδία είναι κλειστοί και τα σχέδια των πολιτών για τις...