Τρίτη, 19 Μαρτίου, 2024
13.4 C
Athens

Επίθεση με μαχαίρι στη Βρετανία – Τρεις νεκροί και τρεις τραυματίες (βίντεο)


Τρεις άνθρωποι σκοτώθηκαν και τρεις ακόμη τραυματίστηκαν σοβαρά το βράδυ του Σαββάτου στη Βρετανία, όταν ένας άνδρας άρχισε να μαχαιρώνει κόσμο, που βρισκόταν σε ένα πάρκο στην νότια βρετανική πόλη Ρέντινγκ, με την αστυνομία να δηλώνει ότι δεν μεταχειρίζεται προς το παρόν το περιστατικό ως τρομοκρατικό.

«Το συμβάν δεν αντιμετωπίζεται επί του παρόντος ως τρομοκρατικό, ωστόσο οι αξιωματικοί αφήνουν ανοιχτά τα ενδεχόμενα ως προς τα κίνητρα για το συμβάν και οι έρευνες υποστηρίζονται από συναδέλφους της αντιτρομοκρατικής υπηρεσίας», δήλωσε ο αρχηγός διευθυντής, Ιαν Χάντερ.

Ένας 25χρονος άνδρας από το Ρέντινγκ συνελήφθη στο σημείο και κρατείται ως ύποπτος δολοφονίας. Νωρίτερα το τηλεοπτικό δίκτυο Sky News μετέδωσε ότι η αστυνομία αντιμετωπίζει το συμβάν ως σχετιζόμενο με τρομοκρατία.

Ο επικεφαλής της τοπικής δημοτικής αρχής δήλωσε ότι υπάρχουν θύματα, χωρίς να αναφέρει αριθμό. Η υπηρεσία ασθενοφόρων τόνισε ότι περιθάλπει «αριθμό» θυμάτων, αλλά δεν έδωσε περαιτέρω λεπτομέρειες. Δύο άτομα μεταφέρθηκαν σε νοσοκομείο της περιοχής, δήλωσε εκπρόσωπος του νοσοκομείου.

Ένας αυτόπτης μάρτυρας που μίλησε στην εφημερίδα Mirror είπε ότι ο δράστης με το μαχαίρι «φώναζε ακατανόητες λέξεις» πριν μαχαιρώσει ανθρώπους που είχαν συγκεντρωθεί στο πάρκο σε ένα ζεστό καλοκαιρινό βράδυ στο Ρέντινγκ, περίπου 65 χλμ. δυτικά του Λονδίνου.

Ένας άλλος αυτόπτης μάρτυρας που μίλησε στο BBC, ο Λόρενς Γουόρτ, είπε ότι η επίθεση ξεκίνησε όταν ένας άντρας ξαφνικά στράφηκε προς μια παρέα περίπου οκτώ έως 10 φίλων και άρχισε να τους μαχαιρώνει, «οπότε οι πρώτοι τρεις που χτύπησε εντελώς ξαφνικά, τους χτύπησε πολύ σοβαρά».

Ο Γουόρτ ανέφερε ότι ο επιτιθέμενος κάρφωσε το βλέμμα του σε αυτόν και στο άτομο που ήταν μαζί του και ο δράστης άρχισε να έρχεται κατά πάνω τους, αλλά εκείνοι τράπηκαν σε φυγή, οπότε ο άνδρας γύρισε πίσω για να επιτεθεί σε άλλους. Όταν όλοι άρχισαν να τρέχουν για να φύγουν από το σημείο, ο δράστης έτρεξε φεύγοντας από το πάρκο, τόνισε ο Γουόρτ.

Ενώ περιέγραψε έναν μόνο επιτιθέμενο, δεν είναι ακόμη σαφές αν ήταν το μόνο άτομο που συμμετείχε στις επιθέσεις με μαχαίρι. «Οι σκέψεις μου είναι σε όλους εκείνους που επηρεάστηκαν από το φρικτό περιστατικό στο Ρέντινγκ και εκφράζω τις ευχαριστίες μου στις υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης στο σημείο σκηνή», δήλωσε ο πρωθυπουργός Μπόρις Τζόνσον σε tweet του.

Η υπουργός Εσωτερικών της Βρετανίας Πρίτι Πατέλ δήλωσε έντονα ανήσυχη στο άκουσμα της είδησης για το συμβάν.

«Βαθιά σοκαριστικό»

Βίντεο που αναρτήθηκε στο Twitter δείχνει τραυματιοφορείς να σπεύδουν στο σημείο και τουλάχιστον τρεις άνθρωποι να αιμορραγούν και να βρίσκονται στο έδαφος, σε ένα πάρκο. Το Reuters δεν μπόρεσε να επαληθεύσει το βίντεο ανεξάρτητα.

Ο Ματ Ρόντα, βουλευτής που εκπροσωπεί το Ρέντινγκ δήλωσε ότι το πάρκο, που βρίσκεται σε μια ιστορική περιοχή της πόλης, είναι συνήθως γεμάτο από κόσμο τα βράδια του Σαββάτου.

«Το πάρκο χρησιμοποιείται από ανθρώπους που κάθονται και συναντιούνται με φίλους και προφανώς τη στιγμή εκείνη κόσμος ήταν εκεί, κρατώντας κοινωνικές αποστάσεις, κουβεντιάζοντας με φίλους», δήλωσε ο Ρόντα στο Sky News.

«Αυτό το περιστατικό συνέβη σε ένα τέτοιο περιβάλλον, οπότε είναι πραγματικά πολύ σοκαριστικό για τους ντόπιους».

Οι περιορισμοί που έχουν επιβληθεί λόγω κορονοϊού, με χώρους όπως οι παμπ να είναι κλειστοί, έχουν οδηγήσει τους ανθρώπους στη Βρετανία να συγκεντρώνονται σε πάρκα τα βράδια για συναντήσεις με φίλους.

Ο επικεφαλής του τοπικού δημοτικού συμβουλίου του Ρέντινγκ, Τζέισον Μπροκ, τόνισε ότι οι σκέψεις του είναι «με τις οικογένειες όλων εκείνων που σκοτώθηκαν ή τραυματίστηκαν».

Η επίθεση συνέβη στο σημείο που πραγματοποιήθηκε νωρίτερα χθες μια αντιρατσιστική διαδήλωση του κινήματος Black Lives Matter, αλλά η αστυνομία τόνισε ότι η επίθεση δεν φαίνεται να συνδέεται με τη διαδήλωση.

Ένας υποστηρικτής του Black Lives Matter ανέφερε στο Facebook ότι η επίθεση έγινε λίγες ώρες μετά το τέλος της διαδήλωσης και τα άτομα που παρευρέθηκαν σε αυτή δεν τραυματίστηκαν.

Σχεδόν 36 άνθρωποι σκοτώθηκαν το 2017 σε τέσσερις επιθέσεις στη Βρετανία που οι αρχές έκριναν ότι σχετίζονται με τρομοκρατία, με την πιο θανατηφόρα από αυτές να σημειώθηκε στο τέλος μιας συναυλίας της αμερικανίδας τραγουδίστριας Αριάνα Γκράντε στο Μάντσεστερ.

Τα πιο πρόσφατα στη κατηγορία

Κέιτ Μίντλετον: Φωτογραφία με την πρώτη της δημόσια εμφάνιση μετά την εγχείρηση – Στη...

Δημοσιοποιήθηκε η πρώτη φωτογραφία της Κέιτ Μίντλετον. Η Πριγκίπισσα της Ουαλίας φωτογραφήθηκε χαμογελαστή,  χαλαρή και χαρούμενη στην βόλτα που έκανε  για ψώνια σε μια φάρμα στο Ουίνσδορ με τον...

Νέα ένταση Δύσης – Ρωσίας μετά την επανεκλογή του Βλαντίμιρ Πούτιν

Νέος γύρος έντασης Δύσης - Ρωσίας μετά την επανεκλογή στην προεδρία του Βλαντίμιρ Πούτιν για πέμπτη θητεία, με ποσοστό 87%.   Η ρωσική πρεσβεία στις ΗΠΑ θα...

Μεσανατολικό: Το Ισραήλ στέλνει υψηλόβαθμη αποστολή στο Κατάρ

Υψηλόβαθμη αποστολή στο Κατάρ στέλνει σήμερα το Ισραήλ για συνομιλίες με τη Χαμάς και στόχο ανακωχή 6 εβδομάδων στη Γάζα.   Σύμφωνα με Ισραηλινό αξιωματούχο, η εκεχειρία που...

Ρωσία: Ο Πούτιν ξανά πρόεδρος με 88% των ψήφων – Εξασφάλισε πέμπτη θητεία

Ο Βλαντίμιρ Πούτιν συγκέντρωσε το 87,97% των ψήφων στην εκλογική διαδικασία η οποία διεξήχθη στην Ρωσία με στόχο την ανανέωση της προεδρικής του θητείας,...

Τουρκία: “Μέχρι και 7,6 Ρίχτερ ο σεισμός που αναμένεται στην Κωνσταντινούπολη” λέει σεισμολόγος

«Καμπανάκι» για έναν πολύ ισχυρό σεισμό που θα χτυπήσει την Κωνσταντινούπολη χτύπησε ακόμα ένας σεισμολόγος στην Τουρκία. Ο γεωλόγος και σεισμολόγος καθηγητής Νατσί Γκιορούρ δήλωσε ότι πρέπει να κατασκευαστεί μια αντισεισμική...
1883, πέθανε, Καρλ Μαρξ,

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ 14 Μαρτίου πέθανε ο Καρλ Μαρξ

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ Το 1883... πέθανε ο Καρλ Μαρξ, πολιτικός, θεωρητικός, οικονομολόγος, κοινωνιολόγος και φιλόσοφος

ΗΠΑ: Προς απαγόρευση το Tik Tok – Πέρασε από τη Βουλή των Αντιπροσώπων

Το πρώτο βήμα για την απαγόρευση του Tik Tok στις ΗΠΑ έγινε την Τετάρτη (13/3) καθώς το σχετικό νομοσχέδιο πέρασε από τη Βουλή των...

Βρείτε μας

7,826ΥποστηρικτέςΚάντε Like
133ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
1,245ΑκόλουθοιΑκολουθήστε

Λαϊκό Θέατρο Σκιών

Τα νέα και τα βίντεο του Καραγκιόζη

Διαβάστε Επίσης

Γάζα: Τους 30.410 έφτασαν οι νεκροί στον παλαιστινιακό θύλακα

Το υπουργείο Υγείας της Χαμάς ανακοίνωσε σήμερα νέο απολογισμό 30.410 νεκρών στη Λωρίδα της...

Γάζα: Πάνω από 30.000 οι νεκροί

Ξεπέρασαν τις 30.000 οι νεκροί στη Λωρίδα της Γάζας από ισραηλινά πλήγματα από τις...

Μεγάλη Βρετανία: Άσχημα νέα για την Κέιτ Μίντλετον – Γιατί σιωπά το παλάτι σχετικά με την ασθένειά της;

Η τελευταία επίσημη ενημέρωση από το παλάτι για την πορεία της υγείας της πριγκίπισσας...

Ο Βασιλιάς Κάρολος γνωρίζει ότι είναι πολύ επιθετικός ο καρκίνος του – Τι θα γίνει με τη διαδοχή του

«Αρκετά πιο σοβαρή» από την αρχική εκτίμηση των γιατρών είναι η κατάσταση της υγείας...