Επίθεση στο κομματικό κράτος εξαπέλυσε ο Σταύρος Θεοδωράκης

18
Επίθεση στο κομματικό κράτος εξαπέλυσε ο Σταύρος Θεοδωράκης

«Όχι άλλη σπατάλη για να θρέψουμε τα κομματικά στελέχη», είπε χαρακτηριστικά ο επικεφαλής του Ποταμιού.

«Δεν έχω εμπιστοσύνη στο κομματικό σύστημα. Ούτε στους υπουργούς του ΣΥΡΙΖΑ ούτε στους υπουργούς του παρελθόντος. Τα κόμματα δεν πρέπει να καθορίζουν τη λειτουργία του Δημοσίου, της Παιδείας, της Δικαιοσύνης».

Απαντώντας σε ερώτηση για τις αλληλοκατηγορίες ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ με αφορμή τα σκάνδαλα, ο Σταύρος Θεοδωράκης, είπε ότι «τα κόμματα μοιάζουν μεταξύ τους σε αυτό το θέμα. ΣΥΡΙΖΑ, ΝΔ και ΠΑΣΟΚ πολεμούν τη δικαιοσύνη όταν οι αποφάσεις της δεν είναι προς όφελος τους». Κατηγόρησε το ΣΥΡΙΖΑ ότι προσπαθεί να περάσει πολιτική γραμμή στη Δικαιοσύνη τονίζοντας όμως ότι αντίστοιχες συμπεριφορές έχουν και τα παλιά κόμματα εξουσίας.

Διαβάστε επίσης:  Βουλή: Ενός λεπτού σιγή στη μνήμη του Μανώλη Γλέζου

Σχετικά με τις ευρωεκλογές ο κ. Θεοδωρακης είπε ότι δεν είναι δημοσκόπηση, αλλά «μια σημαντική μάχη που το αποτέλεσμα της θα καθορίσει τη ζωή των Ελλήνων για την επόμενη πενταετία. Το Ποτάμι είναι αντίπαλος του ΣΥΡΙΖΑ και δεν μετέχει στα προοδευτικά μέτωπα που τώρα ανακάλυψε. Αλλά είναι προσβολή η άποψη που λένε κάποιοι, ότι οι ευρωεκλογές είναι το πρώτο ημίχρονο ενός αγώνα που θα τους φέρει ξανά στην εξουσία».