Τρίτη, 19 Μαρτίου, 2024
12.6 C
Athens

Έρχεται “επίδομα διακοπών” από 150 έως 200 ευρώ σχεδόν για όλους: Πότε κάνετε αίτηση – Ανοίγει με ΑΦΜ το gov.gr

Αντίστροφα μετρά ο χρόνος για την έναρξη των αιτήσεων για το πρόγραμμα «Τουρισμός για Όλους 2023» του υπουργείο Τουρισμού. Συγκεκριμένα, η πλατφόρμα για τις αιτήσεις αναμένεται να ανοίξει προς το τέλος Ιουνίου, ενώ πέρσι αυτό είχε συμβει αρχές Ιουλίου.

Το πρόγραμμα μοιράζει μέσω κλήρωσης voucher διακοπών 150 και 200 ευρώ, σε όσους έχουν κάνει αίτηση μέσω της πλατφόρμας του gov.gr.

Υπενθυμίζεται ότι το «Τουρισμός για Όλους» ξεκινά μετά την ολοκλήρωση του «Κοινωνικού Τουρισμού» και οι αιτήσεις θα γίνονται και φέτος στο vouchers.gov.gr (ΠΑΤΩΝΤΑΣ ΕΔΩ).
Τουρισμός για Όλους 2023: Αίτηση με ΑΦΜ και Taxisnet

Μπαίνοντας στην πλατφόρμα, θα σας ζητηθούν οι κωδικοί Taxisnet και ο ΑΦΜ, ενώ θα χρειαστείτε ένα e-mail και έναν αριθμό κινητού τηλεφώνου.

Πώς κάνετε αίτηση βήμα-βήμα:Καταχωρείτε τα στοιχεία επικοινωνίας και, ειδικότερα, το e-mail και τον αριθμό του κινητού τηλεφώνου τα οποία, στη συνέχεια, πιστοποιείτε.
Δηλώνετε ότι δεν έχετε επιλεγεί ως δικαιούχος – ωφελούμενος στο πλαίσιο άλλου προγράμματος κοινωνικού τουρισμού ή πρόγραμμα τος ενίσχυσης εσωτερικού τουρισμού που υλοποιείται κατά την ίδια χρονική περίοδο. Τα προγράμματα αυτά αναφέρονται ρητά στην πλατφόρμα.
Δηλώνετε ότι το χρηματικό ποσό που πιστώνεται στη χρεωστική κάρτα, θα χρησιμοποιηθεί αποκλειστικά από τον ίδιο τον δικαιούχο για την κάλυψη δαπανών διαμονής του ιδίου και των ωφελούμενών του και δεν είναι δυνατή οποιαδήποτε μεταφορά σε τρίτο πρόσωπο ή η ανάληψή του.
Καταχωρείτε το χρηματοπιστωτικό ίδρυμα επιλογής σας, από το οποίο θα εκδοθεί η κάρτα, και αιτείστε την έκδοση της άυλης ψηφιακής χρεωστικής κάρτας και την πίστωση του σχετικού ποσού.
Τουρισμός για Όλους 2023: Δικαιούχοι και εισοδηματικά κριτήρια
Τουρισμός για Όλους 2023: Τα εισοδηματικά κριτήρια

Για να μπορέσετε να κάνετε αίτηση και να μπείτε στην κλήρωση, πρέπει είστε ενήλικα φυσικά πρόσωπα, φορολογικοί κάτοικοι Ελλάδας και να εμπίπτετε στα παρακάτω εισοδηματικά κριτήρια:

Ατομικό εισόδημα (+μονογονεϊκές οικογένειες)Χωρίς τέκνα ορίζεται ως ανώτατο εισόδημα τα 16.000 ευρώ.
Με 1 τέκνο τα 17.500 ευρώ εισόδημα.
Με 2 τέκνα τα 19.000 ευρώ εισόδημα.
Με 3 τέκνα τα 21.000 ευρώ εισόδημα.
Για τους πολύτεκνους ορίζεται 26.000 ευρώ εισόδημα.

Οικογενειακό εισόδημα (Έγγαμοι+σύμφωνο συμβίωσης)Χωρίς τέκνα ανώτατο εισόδημα είναι τα 28.000 ευρώ.
Με 1 τέκνο τα 29.500 ευρώ εισόδημα.
Με 2 τέκνα τα 31.000 ευρώ εισόδημα.
Με 3 τέκνα τα 33.000 ευρώ εισόδημα.
Πολύτεκνοι 38.000 ευρώ εισόδημα.
Τουρισμός για Όλους 2023: Ποιοι αποκλείονται από την κλήρωσηοι επιλεγέντες ως δικαιούχοι στο πλαίσιο του προγράμματος Κοινωνικού Τουρισμού περιόδου 2022-2023 και 2023-2024 των Ο.Α.Ε.Δ. και Δ.ΥΠ.Α., αντιστοίχως, ανεξαρτήτως από το αν έκαναν χρήση της παροχής ή όχι,
οι επιλεγέντες ως δικαιούχοι – ωφελούμενοι του προγράμματος «Evia-Samos Pass» ή συναφούς παροχής από οποιονδήποτε άλλο φορέα για την ίδια χρονική περίοδο υλοποίησης του προγράμματος.
Τουρισμός για Όλους 2023: Ποιοι δικαιούνται voucher 200 ευρώ

Όπως ίσχυε πέρσι, μέσω του προγράμματος χορηγείται οικονομική διευκόλυνση ύψους 150 ευρώ σε φυσικά πρόσωπα που πληρούν τις οριζόμενες προϋποθέσεις, κατόπιν σχετικής τους ηλεκτρονικής αίτησης και επιλογής μέσω κλήρωσης. Ειδικώς για ΑΜΕΑ που κληρώνονται ως δικαιούχοι, καθώς και για κληρωθέντες δικαιούχους με τέκνα ΑΜΕΑ, η οικονομική ενίσχυση ανέρχεται σε 200 ευρώ. Τα ως άνω ποσά αφορούν αποκλειστικά τον δικαιούχο και δεν αυξάνονται σε περίπτωση ύπαρξης εξαρτώμενων από αυτόν μελών.

Τα πιο πρόσφατα στη κατηγορία

Καρυστιανού στο Ευρωκοινοβούλιο: “Έχουμε τη βεβαιότητα ότι η αλήθεια δεν θα λάμψει”

«Βρίσκομαι ενώπιόν σας γιατί οι εγγυήσεις του κράτους δικαίου έχουν πάψει να λειτουργούν στην Ελλάδα», δήλωσε στην Επιτροπή Αναφορών του Ευρωκοινοβουλίου η Μαρία Καρυστιανού,...

ΕΝΦΙΑ: Αντίστροφη μέτρηση για τα φετινά εκκαθαριστικά

Στην τελική ευθεία έχουν εισέλθει οι διαδικασίες τόσο για την έναρξη υποβολής των φορολογικών δηλώσεων, όσο και για την έκδοση των εκκαθαριστικών του ΕΝΦΙΑ. Σύμφωνα...

Καλά «Κούλουμα» και καλή Σαρακοστή!

Καλά «Κούλουμα» και καλή Σαρακοστή!

Νέα ένταση Δύσης – Ρωσίας μετά την επανεκλογή του Βλαντίμιρ Πούτιν

Νέος γύρος έντασης Δύσης - Ρωσίας μετά την επανεκλογή στην προεδρία του Βλαντίμιρ Πούτιν για πέμπτη θητεία, με ποσοστό 87%.   Η ρωσική πρεσβεία στις ΗΠΑ θα...

ΑΣΕΠ: Πότε λήγει η προθεσμία για τις αιτήσεις πρόσληψης στην Δημοτική Αστυνομία

Άνοιξαν την Πέμπτη 7/3 οι αιτήσεις για την προκήρυξη 1Κ/2024 του ΑΣΕΠ που αφορούν στην πλήρωση με σειρά προτεραιότητας χιλίων διακοσίων δεκατριών (1.213) θέσεων μόνιμου προσωπικού...

Το κλειδί του χαμένου παραδείσου!

Η τέταρτη Κυριακή του Τριωδίου, η Κυριακή της Τυρινής όπως ονομάζεται, είναι αφιερωμένη στην ενθύμηση της εξόδου των Πρωτοπλάστων από τον παράδεισο της τρυφής. ...

Καθαρά Δευτέρα: Πως θα λειτουργήσει η Βαρβάκειος Αγορά

Ανοικτή από την Κυριακή στις 21:00 έως τις 15:00 της Καθαράς Δευτέρας, θα είναι η Βαρβάκειος αγορά. Και η Αγορά του Ρέντη είναι ανοιχτή από...

Βρείτε μας

7,826ΥποστηρικτέςΚάντε Like
133ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
1,245ΑκόλουθοιΑκολουθήστε

Λαϊκό Θέατρο Σκιών

Τα νέα και τα βίντεο του Καραγκιόζη

Διαβάστε Επίσης

Άνεργοι: Εκπαιδευτικό επίδομα έως 1.725 ευρώ – Οι προϋποθέσεις

Τη δυνατότητα να υποβάλουν αίτηση συμμετοχής σε επιδοτούμενο πρόγραμμα κατάρτισης του ΣΕΒ, το οποίο...

Στη Βουλή το σχέδιο νόμου που περιέχει το αυξημένο επίδομα γέννησης

Στη Βουλή κατατέθηκε το νομοσχέδιο του υπουργείου Οικονομικών, το οποίο περιέχει και τη διάταξη...

Η αύξηση στο επίδομα γέννησης και τα μέτρα στήριξης της οικογένειας και των νέων γονέων

Την αύξηση του επιδόματος γέννησης από 2.000 ευρώ για κάθε παιδί που ισχύει σήμερα,...

Τι αλλάζει από φέτος στο Επίδομα Ανεργίας – Ποιες είναι οι νέες προϋποθέσεις

Μέσα στο πρώτο τρίμηνο του τρέχοντος έτους αναμένεται να έρθουν – κατά πληροφορίες –...