Έρχεται στη Βουλή την Παρασκευή η κατάργηση μείωσης του αφορολόγητου

27
Βουλή: Υπερψηφίστηκε το πολυνομοσχέδιο του υπουργείου Παιδείας

Νομοθετική πρωτοβουλία για την κατάργηση της μείωσης του αφορολογήτου από την 1/1/2020 θα αναλάβει η κυβέρνηση την επόμενη εβδομάδα στη Βουλή, ανήγγειλε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας και κάλεσε τον πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκο Μητσοτάκη να πάει στη Βουλή και να ψηφίσει τη σχετική τροπολογία, όπως και τους ποινικούς κώδικες.

Αναλυτικότερα, ο Αλέξης Τσίπρας ανακοίνωσε μέσω της ΕΡΤ ότι την επόμενη Παρασκευή, τελευταία ημέρα πριν από τη διάλυση της Βουλής, θα εισαχθεί ρύθμιση για την άρση της μείωσης του αφορολόγητου και κάλεσε τον Κυριάκο Μητσοτάκη και την αντιπολίτευση να προσέλθουν στο Κοινοβούλιο για να υπερψηφίσουν το μέτρο αυτό.

Απαντώντας σε ερώτηση για την κατάργηση της μείωσης του αφορολογήτου ο Αλέξης Τσίπρας είπε ότι οι θεσμοί και οι εταίροι γνωρίζουν την απόφαση της κυβέρνησης και είναι συμφωνημένο.

Διαβάστε επίσης:  Η ανάρτηση του Κώστα Μπακογιάννη για την Αγιά Σοφία

Η τροπολογία αυτή, με την οποία θα ακυρωθεί η ήδη ψηφισμένη ρύθμιση για τη μείωση του αφορολόγητου ορίου από την 1η Ιανουαρίου 2019, είναι από τα σημαντικότερα θέματα στον προγραμματισμό της κυβέρνησης, ενόψει της τελευταίας εβδομάδας λειτουργίας της Βουλής, πριν διαλυθεί ενόψει των εκλογών.

Μείωση των πρωτογενών πλεονασμάτων από το 3,%% του ΑΕΠ στο 2,5% του ΑΕΠ (το οποίο υποστηρίζει παρασκηνιακά η Κομισιόν) τότε θα υπάρχει ο δημοσιονομικός χώρος για την διατήρηση του αφορολόγητου στα σημερινά επίπεδα το 2020 αφού το δημοσιονομικό κόστος των 1,9 δις ευρώ θα έχει καλυφθεί με την εγγύηση που θα έχει δώσει η Ελλάδα μέσω της «προεξόφλησης» των πρωτογενών πλεονασμάτων.