Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024
20.4 C
Athens

Έρχεται αφρικανική σκόνη – Σε ποιες περιοχές θα βρέξει

Αλλάζει το σκηνικό του καιρού από σήμερα. Στα δυτικά, τα βόρεια και πιθανόν το ανατολικό Αιγαίο προβλέπονται νεφώσεις με τοπικές βροχές και στα βορειοδυτικά μεμονωμένες καταιγίδες.

Σύμφωνα με την ΕΜΥ, οι μετεωρολογικές συνθήκες ευνοούν τη μεταφορά σκόνης, κυρίως στα ανατολικά και τα νότια, οι, δε, άνεμοι θα πνέουν νοτιοδυτικοί στο Αιγαίο τοπικά 6 μποφόρ.

Στην Αττική αναμένονται αραιές νεφώσεις κατά περιόδους πιο πυκνές. Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ.

Ο υδράργυρος θα κυμανθεί από 06 έως 19 βαθμούς κελσίου. Στα βόρεια η ελάχιστη θερμοκρασία αναμένεται να είναι 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Στη Θεσσαλονίκη προβλέπονται νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και πρόσκαιρη βελτίωση από το απόγευμα. κατά τόπους περιορισμένη ορατότητα τις πρωινές ώρες.

Οι άνεμοι θα πνέουν νοτιοανατολικοί 3 με 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 05 έως 16 βαθμούς κελσίου.

Στη Μακεδονία και τη Θράκη αναμένονται νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και πρόσκαιρη βελτίωση από το απόγευμα. κατά τόπους περιορισμένη ορατότητα τις πρωινές ώρες.

Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί νοτιοδυτικοί 3 με 4 και στα ανατολικά 5 με 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 3 έως 17 βαθμούς κελσίου, ενώ στη δυτική Μακεδονία ενδέχεται κατά τόπους να είναι χαμηλότερη 3 με 4 βαθμούς

Στα Νησιά Ιονίου, την Ήπειρο, τη Δυτική Στερεά και τη Δυτική Πελοπόννησο προβλέπονται νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και στα βόρεια μεμονωμένες καταιγίδες. το βράδυ τα φαινόμενα πρόσκαιρα θα εξασθενήσουν.

Οι άνεμοι θα πνέουν από δυτικές διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 06 ως 18 βαθμούς κελσίου. Στην Ήπειρο κατά τόπους 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Στη Θεσσαλία, την Ανατολική Στερεά, την Εύβοια, την Ανατολική Πελοπόννησο περιμένουμε αραιές νεφώσεις κατά περιόδους πιο πυκνές. κατά τόπους περιορισμένη ορατότητα τις πρωινές ώρες.

Οι άνεμοι θα πνέουν νοτιοδυτικοί 4 με 5 και στα ανατολικά και νότια έως 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 6 έως 20 βαθμούς κελσίου. Στα βόρεια κατά τόπους 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Στις Κυκλάδες και την Κρήτη προβλέπονται αραιές νεφώσεις κατά περιόδους πιο πυκνές. Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι νοτιοδυτικοί 4 με 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 9 έως 19 βαθμούς κελσίου.

Στα Νησιά Ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα περιμένουμε αραιές νεφώσεις κατά περιόδους πιο πυκνές με πιθανότητα τοπικών βροχών στα βόρεια.

Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι νοτιοδυτικοί 4 με 5 και στα βόρεια 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 11 έως 20 βαθμούς κελσίου. στα βόρεια 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Την Τρίτη 07/03 προβλέπονται νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές. Σποραδικές καταιγίδες θα εκδηλωθούν αρχικά στα δυτικά και βαθμιαία στην υποκλοπή χωρά.

Από το απόγευμα τα φαινόμενα θα ενταθούν και θα σημειωθούν και παροδικές χιονοπτώσεις στα ηπειρωτικά ορεινά.

Ευνοείται η μεταφορά σκόνης στα ανατολικά. Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις 4 με 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί σε μικρή πτώση στα δυτικά, τα κεντρικά και τα βόρεια.

Τα πιο πρόσφατα στη κατηγορία

Χαϊδάρι Καιρός ήταν. Εγκαινιάστηκε η πεζογέφυρα στο Παλατάκι

«Η πεζογέφυρα που παραδίδεται προς χρήση στο Παλατάκι είναι ένα αναγκαίο έργο για την ασφαλή διέλευση των πεζών από τη Λεωφόρο Αθηνών», δήλωσε ο...

Θα γκρινιάξουν γονείς και μαθητές: Η αλλαγή που έρχεται στα σχολεία έπρεπε να είχε...

Η εγκύκλιος υπάρχει, τώρα αυστηροποιούνται οι ποινές μπας και εφαρμοστεί στην πράξη Υπάρχει κάτι το εγγενώς σημαντικό όταν μιλάμε για τα παιδιά που πάνε σήμερα...

Η φωτογραφία της ημέρας

Ψάχνοντας από κάπου τη δικαίωση... 28 Μαρτίου 2024

Σαν σήμερα 28 Μαρτίου: Τα σημαντικότερα γεγονότα της ημέρας

Διαβάστε τα σημαντικότερα γεγονότα που έγιναν σαν σήμερα στην Ελλάδα και τον κόσμο. Γεγονότα 845: Οι Βίκινγκς καταλαμβάνουν το Παρίσι, με αρχηγό τον Ράγκναρ Λόντμπροκ. Για να...

Εορτολόγιο: Ποιοι γιορτάζουν σήμερα ;

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024 σήμερα και σύμφωνα με το εορτολόγιο δεν γιορτάζει κάποιο γνωστό όνομα. Ωστόσο έχει την τιμητική του ο Απόστολος και Μάρτυρας...

Ζωγράφου: Μυστήριο με διάρρηξη στο υποθηκοφυλακείο

Μυστήριο με διάρρηξη στο υποθηκοφυλακείο στου Ζωγράφου, όπου στεγάζεται Υπηρεσία του Κτηματολογίου Ζωγράφου. Σύμφωνα με πληροφορίες, άγνωστοι δράστες σε απροσδιόριστη χρονική στιγμή παραβίασαν με αντικείμενο...

Καιρός: Νέα «εισβολή» αφρικανικής σκόνης από Δευτέρα

Η αφρικανική σκόνη θα «ξαναθυμηθεί» τη χώρα μας από την Κυριακή έπειτα από ένα σύντομο ενδιάμεσο διάλειμμα. Ο καιρός αναμένεται να «καθαρίσει» σταδιακά σήμερα,...

Βρείτε μας

7,826ΥποστηρικτέςΚάντε Like
133ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
1,245ΑκόλουθοιΑκολουθήστε

Λαϊκό Θέατρο Σκιών

Τα νέα και τα βίντεο του Καραγκιόζη

Διαβάστε Επίσης

Κρήτη: Η αφρικανική σκόνη κάλυψε το νησί – Οδηγίες προστασίας των κατοίκων

Η Διεύθυνση Δημόσιας Υγείας της Περιφέρειας Κρήτης με ανακοίνωση της εφιστά την προσοχή στους...

Βόλος: H πόλη πνίγεται στη σκόνη (φωτο)

Μέσα στη σκόνη «πνίγεται» η πόλη του Βόλου. Δείτε φωτογραφίες που ανάρτησε η Επιτροπή...

Έρχεται έντονος καύσωνας: Θα διαρκέσει 4 μέρες – Θερμοκρασία μέχρι 42 βαθμούς

Βελτίωση πρόκειται να παρουσιάσει ο καιρός αύριο Τρίτη στις περισσότερες περιοχές της χώρας. Την...

Καιρός: Αποπνικτικό “κοκτέιλ” από σκόνη, λασποβροχές και άνοδο της θερμοκρασίας

Ένα «κοκτέιλ» από σύννεφα σκόνης, λασποβροχές και άνοδο της θερμοκρασίας θα περιέχει ο καιρός...