Έρχεται αύξηση ΣΟΚ στο πετρέλαιο κίνησης

29

Εφόσον παρθεί αυτή η απόφαση, η αύξηση του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης του πετρελαίου κίνησης (από τα 410 το χιλιόλιτρο στα 700 €) θα αυξήσει την τελική τιμή κατά σχεδόν 0,20€ το λίτρο, και τι διαφορά απο το πετρέλαιο θέρμανσης κατα 0,50€ το λίτρο, κάτι που θα εντείνει -την επιβλαβή για το περιβάλλον και την υγεία- χρήση του θέρμανσης σε πετρελαιοκινητήρες.

Σήμερα οι “παροικούντες την Ιερουσαλήμ” γνωρίσουν πολύ καλά, ότι τα περισσότερα (για παράδειγμα) αγροτικά τρακτέρ κλπ. κινούνται με το πιο οικονομικό πετρέλαιο θέρμανσης, εκμεταλευόμενοι και τις μηδενικούς ελέγχους.

Από την άλλη -εφόσον προχωρήσει σ’ αυτό το μέτρο- η Κυβέρνηση θα επικαλεστεί το τι συμβαίνει στις περισσότερες χώρες της Ε.Ε, στις οποίες η τιμές βενζίνης και πετρελαίου είναι σχεδόν στα ίδια επίπεδα.

Διαβάστε επίσης:  Πότε πιστώνονται συντάξεις, επιδόματα, κοινωνικό μέρισμα

Υπάρχει βέβαια και το καλό σενάριο στο κακό, δηλαδή ο ισοσκελισμός της τιμής να γίνει και με μία μικρή μείωση του φόρου κατανάλωσης στη τιμή της βενζίνης, ώστε στα πρατήρια να έρθει η τιμή και στα δύο καύσιμα, γύρω στα 1,40 με 1,45€ το λίτρο. Αλλα όλα αυτά θα αποφασιστούν ανάλογα με το πόσα θα τους λείπουν απο τα ταμεία…