Τρίτη, 16 Απριλίου, 2024
23.5 C
Athens

Έρχεται καύσωνας και θερμοκρασίες 42+

Μπορεί να άργησε αλλά το καλοκαίρι μπήκε για τα καλά. Ο Ιούνιος έκανε τα τερτίπια του αλλά στα… τελευταία του, μας φέρνει καύσωνα και θερμοκρασίες, μέσα στην εβδομάδα, που κατά τόπους θα ξεπεράσουν τους 40 βαθμούς!

Όσο περνούν οι μέρες της εβδομάδας, τόσο πιο… δύσκολα θα γίνονται τα πράγματα, με αποτέλεσμα την Παρασκευή και το Σάββατο να κορυφωθεί το κύμα καύσωνα. Όχι πως έως τότε τα πράγματα θα είναι πολύ καλύτερα… Σταθερά πάνω από τους 30 σε όλη την Ελλάδα θα είναι ο υδράργυρος.

Σήμερα, Δευτέρα (26.06.2017) θα υπάρξουν πρόσκαιρες νεφώσεις το μεσημέρι και το απόγευμα στα ηπειρωτικά με σποραδικές βροχές ή καταιγίδες κυρίως στα ορεινά και μικρή πτώση της θερμοκρασίας ως προς τις μέγιστες τιμές.

Ο καιρός σήμερα – Αναλυτική πρόγνωση από την ΕΜΥ
Μακεδονία, Θράκη – Καιρός: λίγες νεφώσεις πρόσκαιρα αυξημένες τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά με σποραδικούς όμβρους η καταιγίδες κυρίως στα ορεινά. Άνεμοι: μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ. Θερμοκρασία: από 19 έως 35 βαθμούς κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Νησιά Ιονίου, Ήπειρος, δυτική Στερεά, δυτική Πελοπόννησος

– Καιρός: γενικά αίθριος. Πρόσκαιρες νεφώσεις τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά με σποραδικούς όμβρους η καταιγίδες κυρίως στα ορεινά. Κατά τόπους περιορισμένη ορατότητα τις πρωινές ώρες. Άνεμοι: από δυτικές διευθύνσεις 3 με 4 μποφόρ. Θερμοκρασία: από 20 ως 35 και κατά τόπους 36 βαθμούς κελσίου.

Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια, ανατολική Πελοπόννησος

– Καιρός: γενικά αίθριος. Πρόσκαιρες νεφώσεις τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά με σποραδικούς όμβρους η καταιγίδες κυρίως στα ορεινά. Άνεμοι: μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ και στα ανατολικά από βόρειες διευθύνσεις με την ιδία ένταση. Θερμοκρασία: από 20 έως 36 βαθμούς κελσίου.

Κυκλάδες, Κρήτη

– Καιρός: αίθριος. Πρόσκαιρες νεφώσεις τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ορεινά της Κρήτης. Άνεμοι: βόρειοι βορειοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ. Θερμοκρασία: από 22 έως 33 βαθμούς κελσίου.

Νησιά ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα – Καιρός: γενικά αίθριος. Άνεμοι: βόρειοι βορειοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ. Θερμοκρασία: από 23 έως 33 βαθμούς κελσίου.

Αττική

– Καιρός: γενικά αίθριος. Πρόσκαιρες νεφώσεις τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες με σποραδικούς όμβρους και πιθανόν μεμονωμένες καταιγίδες στα δυτικά και βόρεια. Άνεμοι: μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ. Θερμοκρασία: από 23 έως 35 βαθμούς κελσίου. Στα παραθαλάσσια 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Θεσσαλονίκη

– Καιρός: λίγες νεφώσεις πρόσκαιρα αυξημένες τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες με τοπικούς όμβρους η μεμονωμένες καταιγίδες στα γύρω ορεινά. Άνεμοι: μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ. Θερμοκρασία: από 20 έως 34 βαθμούς κελσίου.

Λέσβος

– Καιρός: γενικά αίθριος. Άνεμοι: από βόρειες διευθύνσεις 3 με 4 μποφόρ. Θερμοκρασία: από 22 έως 32 βαθμούς κελσίου.

Ο καιρός αύριο Τρίτη 27-06-2017: γενικά αίθριος. Τοπικές νεφώσεις τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά με σποραδικούς όμβρους κυρίως τα κεντρικά και βόρεια, όπου θα εκδηλωθούν και μεμονωμένες καταιγίδες. Τοπικά περιορισμένη ορατότητα στα δυτικά τις πρωινές ώρες. Άνεμοι: μεταβλητοί 3 με 4 και στο Αιγαίο βόρειοι βορειοδυτικοί 4 με 5 μποφόρ. Θερμοκρασία: χωρίς αξιόλογη μεταβολή.

Τα πιο πρόσφατα στη κατηγορία

Η φωτογραφία της ημέρας

Όταν ο φακός δημιουργεί τέχνη... 16 Απριλίου 2024

Γιάννης Φέρτης: Σήμερα το τελευταίο «αντίο» στον σπουδαίο ηθοποιό 

«Την Τρίτη στις 12:00 το μεσημέρι από το πρώτο κοιμητήριο των Αθηνών θα γίνει η εξόδιος ακολουθία για τον αγαπημένο μας Γιάννη Φέρτη. Αντί στεφάνων η οικογένεια προτείνει να ενισχυθεί...

Έλον Μασκ: «Καταρρέει ο πληθυσμός της Ελλάδας» – Τι ανέφερε ο ιδιοκτήτης της Χ

– Σε ανάρτηση στην πλατφόρμα X προχώρησε ο ιδιοκτήτης της Space-X, της Tesla και πολλών άλλων εταιρειών Έλον Μασκ αναφορικά με την τραγική κατάσταση...

Σαν σήμερα 16 Απριλίου: Τα σημαντικότερα γεγονότα της ημέρας

Διαβάστε τα σημαντικότερα γεγονότα που έγιναν σαν σήμερα στην Ελλάδα και τον κόσμο. Γεγονότα 1821: Ο πλοίαρχος Νικόλαος Παπαδόπουλος Σκλάβος από την Κεφαλλονιά περισυλλέγει στη θαλάσσια περιοχή...

Ισχυρή έκρηξη σε νυχτερινό κέντρο στον Βόλο

Ισχυρές δυνάμεις της πυροσβεστικής και πυροτεχνουργοί της αστυνομίας βρίσκονται στο νυχτερινό κέντρο «Πρεμιέρα», από όπου προκλήθηκε η έκρηξη που αναστάτωσε όλο τον Βόλο. Η αστυνομία...

Καιρός: Αίθριος με πτώση της θερμοκρασίας

Γενικά αίθριος αναμένεται να είναι ο καιρός σήμερα Τρίτη, 16 Απριλίου, με την θερμοκρασία να παρουσιάζει μικρή πτώση, ενώ ενδέχεται να υπάρξουν και τοπικές...

Εορτολόγιο: Ποιοι γιορτάζουν σήμερα ;

Τρίτη 16 Απριλίου 2024 σήμερα και σύμφωνα με το εορτολόγιο γιορτάζουν όσοι φέρουν το όνομα: Αγάπιος, Αγάπη, Βασίλισσα, Γαληνός, Γαλήνη, Ειρήνη, Λεωνίδας, Λεωνιδία, Νίκη,...

Βρείτε μας

7,826ΥποστηρικτέςΚάντε Like
133ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
1,245ΑκόλουθοιΑκολουθήστε

Λαϊκό Θέατρο Σκιών

Τα νέα και τα βίντεο του Καραγκιόζη

Διαβάστε Επίσης

Ελβετία: Μετά τον καύσωνα χιόνι – Πτώση της θερμοκρασίας κατά 30 βαθμούς σε 3 ημέρες

Η Ελβετία επλήγη αρχικά από καύσωνα αλλά βρίσκεται τώρα αντιμέτωπη με σφοδρές βροχοπτώσεις που...

Επιθεώρηση Εργασίας: Έλεγχοι κατά της θερμικής καταπόνησης-Πρόστιμα 110.000 ευρώ

Σε 641 ελέγχους εφαρμογής των έκτακτων μέτρων για την αντιμετώπιση της θερμικής καταπόνησης των...

Έκτακτο δελτίο ΕΜΥ: Καταιγίδες μετά τον καύσωνα – Πού θα εκδηλωθούν έντονα φαινόμενα

Πολύ υψηλές θερμοκρασίες θα επικρατήσουν και σήμερα στην ανατολική Ελλάδα, ενώ γρήγορα θα υποχωρήσουν στη...

Καύσωνας: Σε εξέλιξη η τρίτη θερμική εισβολή – Τηλεργασία στο δημόσιο

Σε κλοιό καύσωνα βρίσκεται η χώρα για μία ακόμη μέρα, με τις θερμοκρασίες να...