Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024
13 C
Athens

Έρχονται αποκαλύψεις για το όργιο παρακολουθήσεων επί ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ, ο Εκλογικός Νόμος ο Ανασχηματισμός και ο… ακούραστος Καραμανλής

«Γιατί με άκουγες Αλέξη;» διερωτήθηκε, και εύλογα χθες ο Στέργιος Πιτσιόρλας.

Και εάν άκουγαν στο Μαξίμου χωρίς κανέναν ενδοιασμό και… ντροπή, τον «σύντροφο» Πιτσιόρλα φαντάζεστε τι θα συνέβαινε με τους ορκισμένους «εχθρούς» του τότε καθεστώτος τωνΣΥΡΙΖΑΝΕΛ, πολιτικούς και δημοσιογράφους; Της… επισύνδεσης το κάγκελο θα έχει γίνει.

Είναι πια ξεκάθαρο πως οι πρόσφατες αποκαλύψεις για παρακολουθήσεις από την ΕΥΠ την περίοδο διακυβέρνησης της χώρας από τον Αλέξη Τσίπρα του τότε γενικού γραμματέα της κυβέρνησης Σπύρου Σαγιά και του προέδρου του ΤΑΙΠΕΔ Στέργιου Πιτσιόρλα, είναι μόνο η κορυφή του παγόβουνου.
Το γεγονός ότι οι αποκαλύψεις συνοδεύονται από τη δημοσιοποίηση απόρρητων εγγράφων της ΕΥΠ, προκαλεί πανικό στην Κουμουνδούρου, η οποία μπαίνει πλέον και επίσημα στο κάδρο του σκανδάλου των υποκλοπών.
Στην Κουμουνδούρου έχουν αρχίσει να ανησυχούν για την τροπή που λαμβάνει το σκάνδαλο των υποκλοπών.
Αντιλαμβάνονται ότι η μπόχα και η δυσωδία που αναδύουν οι παράνομες υποκλοπές θα πνίξει τον ΣΥΡΙΖΑ.
Ειδικά όταν υπάρχει σχεδόν ΒΕΒΑΙΟΤΗΤΑ πως κατά την διάρκεια της διακυβέρνησης της χώρας από τους ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ, διαδραματίστηκε ένα ΟΡΓΙΟ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΕΩΝ που οποιαδήποτε στιγμή μπορεί να έρθει στην επιφάνεια.

@ Παράλληλα στην κυβέρνηση έχουν αρχίσει να διερευνούν εξονυχιστικά διάφορες συμβάσεις που υπέγραψαν επιχειρηματίες με το υπουργείο Δημόσιας Τάξης και με την ΕΥΠ, στη διάρκεια διακυβέρνησης της χώρας από τον ΣΥΡΙΖΑ.
Προφανώς τα στοιχεία που συγκεντρώνονται πρόκειται να χρησιμοποιηθούν στην Εξεταστική Επιτροπή.
Δεν αποκλείεται μάλιστα σύμφωνα με καλά πληροφορημένη πηγή ο ΣΥΡΙΖΑ να πάει για μαλλί στην Εξεταστική Επιτροπή και να βγει κουρεμένος.

@ Όπως σας είχε προϊδεάσει το On Target, είμαστε πολύ κοντά στο ενδεχόμενο να καμφθούν και οι τελευταίες αντιδράσεις Μητσοτάκη για την αλλαγή του εκλογικού νόμου. Ήδη έχει γίνει η σχετική προεργασία, και το μόνο που απομένει είναι το «πράσινο φως» από τον πρωθυπουργό. Το πιο πιθανό είναι, εφόσον τελικά ο Μητσοτάκης το αποφασίσει, οι ανακοινώσεις να γίνουν μετά την ΔΕΘ.
Και να συμπέσουν με τις δύο τρεις αλλαγές στο κυβερνητικό σχήμα, στα λεγόμενα «παραγωγικά» υπουργεία, με την υπουργοποίηση προσώπων που θα σηματοδοτήσουν την πιο μεγάλη μάχη που έχει μπροστά της: Αυτήν κατά της ακρίβειας…

@ Έπεσαν χθες οι υπογραφές της σύμβασης για το πρώτο τμήμα του Βόρειου Οδικού Αξονα Κρήτης (ΒΟΑΚ), που θα συνδέει Νεάπολη και Άγιο Νικόλαο, παρουσία του υπουργού Υποδομών και Μεταφορών, Κώστα Καραμανλή και του υφυπουργού Υποδομών, Γιώργου Καραγιάννη.
Το τμήμα Νεάπολη – Άγιος Νικόλαος του ΒΟΑΚ θα κατασκευαστεί ως δημόσιο έργο, ενώ έχει ενταχθεί στο Ταμείο Ανάκαμψης και στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων 2021, με τον προϋπολογισμό να ανέρχεται στα 169 εκατομμύρια ευρώ.
Όπως τονίζεται αναμένεται άμεσα να στηθούν τα πρώτα εργοτάξια και να ξεκινήσουν οι κατασκευαστικές εργασίες.


Σύμφωνα με το υπουργείο, ο ΒΟΑΚ αποτελεί το μεγαλύτερο οδικό έργο που κατασκευάζεται σήμερα σε όλη την Ευρώπη και ένα απολύτως αναγκαίο έργο για την Κρήτη, καθώς θα επιτρέπει γρήγορες και κυρίως ασφαλείς μετακινήσεις.


Η υλοποίηση του έργου πλέον ξεκινά, καθώς άμεσα (στις αρχές φθινοπώρου) θα στηθούν τα πρώτα εργοτάξια στο τμήμα Νεάπολη – Άγιος Νικόλαος, θα ακολουθήσει μέχρι το τέλος του έτους το τμήμα Χερσόνησος – Νεάπολη και μέχρι το τέλος του 2023 θα ξεκινήσει και το μεγάλο τμήμα Χανιά – Ηράκλειο, το οποίο έχει λάβει ήδη περιβαλλοντική αδειοδότηση.
Είναι ξεκάθαρο πως ο Κώστας (Αχιλλέα) Καραμανλή είναι ένας από τους πιο παραγωγικούς υπουργούς της Κυβέρνησης Μητσοτάκη, και αυτή η θετική εικόνα αποτυπώνεται και σε όλες τις μετρήσεις της κοινής γνώμης.
Iδού και ένας Καραμανλής αεικίνητος και καθόλου… κουρασμένος.

@ Στην αντικατάσταση 5 μελών του ειδικού δικαστηρίου που θα δικάσει τον Νίκο Παππά για την υπόθεση των τηλεοπτικών αδειών , θα προχωρήσει μέσω νέας κλήρωσης η Βουλή. Αιτία το πρωτοφανές νομικό θέμα που ανέκυψε με την κλήρωση 5 μελών των δυο ανωτάτων δικαστηρίων (Άρειος Πάγος και ΣτΕ) στις συνθέσεις και των δυο Ειδικών Δικαστηρίων που θα συγκροτηθούν για τις υποθέσεις Παπαγγελόπουλου – Τουλουπάκη (ξεκινά στις 19 Σεπτεμβρίου) και Νίκου Παππά.
Το πρόβλημα προκλήθηκε καθώς δεν υπάρχει νομικό προηγούμενο αφού προφανώς δεν μπορούσε να προβλεφθεί νομοθετικά πως θα διεξάγονταν δυο ειδικά δικαστήρια και μάλιστα σχεδόν παράλληλα.
Οι 5 δικαστικοί λειτουργοί (στις δυο δίκες συμμετέχει και η αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου Όλγα Σμυρλή, αλλά δεν υπέβαλλε αίτημα αποχής) ζήτησαν να εξαιρεθούν από την δίκη του Νίκου Παππά, που ακολουθεί της δίκης του Δημ. Παπαγγελόπουλου, η οποία έχει οριστεί για τις 19 Σεπτεμβρίου.
Αχαρτογράφητο όμως ήταν ακόμα και ποιο όργανο θα αποφασίσει για το αίτημα αποχής των 5 δικαστικών λειτουργών. Τελικά προκρίθηκε η λύση συνεδρίασης του Ειδικού Δικαστηρίου σε συμβούλιο, με τα μέλη που υπέβαλλαν αίτηση αποχής να αντικαθίστανται από τους αναπληρωτές τους.

@ Μεγάλη μουρμούρα επικρατεί στους κόλπους του ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ για το γεγονός πως διάφορα στελέχη που προέρχονται από την ΔΗΜΑΡ παρεκκλίνουν από την επίσημη κομματική γραμμή σχετικά με την στρατηγική του κόμματος απέναντι σε ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ.
Χαρακτηριστικό παράδειγμα αυτής της κατηγορίας στελεχών αποτελεί το στέλεχος της Ανανεωτικής Αριστεράς και μέλος του Πολιτικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ Θόδωρος Μαργαρίτης, ο οποίος τις προηγούμενες ημέρες υπέπεσε σε δύο σοβαρά φάουλ. Το πρώτο ήταν όταν ζήτησε παραίτηση της κυβέρνησης και πρόωρες εκλογές, θέση που δεν αποτελούσε κεντρική γραμμή της Χαριλάου Τρικούπη, ενώ το δεύτερο μεγάλο φάουλ ήταν μίλησε για την ανάγκη κοινοβουλευτικού συντονισμού απέναντι στην κυβερνητική πολιτική, σχολιάζοντας ανάρτηση του Νίκου Μπίστη.

@ Ισχυρή ψήφο εμπιστοσύνης στην ελληνική οικονομία από την Morgan Stanley.
Η αμερικανική επενδυτική τράπεζα, σε μια ειδική πολυσέλιδη ανάλυση για την Ελλάδα, την οικονομία, τις ελληνικές μετοχές και τα ομόλογα, δίνει ισχυρή ψήφο εμπιστοσύνης σε όλα τα επίπεδα για τις εγχώριες προοπτικές.
«Διατηρούμε εποικοδομητική στάση για την ελληνική οικονομία. Στο χώρο των ομολόγων, αναμένουμε περαιτέρω μείωση των ελληνικών αποδόσεων. Στις μετοχές, η ανάλυσή μας υποδεικνύει υπεραπόδοση έναντι των ευρύτερων αγορών στην Ευρώπη. Την ίδιας στιγμή, αναβαθμίζουμε τα κέρδη και τους στόχους τιμών των τραπεζών, αλλά για τα ομόλογα των τραπεζών περιμένουμε για ένα καλύτερο σημείο εισόδου», επισημαίνει η Morgan Stanley.
Η νέα τιμή στόχος για την Alpha Bank είναι στα 1,07 ευρώ από 0,96 ευρώ πριν, για την Τράπεζα Πειραιώς 1,06 ευρώ από 0,95 ευρώ πριν και τέλος για την Eurobank, η οποία είναι και το top pick από τον κλάδο είναι τα 1,28 ευρώ από 1,12 ευρώ προγενέστερα. Οι συστάσεις για τις μετοχές είναι overweight για τη μετοχή της Eurobank, equal weight για την Alpha bank και τέλος underweight για την Τράπεζα Πειραιώς.

Τα πιο πρόσφατα στη κατηγορία

Γιατί ο λαϊκισμός «πονάει»

Το τελευταίο διάστημα συμβαίνει κάτι αξιοπερίεργο. Οι αρχηγοί της αξιωματικής αντιπολίτευσης, μείζονος και ελάσσονος, έχουν εγκατασταθεί στην αίθουσα της Ολομέλειας του.. Κοινοβουλίου και μετατρέπουν...

Το παρασκήνιο της ανατροπής με Μπελέρη, το τηλεφώνημα της Μέτσολα στον Μητσοτάκη, οι… μυστηριώδεις...

Το ισχυρό δίλημμα Μητσοτάκη -Δεν σας κρύβω ότι από επαγγελματική και μόνο διαστροφή παρακολούθησα την ομιλία του προέδρου Μητσοτάκη, στο πλαίσιο της εκδήλωσης για την...

Η βία στην κοινωνία μας τείνει να γίνει συνήθεια

Δεν αντιλαμβάνομαι για ποιον λόγο κάποιοι θέλουν να ορίσουν τη γυναικοκτονία ως ξεχωριστό αδίκημα. Υπάρχει ο όρος ανθρωποκτονία ο… οποίος καλύπτει όλα τα είδη...

Gold Switzerland: «Έρχεται ασφυξία από το τσουνάμι του αμερικανικού χρέους»

Συνέπεια της τρέχουσας «φούσκας χρέους» θα είναι η αποπληθωριστική κατάρρευση των αγορών που θα επιφέρει «ασφυξία» όπως αναφέρει σε πρόσφατη ανάλυσή της η Gold...

Η περιφρόνηση στην “ησυχία, τάξη και ασφάλεια”…μπάτε σκύλοι

Το πρόβλημα της Ελλάδας δεν είναι πολιτικό. Το πρόβλημά μας είναι κοινωνικό. Δεν σημαίνει ότι αυτό απαλλάσσει το πολιτικό σύστημα στο σύνολό του από...

Ρυθμίσεις …Αυτορρυθμίσεις …Μεταρρυθμίσεις

Μόλις μπήκαμε στην εποχή της Άνοιξης, η φύση αυτορρυθμίζεται και αναγεννάται. Κάθε φυσικό σύστημα, οργανικό ή όχι, είναι προικισμένο με τις ιδιότητες της αυτορρύθμισης. Δηλαδή,...

Τι κρύβεται πίσω από τη σύγκρουση Βαγγέλη Μαρινάκη – Κυριάκου Μητσοτάκη

Ο Βαγγέλης Μαρινάκης δε συγχώρησε ποτέ στον ΣΥΡΙΖΑ ότι τον έκλεισε επί δύο μερόνυχτα σε ένα δωμάτιο για να μπορέσει να διεκδικήσει τηλεοπτική άδεια. ...

Βρείτε μας

7,826ΥποστηρικτέςΚάντε Like
133ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
1,245ΑκόλουθοιΑκολουθήστε

Λαϊκό Θέατρο Σκιών

Τα νέα και τα βίντεο του Καραγκιόζη

Διαβάστε Επίσης

Κωνσταντίνος Πολυχρονόπουλος: Η πορεία του μαύρου χρήματος από το 2020 – Νέες αποκαλύψεις

Σε εξέλιξη είναι η έρευνα για τον ιδρυτή της κοινωνικής κουζίνας, «Ο άλλος άνθρωπος»,...

Νέες αποκαλύψεις για τον Μηχανισμό των Αντικυθήρων

Με ακρίβεια υπολογίζει τις φάσεις της Σελήνης, προβλέπει ηλιακές και σεληνιακές εκλείψεις και μέσω...

Ένας νέος αστερισμός “αποκαλύφθηκε” από το VISTA 6.000 έτη φωτός από τη Γη

Χάρη στο Υπέρυθρο Τηλεσκόπιο Έρευνας της Αστρονομίας στη Χιλή, VISTA, οι αστρονόμοι μπόρεσαν να...

Πώς αλλάζουν τα δεδομένα οι αποκαλύψεις Ράμμου…

Η κατάθεση στην Εξεταστική του Χρήστου Ράμμου προέδρου της ΑΔΑΕ, αλλάζει άρδην τα δεδομένα...