Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024
23 C
Athens

Εργατική πρωτομαγιά: Πού θα γίνουν συγκεντρώσεις – Kυκλοφοριακές ρυθμίσεις στο κέντρο της Αθήνας

Με 24ωρη απεργία και συγκεντρώσεις σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη και άλλες μεγάλες πόλεις της χώρας θα τιμήσουν τα συνδικάτα την Εργατική Πρωτομαγιά.

Η ΕΛ.ΑΣ προχωράει σε κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στο κέντρο της Αθήνας λόγω των συγκεντρώσεων-πορειών που έχουν εξαγγελθεί. Υπενθυμίζεται ότι η αργία έχει μεταφερθεί για τη Δευτέρα 2 Μαΐου.

Στην Αθήνα η ΓΣΕΕ καλεί σε συγκέντρωση στην πλατεία Κλαυθμώνος σήμερα στις 11:00 και αναφέρει πως: «Την 1η Μάη, ενώνουμε τη φωνή της εργατικής τάξης στην Ελλάδα για την αποκατάσταση της ειρήνης, της δημοκρατίας, της κοινωνικής προόδου και της δικαιοσύνης στην Ουκρανία. Απαιτούμε μεταξύ άλλων, μέτρα στήριξης των εργαζομένων στη χώρα μας. Σταθερή και πλήρη εργασία για όλους ,κατάργηση του συνόλου των αντεργατικών διατάξεων που οδηγούν στο στραγγαλισμό των συλλογικών και ατομικών εργατικών».

Επίσης η ΑΔΕΔΥ αναφέρει: «Η Εκτελεστική Επιτροπή της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. σας καλεί στη συγκέντρωση των συνδικάτων (ΑΔΕΔΥ-ΕΚΑ) την Κυριακή, 1η του Μάη 2022, ώρα 11:00πμ, στην Πλατεία Κλαυθμώνος. Θα ακολουθήσει πορεία προς τη Βουλή».

Το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Αθήνας καλεί στις 11:00 στην πλατεία Κλαυθμώνος και «απευθύνει αγωνιστικό προσκλητήριο στους εργαζομένους της Αθήνας, στους νέους και νέες, στους άνεργους και συνταξιούχους, καλώντας τους να συμμετάσχουν στην Πρωτομαγιάτικη Απεργιακή Συγκέντρωση. Την ιστορική αυτή μέρα ενώνουμε τη φωνή μας με τους εργαζόμενους σε όλο τον κόσμο, που παλεύουν ενάντια στη φτώχεια και την εξαθλίωση, στις αδικίες, στις κοινωνικές διακρίσεις».

Το ΠΑΜΕ καλεί σε απεργιακή συγκέντρωση στις 10:30 στο Σύνταγμα. Στην Αθήνα στις 11:00 στα Προπύλαια καλούν πρωτοβάθμια σωματεία και κινήσεις της εξωκοινοβουλευτικής αριστεράς, στον ίδιο χώρο και την ίδια ώρα καλεί και το ΜΕΡΑ25 που σημειώνει στην πρωτομαγιάτικη ανακοίνωσή του: «Στηρίζουμε την πρωτοβουλία πολιτών για σχετικό δημοψήφισμα και υπογράφουμε στο www.revmagiaolous.org», ενώ στις 10:30 έξω από το υπουργείο Εργασίας, καλεί ο συντονισμός εργατικής αντίστασης.

Στη Θεσσαλονίκη, για την Πρωτομαγιάς καλούνται συγκεντρώσεις σε έξι σημεία: Αγίας Σοφίας με Εγνατία, Εργατικό Κέντρο Θεσσαλονίκης και -του ΠΑΜΕ- σε Άγαλμα Βενιζέλου, Τσιμισκή με Αριστοτέλους, Πλατεία Άθωνος, Καρόλου Ντηλ και Ερμού.  Συγκεντρώσεις για τη Πρωτομαγιά θα πραγματοποιηθούν σε πολλές ακόμα πόλεις, όπως η Πάτρα, ο Βόλος, η Λάρισα, τα Τρίκαλα, τα Γιάννενα, το Ηράκλειο, τα Χανιά.

Kυκλοφοριακές ρυθμίσεις στο κέντρο της Αθήνας

Σε κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στο κέντρο της Αθήνας θα προχωρήσει η ΕΛΑΣ λόγω των συγκεντρώσεων-πορειών που έχουν εξαγγελθεί για τον εορτασμό της Πρωτομαγιάς.

κυκλοφοριακές ρυθμίσεις Τροχαία

Συγκεκριμένα, θα πραγματοποιηθεί προσωρινή και σταδιακή διακοπή της κυκλοφορίας από τις 08.00 και απαγόρευση της στάσης και στάθμευσης των οχημάτων από τις 06.00, μέχρι το τέλος των εκδηλώσεων στις παρακάτω λεωφόρους και οδούς:

  • Σταδίου, σε όλο το μήκος της, καθώς και στις καθέτους αυτής.
  • Ελ. Βενιζέλου (Πανεπιστημίου), σε όλο το μήκος της, καθώς και στις καθέτους αυτής.
  • Λ. Βασ. Αμαλίας, σε όλο το μήκος της, καθώς και στις καθέτους αυτής.
  • Αθ. Διάκου, σε όλο το μήκος της, καθώς και στις καθέτους αυτής.
  • Φιλελλήνων, σε όλο το μήκος της, καθώς και στις καθέτους αυτής.
  • Λ. Συγγρού, στο τμήμα της μεταξύ της οδού Αθ. Διάκου και της Λ. Βασ. Όλγας και στα δύο (2) ρεύματα κυκλοφορίας.
  • Πατησίων (28ης Οκτωβρίου), στο τμήμα της μεταξύ της Λ. Αλεξάνδρας και της οδού Ελ. Βενιζέλου (Πανεπιστημίου) και στα δύο (2) ρεύματα κυκλοφορίας, καθώς και στις καθέτους αυτής, έως την πρώτη παράλληλη οδό.
  • Λ. Βασ. Σοφίας, στο τμήμα της μεταξύ της οδού Σέκερη έως την Λ. Βασ. Αμαλίας, ρεύμα κυκλοφορίας προς την Πλ. Συντάγματος καθώς και στις καθέτους αυτής, έως την πρώτη παράλληλη οδό.

Η ΕΛΑΣ απευθύνει έκκληση στους οδηγούς, για την καλύτερη εξυπηρέτησή τους και την αποφυγή πρόσθετων κυκλοφοριακών προβλημάτων, να αποφύγουν τη διέλευση των οχημάτων τους στις παραπάνω οδούς κατά τα αναφερόμενα χρονικά διαστήματα και να ακολουθούν τα σήματα και τις υποδείξεις των ρυθμιστών τροχονόμων.

Τα πιο πρόσφατα στη κατηγορία

Ένοχος και για βιασμό ο Μίχος – Αθώα η μητέρα της 12χρονης

Η απόφαση του δικαστηρίου οδήγησε στην κατάρρευση της εισαγγελικής πρότασης για τους βιασμούς της 12χρονης από τον Κολωνό. Σύμφωνα με την απόφαση κρίθηκε ένοχος...

Η Φωτογραφία της ημέρας

Σαν σήμερα το 1896 ο θρυλικός μαραθωνοδρόμος Σπύρος Λούης αναδείχθηκε Ολυμπιονίκης 29 Μαρτίου 2024

Απρίλιος στις παραλίες: Με θερμοκρασίες 12 βαθμούς πάνω από το κανονικό ξεκινάει ο μήνας

Σύμφωνα με την πρόσφατη ανακοίνωσή του στο Χ, ο καιρός κατά το πρώτο δεκαήμερο του Απριλίου αναμένεται να διακρίνεται από θερμοκρασίες υψηλότερες του κανονικού, φτάνοντας...

Σαν σήμερα 29 Μαρτίου: Τα σημαντικότερα γεγονότα της ημέρας

Διαβάστε τα σημαντικότερα γεγονότα που έγιναν σαν σήμερα στην Ελλάδα και τον κόσμο. Γεγονότα 1430: Οι δυνάμεις του Οθωμανού σουλτάνου Μουράτ Β’ καταλαμβάνουν την πόλη της Θεσσαλονίκης. 1823: Συνέρχεται...

Εορτολόγιο: Ποιοι γιορτάζουν σήμερα;

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024 σήμερα και σύμφωνα με το εορτολόγιο δεν γιορτάζει κάποιο γνωστό όνομα. Ωστόσο, η ορθόδοξη εκκλησία τιμά τη μνήμη των Μάρκου...

Καιρός: Αποπνικτική ατμόσφαιρα με αφρικανική σκόνη και υψηλές θερμοκρασίες

Γενικά αίθριος αναμένεται να είναι και σήμερα, Παρασκευή 29 Μαρτίου, ο καιρός με τις υψηλές θερμοκρασίες να παραμένουν μέχρι και την Τρίτη, ενώ έντονη...

Δύο ισχυροί σεισμοί ανοιχτά της Ηλείας – 5,7 Ρίχτερ

«Δίδυμοι» σεισμοί σημειώθηκαν λίγο μετά τις 9 το πρωί της Παρασκευής 29/3 ανοιχτά της Ηλείας και συγκεκριμένα κοντά στις Στροφάδες, στον Κυπαρισσιακό κόλπο. Συγκεκριμένα,...

Βρείτε μας

7,826ΥποστηρικτέςΚάντε Like
133ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
1,245ΑκόλουθοιΑκολουθήστε

Λαϊκό Θέατρο Σκιών

Τα νέα και τα βίντεο του Καραγκιόζη

Διαβάστε Επίσης

Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης: “Χαιρώνεια, 2 Αυγούστου 338 π.Χ. Μία ημέρα που άλλαξε τον κόσμο”

Φωτογράφισα αυτό το όμορφο νεοκλασικό στολίδι,το Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης στην Βασιλίσσης Σοφίας,επειδή φιλοξενεί μία...

Δίκη Πισπιρίγκου: Ομόφωνα ένοχη για για τον θάνατο της Τζωρτζίνας

Ομόφωνα ένοχη η Ρούλα Πισπιρίγκου για τον θάνατο της Τζωρτζίνας. «Κηρύσσει ομόφωνα ένοχη την...

Ανακοινώσεις Μητσοτάκης στο υπουργικό: Στα 830 ευρώ ο κατώτατος μισθός από 1η Απριλίου

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης ανακοίνωσε την αύξηση του κατώτατου μισθού. «Από την 1/4/2024 όσοι αμοίβονται...

Ένοχος και για βιασμό ο Μίχος – Αθώα η μητέρα της 12χρονης

Η απόφαση του δικαστηρίου οδήγησε στην κατάρρευση της εισαγγελικής πρότασης για τους βιασμούς της...