Τρίτη, 23 Απριλίου, 2024
19.9 C
Athens

Ερντογάν: Θα κάνουμε µποϊκοτάζ σε αμερικανικά ηλεκτρονικά προϊόντα

Στα άκρα οδηγείται η κόντρα ΗΠΑ – Τουρκίας, με τον Ταγίπ Ερντογάν να «απαντά» στα μηνύματα των αγορών μετά τη «βουτιά» της λίρας εκτοξεύοντας νέα απειλή κατά του Ντόναλντ Τραμπ, ο οποίος προηγουμένως είχε στείλει τελεσίγραφο στον Τούρκο πρόεδρο:

«Δεν συζητάμε τίποτα περαιτέρω μέχρι να απελευθερωθεί ο πάστορας Μπράνσον». «Θα μποϊκοτάρουμε αμερικανικά ηλεκτρονικά προϊόντα», αντεπιτίθεται ο «σουλτάνος» και οι αγορές… παρακολουθούν με έντονη ανησυχία έναν οικονομικό πόλεμο που βρίσκεται σε εξέλιξη.

Μετά τον διπλασιασμό των δασμών σε αλουμίνιο και χάλυβα ο Ντόναλντ Τραμπ τη Δευτέρα «πάγωσε» την παράδοση των F-35 στην Τουρκία.

Την Τρίτη ήταν σειρά του «σουλτάνου» να απαντήσει ανακοινώνοντας πως η Τουρκία θα μποϊκοτάρει τα τεχνολογικά προϊόντα των ΗΠΑ.

Την είδηση μεταδίδει το Sputnik ενώ σύμφωνα με το yenisafak.com σημειώνει πως ο Τούρκος Πρόεδρος δήλωσε: «Καθώς δεν μπορούσαν να μας επιβάλουν αυτό που ήθελαν, δεν διστάζουν να χρησιμοποιήσουν την οικονομία ως όπλο».

Παράλληλα, ισχυρίστηκε πως έχουν ληφθεί τα απαραίτητα μέτρα όσον αφορά την οικονομία.

«Η Τουρκία έχει ένα από τα πιο σταθερά τραπεζικά συστήματα στον κόσμο από κάθε άποψη», ανέφερε ο Ερντογάν κατά τη διάρκεια ενός συμποσίου στην Άγκυρα για να σηματοδοτήσει την 16η επέτειο του ιδρύματος του κυβερνώντος κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης (ΑΚΡ).

Ο κ. Ερντογάν επέμεινε πως η Τουρκία δέχεται οικονομική επίθεση και σημείωσε: «Μπορούμε να κάνουμε δύο πράγματα: ένα στην οικονομία και το άλλο στην πολιτική. Έχουμε λάβει μέτρα που χρειάζεται η οικονομία και θα συνεχίσουμε να το κάνουμε … Το πιο σημαντικό, νομίζω, είναι να διατηρηθεί η πολιτική μας στάση ισχυρή».

«Θα μποϊκοτάρουμε τα ηλεκτρονικά προϊόντα της Αμερικής, αν έχουν iPhone, υπάρχει και η Samsung από την άλλη πλευρά. Έχουμε και τη δική μας Venus Vestel», πρόσθεσε σύμφωνα με το hurriyetdailynews.com.

Ο Μπράνσον κατέθεσε προσφυγή ζητώντας να αφεθεί ελεύθερος

Ο αμερικανός πάστορας, που δικάζεται στην Τουρκία με κατηγορίες για τρομοκρατία, προσέφυγε και πάλι σε τουρκικό δικαστήριο ζητώντας να αρθούν η κατ’ οίκον κράτηση και η ταξιδιωτική απαγόρευση που του έχουν επιβληθεί, δήλωσε σήμερα ο δικηγόρος του στο πρακτορείο Ρόιτερ.

Στο έγγραφο της προσφυγής, το οποίο είδε το Ρόιτερ, αναφέρεται πως το δικαστήριο πρέπει να σταματήσει οποιεσδήποτε μη νόμιμες πολιτικές παρεμβάσεις και να άρει τις προβλέψεις δικαστικού ελέγχου που έχουν επιβληθεί στον Άντριου Μπράνσον.

«Ο Ερντογάν θα πυροδοτήσει εξωτερικές συγκρούσεις»

Ο πρόεδρος του Γερμανικού Ινστιτούτου Οικονομικών Ερευνών (DIW), Μαρσέλ Φράτσερ εξέφρασε την πεποίθηση ότι η παρέμβαση του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου (ΔΝΤ) είναι απαραίτητη στην κρίση του νομίσματος της Τουρκίας. «Το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο είναι η τελευταία άγκυρα για την Άγκυρα», δήλωσε ο Φράτσερ στην εφημερίδα Passauer Neue Presse.

Ο Φράτσερ δεν βλέπει άμεσους οικονομικούς κινδύνους για την Ευρώπη λόγω της υποτίμησης του νομίσματος της Τουρκία. «Δεν υπάρχει έντονος κίνδυνος διάχυσης» της τουρκικής νομισματικής κρίσης, τόνισε, όμως προειδοποίησε πως ίσως υπάρξουν πολιτικές συνέπειες. «Ο Ερντογάν θα προσπαθήσει να ξεπεράσει τα εσωτερικά του προβλήματα πυροδοτώντας εξωτερικές συγκρούσεις», προειδοποίησε.

Τα πιο πρόσφατα στη κατηγορία

Δεκάδες σεισμοί σε διάστημα λίγων ωρών

Περισσότερες από 80 σεισμικές δονήσεις, εκ των οποίων η μεγαλύτερη είχε μέγεθος 6,3 βαθμών, έχουν καταγραφεί τις τελευταίες οκτώ ώρες στην Ταϊβάν από τη...

ΔΝΤ: Ανησυχία για την αυξητική τάση του παγκόσμιου δημόσιου χρέους – Η πρόβλεψη για...

Ανησυχητικές εξελίξεις και προοπτικές για το παγκόσμιο δημόσιο χρέος καταγράφει η τελευταία έκθεση του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου (crisis monitor), σημειώνοντας ότι θα έχουν ευρύτερο αντίκτυπο στην πορεία της οικονομίας. Την...

Μαλαισία: 10 νεκροί σε σύγκρουση ελικοπτέρων σε πρόβα στρατιωτικής παρέλασης ( βίντεο)

Δέκα άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους μετά τη σύγκρουση δύο ελικοπτέρων του Πολεμικού Ναυτικού στον αέρα κατά τη διάρκεια στρατιωτικής πρόβας για την παρέλαση...

Το Έβερεστ έχει γεμίσει σκουπίδια και πτώματα

Κάθε χρόνο ο στρατός του Νεπάλ μαζεύει τόνους σκουπιδιών που αφήνουν πίσω τους οι ορειβάτες. Φέτος έχει στόχο να κατεβάσει και πέντε πτώματα που...

ΗΠΑ: Εννέα μήνες διορία για την πώληση του Tiktok, πριν την απαγόρευσή του

Το TikTok επανέλαβε την Κυριακή 21/4 τις ανησυχίες του για την ελευθερία του λόγου σχετικά με ένα νομοσχέδιο που ψηφίστηκε από τη Βουλή των...

Ιαπωνία: Συνετρίβησαν δύο ελικόπτερα – 1 νεκρός, 7 αγνοούμενοι

Δύο ελικόπτερα του ιαπωνικού πολεμικού ναυτικού συνετρίβησαν χθες Σάββατο ανατολικά της νήσου Τορισίμα, ανακοίνωσε ο υπουργός Άμυνας Μινόρου Κιχάρα. Τα ελικόπτερα SH-60K, έκαστο με τέσσερα...

Washington Post: Αλλάζει στρατηγική το Ισραήλ μετά την επίθεση στο Ιράν

Η κλιμάκωση της σύγκρουσης ανάμεσα στις δύο χώρες, που είναι από τις πιο βαριά οπλισμένες στη Μέση Ανατολή, σήμανε παγκόσμιο συναγερμό καθώς ο φόβος...

Βρείτε μας

7,826ΥποστηρικτέςΚάντε Like
133ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
1,245ΑκόλουθοιΑκολουθήστε

Λαϊκό Θέατρο Σκιών

Τα νέα και τα βίντεο του Καραγκιόζη

Διαβάστε Επίσης

Ερντογάν: Σημαντικό στάδιο στις ελληνοτουρκικές σχέσεις η επίσκεψη Μητσοτάκη στην Τουρκία

Δήλωση για την επικείμενη επίσκεψη του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη στην Τουρκία έκανε, μεταξύ άλλων,...

Μητσοτάκης από Βρυξέλλες: Στις 13 Μαΐου η συνάντηση με τον Ερντογάν

Ο Πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, μετά το πέρας της έκτακτης συνεδρίασης του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου στις...

Καθαρή νίκη του Ιμάμογλου – Ο Ερντογάν χάνει και την Άγκυρα

Μάχη στήθος με στήθος δίνουν όπως δείχνουν τα μέχρι στιγμής αποτελέσματα το κόμμα Δικαιοσύνης...

Τουρκία: Με το βλέμμα στην Κωνσταντινούπολη οι δημοτικές εκλογές – Στην Αγία Σοφία ο Ερντογάν

Λίγες ώρες πριν ανοίξουν οι κάλπες των δημοτικών εκλογών στην Τουρκία, το ενδιαφέρον στρέφεται...