Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024
18.4 C
Athens

Έσεξ: Θρίλερ με τους 39 νεκρούς Κινέζους στο φορτηγό

Μάρτυρες λένε ότι ο οδηγός λιποθύμησε στη θέα των νεκρών – Οι Αρχές δεν είναι σε θέση ακόμη να πουν με βεβαιότητα ούτε ποια είναι η αιτία θανάτου των 39 Κινέζων – Ενώ στην αρχή μιλούσαν για ασφυξία τώρα λένε ότι μπορεί και να πάγωσαν μέσα στο φορτηγό-ψυγείο

Το κουβάρι της υπόθεσης – θρίλερ στο Έσεξ ξετυλίγεται ώρα με την ώρα, τα ερωτηματικά όμως είναι πολλά. Το νέο στοιχείο που είδε το φως και συγκλόνισε ήθελε και τους 39 νεκρούς στο κοντέινερ του θανάτου να είναι Κινέζοι.

Μένει, πάντως, να αποσαφηνιστεί πότε και σε ποια ακριβώς χώρα βρήκαν τραγικό θάνατο τα θύματα, όπως άλλωστε και η ακριβής διαδρομή του φορτηγού.

Το τρέιλερ έφτασε στο Τάροκ από το Βέλγιο. Σύμφωνα με τις αρχές εισήλθε στην Αγγλία μέσω Ουαλίας, ενώ ταξίδεψε από τη Βόρεια Ιρλανδία.

Την ίδια στιγμή, η Υπηρεσία Καταπολέμησης Οργανωμένου Εγκλήματος εξετάζει, όλο και περισσότερο, εάν υπήρξε εμπλοκή ομάδων οργανωμένου εγκλήματος.

Στην ανάλυσή του το BBC, ενισχύοντας το σενάριο της σωματεμπορίας πάνω στο οποίο εργάζονται σε μεγάλο βαθμό οι αρχές όπως γνωστοποίησε και ο Μπόρις Τζόνσον, αναφέρει ότι οι πολίτες της Κίνας είναι οι τρίτοι παγκοσμίως στη σειρά που πέφτουν θύματα trafficking.

Ορισμένα μέσα ενημέρωσης εικάζουν ότι ο θάνατος των Κινέζων ίσως να προήλθε από τις πολύ χαμηλές θερμοκρασίες,- 25 βαθμούς Κελσίου, που επικρατούσαν στο φορτηγό – ψυγείο.

Ο οδηγός του φορτηγού είδε τα 39 πτώματα και λιποθύμησε

Η Evening Standard αναφέρει ότι μάρτυρας δήλωσε ότι ο 25χρονος οδηγός λιποθύμησε, αφού κάλεσε ασθενοφόρο, αντικρίζοντας το μακάβριο θέαμα.

Η DailyMail σημειώνει ότι ο Μο Ρόμπινσον έβαλε σε λειτουργία την ψύξη 20 λεπτά πριν ανοίξει τις πόρτες και αντικρίσει τις σορούς. Φίλος του 25χρονου, μιλώντας στη βρετανική ιστοσελίδα, υποστηρίζει ότι ο νεαρός δεν γνώριζε για τους ανθρώπους μέσα στο κοντέινερ.

«Ο Μο είναι από καλή οικογένεια. Σας το λέω δεν θα ήξερε ότι οι άνθρωποι ήταν εκεί. Προφανώς πάρκαρε στο βιομηχανικό πάρκο στο Έσεξ και πήγε να πάρει χαρτιά από το εσωτερικό της πόρτας. Όταν άνοιξε το κοντέινερ και είδε τους νεκρούς, θα τρομοκρατήθηκε, κάλεσε την υπηρεσία ασθενοφόρων, η οποία και ειδοποίησε την αστυνομία. Άκουσα ότι η θερμοκρασία στο κοντέινερ ήταν στους -25 βαθμούς και τα πτώματα είχαν παγώσει και οι άνθρωποι ήταν νεκροί για αρκετές ώρες», λέει.

Νέες πληροφορίες αναμένεται να ρίξουν φως στην υπόθεση αφού η αστυνομία θα έχει ακόμη 24 ώρες στη διάθεσή της να ανακρίνει τον 25χρονο οδηγό του φορτηγού που κατηγορείται για τον θάνατο οκτώ γυναικών και 31 ανδρών.

Την ίδια στιγμή έχει γίνει έφοδος από την αστυνομία σε τρία σπίτια της Βόρειας Ιρλανδίας, που πιστεύεται ότι σχετίζονται με τον ύποπτο.

Αντίστοιχη υπόθεση με Κινέζους είχε καταγραφεί και το 2000, όταν σε ένα κοντέινερ στο Κεντ είχαν βρεθεί νεκροί 58 Κινέζοι.

Τότε το κοντέινερ είχε εντοπιστεί στις 18 Ιουνίου 2000 με δύο ανθρώπους να εντοπίζονται ζωντανοί. Στην τραγωδία του 2000 ως αιτία του θανάτου για τους Κινέζους είχε καθοριστεί η ασφυξία, ενώ για την περίπτωση του Έσεξ δεν έχει αποκλειστεί το ενδεχόμενο να πέθαναν από το δριμύ ψύχος δεδομένου ότι στο κοντέινερ-ψυγείο η θερμοκρασία μπορούσε να φτάσει και τους -25 βαθμούς Κελσίου.

Οι Κινέζοι πιθανόν πέθαναν από έλλειψη οξυγόνου

Ειδικοί ισχυρίζονται στην εφημερίδα «Mirror» ότι οι 39 Κινέζοι μετανάστες πέθαναν από ασφυξία.

Ο εμπειρογνώμονας από το Διεθνές Ινστιτούτο Ανθρωπιστικών και Πολιτικών Μελετών, Βλαντιμίρ Μπρούτερ, δήλωσε ότι πιθανόν οι άνθρωποι πέθαναν από έλλειψη οξυγόνου μέσα στο κοντέινερ που ήταν στοιβαγμένοι».

Στο μεταξύ, η αστυνομία του Βελγίου ανέκρινε μία ομάδα μεταναστών που έκανε «βόλτα» κοντά το λιμάνι του Ζεεμπρούγκε, όπως μεταδίδουν τα βρετανικά ΜΜΕ.

Νωρίτερα βρετανικά μέσα ενημέρωσης μετέδιδαν ότι οι βρετανικές αρχές έχουν στρέψει την προσοχή τους σε ιρλανδικό κύκλωμα διακίνησης ανθρώπων.

Αυτό που κάνει τις βρετανικές υπηρεσίες να στρέφουν την προσοχή τους στην Ιρλανδία είναι το γεγονός ότι η Βουλγαρία στην οποία είχε καταχωρηθεί για πρώτη φορά το κοντέινερ του θανάτου αποτελεί πεδίο δράσης, όπως σημειώνει ο Telegraph, για σπείρες λαθρεμπόρων που συνδέονται με ιρλανδικές συμμορίες.

Την Πέμπτη τα ξημερώματα αστυνομικοί στη Βόρεια Ιρλανδία πραγματοποίησαν εφόδους σε δύο σπίτια προκειμένου, όπως ανέφερε στέλεχος της National Crime Agency, «να εντοπίσουμε οργανωμένες εγκληματικές ομάδες που μπορεί να έχουν διαδραματίσει ρόλο στην υπόθεση».

Όπως εξηγούν αναλυτές από τότε που «ο δρόμος της Μάγχης» έγινε πολύ δύσκολος για τους μετανάστες, οι διακινητές άρχισαν να χρησιμοποιούν «τον δρόμο της Ιρλανδίας», ο οποίος μπορεί να είναι μακρύτερος και πιο επικίνδυνος με πολλές μετακινήσεις μέσω θαλάσσης αλλά ενδεχομένως, τουλάχιστον μέχρι τώρα, η αστυνόμευση φαίνεται να είναι λιγότερη.

Σύμφωνα με τις βρετανικές αρχές το φορτηγό έφτασε στην ανατολική Αγγλία από το Βέλγιο. Με βάση τα τελευταία επίσημα στοιχεία το φορτηγό ήταν στο Βέλγιο προτού φθάσει στο Εσεξ αλλά ακόμα δεν έχει διευκρινστεί πότε μπήκαν μέσα στο φορτηγό οι 39 Κινέζοι. Το φορτηγό ξεκίνησε από το Ζεεμπρούκε του Βελγίου στις 22 Οκτωβρίου και εισήλθε στην Βρετανία στις 23 Οκτωβρίου.

Τα πιο πρόσφατα στη κατηγορία

Οι ισραηλινές δυνάμεις βομβαρδίζουν τη βόρεια Γάζα

Τα ισραηλινά πλήγματα εντάθηκαν σήμερα (23/4) σε όλη τη Γάζα, όπου σημειώθηκαν κάποιοι από τους σφοδρότερους βομβαρδισμούς εδώ και εβδομάδες, σφυροκοπώντας τον βορρά, απ’ όπου ο ισραηλινός στρατός...

Η ΕΕ μπλοκάρει το ΤikTok – Η νέα λειτουργία «εθιστική όσο το τσιγάρο»

Η ΕΕ ανακοίνωσε ότι θα απαγορεύσει μια νέα υπηρεσία που εγκαινίασε η TikTok στην Ευρώπη, η οποία πιστεύει ότι μπορεί να προκαλέσει «εθισμό όπως...

Δεκάδες σεισμοί σε διάστημα λίγων ωρών

Περισσότερες από 80 σεισμικές δονήσεις, εκ των οποίων η μεγαλύτερη είχε μέγεθος 6,3 βαθμών, έχουν καταγραφεί τις τελευταίες οκτώ ώρες στην Ταϊβάν από τη...

ΔΝΤ: Ανησυχία για την αυξητική τάση του παγκόσμιου δημόσιου χρέους – Η πρόβλεψη για...

Ανησυχητικές εξελίξεις και προοπτικές για το παγκόσμιο δημόσιο χρέος καταγράφει η τελευταία έκθεση του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου (crisis monitor), σημειώνοντας ότι θα έχουν ευρύτερο αντίκτυπο στην πορεία της οικονομίας. Την...

Μαλαισία: 10 νεκροί σε σύγκρουση ελικοπτέρων σε πρόβα στρατιωτικής παρέλασης ( βίντεο)

Δέκα άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους μετά τη σύγκρουση δύο ελικοπτέρων του Πολεμικού Ναυτικού στον αέρα κατά τη διάρκεια στρατιωτικής πρόβας για την παρέλαση...

Το Έβερεστ έχει γεμίσει σκουπίδια και πτώματα

Κάθε χρόνο ο στρατός του Νεπάλ μαζεύει τόνους σκουπιδιών που αφήνουν πίσω τους οι ορειβάτες. Φέτος έχει στόχο να κατεβάσει και πέντε πτώματα που...

ΗΠΑ: Εννέα μήνες διορία για την πώληση του Tiktok, πριν την απαγόρευσή του

Το TikTok επανέλαβε την Κυριακή 21/4 τις ανησυχίες του για την ελευθερία του λόγου σχετικά με ένα νομοσχέδιο που ψηφίστηκε από τη Βουλή των...

Βρείτε μας

7,826ΥποστηρικτέςΚάντε Like
133ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
1,245ΑκόλουθοιΑκολουθήστε

Λαϊκό Θέατρο Σκιών

Τα νέα και τα βίντεο του Καραγκιόζη

Διαβάστε Επίσης

Το Έβερεστ έχει γεμίσει σκουπίδια και πτώματα

Κάθε χρόνο ο στρατός του Νεπάλ μαζεύει τόνους σκουπιδιών που αφήνουν πίσω τους οι...

Τέλος τα φορτηγά από τον Κηφισό 

Σε τροχιά υλοποίησης μπαίνει ένα ιδιαίτερα σημαντικό έργο για την Αθήνα που θα αποσυμφορήσει...

Βουλγαρία: Τροχαίο μεταξύ λεωφορείου και φορτηγού – Οκτώ Έλληνες και δύο Ρουμάνοι τραυματίες

Ένα τροχαίο ατύχημα μεταξύ φορτηγού και λεωφορείου έγινε στη Βουλγαρία. Το Υπουργείο Εσωτερικών διευκρίνισε ότι η...

Δεκάδες πτώματα σε νοσοκομείο της Γάζας – Γιατροί χειρουργούν στους διαδρόμους μετά τον βομβαρδισμό της Τζαμπαλίγια

Δεκάδες πτώματα τυλιγμένα με λευκά σεντόνια κείτονταν σήμερα στο έδαφος, στον περίβολο του Ινδονησιακού...