ΕΣΡ: Προθεσμία μιας εβδομάδας στο Μega για το «μαύρο»

Παρέμβαση του Γλέζου υπέρ των Εργαζομένων του καναλιού

28
MEGA: Κραυγή απόγνωσης των απλήρωτων εργαζόμενων - Ανακοίνωση

Προθεσμία έως την επόμενη Δευτέρα 12 Μαρτίου έδωσε το ΕΣΡ στο Mega για να καταθέσει υπόμνημα για το αίτημά του να μετεξελιχθεί από ενημερωτικό σε θεματικό κανάλι.

Οι εκπρόσωποι τής ΤΗΛΕΤΥΠΟΣ ΑΕ δήλωσαν στο ΕΣΡ ότι το περιεχόμενο του σταθμού έχει αλλάξει στην πράξη από τον Οκτώβριο 2016, όταν σταμάτησαν να μεταδίδονται δελτία ειδήσεων και ειδησεογραφικών εκπομπών. Και ζήτησαν να μεταβληθεί ο χαρακτηρισμός και, συνεπώς, να μην κλείσει, για όποιον σταθμό δεν εξασφαλίσει τηλεοπτική άδεια.

Τα μέλη τού ΕΣΡ απάντησαν ότι περιμένουν υπόμνημα από την ΤΗΛΕΤΥΠΟΣ ΑΕ έως την επόμενη Δευτέρα.

Παρέμβαση Γλέζου υπέρ των εργαζομένων

Στο μεταξύ, ο Μανώλης Γλέζος, προχώρησε σε μία δημόσια παρέμβαση υπέρ των εργαζομένων του Mega.

Με δήλωση του στην κάμερα των εργαζομένων, υπογραμμίζει πως είναι αδιανόητο να παραμένουν απλήρωτοι 420 άνθρωποι επί 17 μήνες και να αντιμετωπίζουν καταστάσεις ακραίας εξαθλίωσης, όπως το να χρειάζεται να πουλήσουν τις βέρες του γάμου τους ή το σταυρό του παιδιού τους για να τα βγάλουν πέρα.

Διαβάστε επίσης:  Ο Τύπος του Σαββατοκύριακου 23/3

Ολόκληρη η δήλωση του Μανώλη Γλέζου:

«Κάθε φορά που ένα Μέσο Μαζικής Ενημέρωσης δεν λειτουργεί με κανονικό τρόπο ή το έχουν «στην κατάψυξη» ή κινδυνεύει να κλείσει, στέκομαι ενάντιος, όπως έχω κάνει πάντα.

Είναι εντελώς αδιανόητο οι 420 εργαζόμενοι στο Mega, δημοσιογράφοι, τεχνικοί και διοικητικοί, να μένουν απλήρωτοι 17 μήνες τώρα, χωρίς να ξέρουν τι θα τους ξημερώσει.

Και μάλιστα όταν έχουν φτάσει σε καταστάσεις ακραίας εξαθλίωσης:

Ένα ζευγάρι πούλησε τις βέρες του γάμου του και το σταυρό του παιδιού του για να κάνει Χριστούγεννα…

Άλλος χάνεις το σπίτι του…

Άλλος φιλοξενείται στους ηλικιωμένους γονείς του…

Καλώ, όχι μόνο κάθε συνάδελφο δημοσιογράφο, όχι μόνο την ΕΣΗΕΑ, αλλά κάθε πολίτη αυτής της χώρας, να σταθεί στο πλευρό των εργαζομένων του Mega.

Καλώ ιδιαιτέρως τα άλλα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης που έχουν πάθει «αφωνία» για το μεγάλο πρόβλημα των Εργαζομένων του Mega, να σταματήσουν την ανεπίτρεπτη σιωπή τους».