Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024
19.7 C
Athens

Εστίαση: Σε αγώνα δρόμου έχουν επιδοθεί οι επιχειρηματίες

Αντίστροφη μέτρηση για το άνοιγμα της εστίασης μετά από 6 μήνες λουκέτου καθώς επαναλειτουργεί στις 3 Μαΐου με τραπέζια έξω.

Στο άκουσμα της είδησης οι επιχειρηματίες επιδίδονται σε αγώνα δρόμου προκειμένου εστιατόρια και καφέ να είναι έτοιμα τη Δευτέρα του Πάσχα για να υποδεχτούν τους πρώτους πελατες.

Με αποστάσεις και μέτρα στα πρότυπα του φθινοπώρου οι καταστηματάρχες ετοιμάζονται για την επανεκκίνηση, καθώς μέχρι στιγμής δεν έχουν αποσαφηνίστει οι όροι λειτουργίας της εστίασης όπως το ωράριο αλλά και ο τρόπος που θα επισκεπτονται οι καταναλωτές καθώς τα SMS για τις μετακινήσεις δεν έχουν ακόμη καταργηθεί. Μάλιστα τίθεται ερώτημα αν οι καταναλωτές θα έχουν χρονικό περιορισμό για καφέ και φαγητό.

Σε ότι αφορά τους εργαζόμενους της εστίασης η επιστροφή θα γίνει με self tests υποχρεωτικά 2 φορές την εβδομάδα, στα πρότυπα των σχολειων.

Πώς θα μπορούμε να επισκεφτούμε πάλι τα μαγαζιά

Η εστίαση θα επαναλειτουρησει αποκλειστικά σε εξωτερικούς χώρους.
Πλέον δεν χρειάζεται να καθόμαστε μόνο με μέλη της οικογένειας αλλά θα είμαστε τέσσερα άτομα και θα υπάρχει απόσταση δύο μέτρων ανάμεσα από τα τραπέζια.
Στους καταστηματάρχες αναμένεται να δοθούν πλατείες και πεζοδρόμια για να τους διευκολύνουν αλλά θα υπάρξει πρόβλημα στην τροφοδοσία των μαγαζιών.

Το κόστος του “λουκετου”

Το προηγούμενο διάστημα οι συνδικαλιστές του κλάδου προειδοποιούσαν για τον κίνδυνο 8.000 λουκέτων και μία στρατιά νέων ανέργων κατά την επανεκκίνηση του κλάδου. Ο τζίρος στον κλάδο της εστίασης το 2020 περιορίστηκε στα 3,7 δισ. ευρώ, μειωμένος κατά 37,7% σε σχέση με το 2019.

Τις πρώτες ημέρες του Μαΐου αναμένεται να ανοίξει και η πλατφόρμα ώστε να δοθεί στις επιχειρήσεις κεφαλαίο κίνησης για τους πρώτους 2-3 μήνες της επαναλειτουργίας τους.

Το κεφάλαιο κίνησης θα ισούται με το 7% του τζίρου του 2019 ενώ οι επιχειρήσεις δικαιούχοι θα πρέπει να παρουσιάζουν μείωση τζίρου πάνω από 30%.

Τα πιο πρόσφατα στη κατηγορία

Χαϊδάρι Καιρός ήταν. Εγκαινιάστηκε η πεζογέφυρα στο Παλατάκι

«Η πεζογέφυρα που παραδίδεται προς χρήση στο Παλατάκι είναι ένα αναγκαίο έργο για την ασφαλή διέλευση των πεζών από τη Λεωφόρο Αθηνών», δήλωσε ο...

Θα γκρινιάξουν γονείς και μαθητές: Η αλλαγή που έρχεται στα σχολεία έπρεπε να είχε...

Η εγκύκλιος υπάρχει, τώρα αυστηροποιούνται οι ποινές μπας και εφαρμοστεί στην πράξη Υπάρχει κάτι το εγγενώς σημαντικό όταν μιλάμε για τα παιδιά που πάνε σήμερα...

Η φωτογραφία της ημέρας

Ψάχνοντας από κάπου τη δικαίωση... 28 Μαρτίου 2024

Σαν σήμερα 28 Μαρτίου: Τα σημαντικότερα γεγονότα της ημέρας

Διαβάστε τα σημαντικότερα γεγονότα που έγιναν σαν σήμερα στην Ελλάδα και τον κόσμο. Γεγονότα 845: Οι Βίκινγκς καταλαμβάνουν το Παρίσι, με αρχηγό τον Ράγκναρ Λόντμπροκ. Για να...

Εορτολόγιο: Ποιοι γιορτάζουν σήμερα ;

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024 σήμερα και σύμφωνα με το εορτολόγιο δεν γιορτάζει κάποιο γνωστό όνομα. Ωστόσο έχει την τιμητική του ο Απόστολος και Μάρτυρας...

Ζωγράφου: Μυστήριο με διάρρηξη στο υποθηκοφυλακείο

Μυστήριο με διάρρηξη στο υποθηκοφυλακείο στου Ζωγράφου, όπου στεγάζεται Υπηρεσία του Κτηματολογίου Ζωγράφου. Σύμφωνα με πληροφορίες, άγνωστοι δράστες σε απροσδιόριστη χρονική στιγμή παραβίασαν με αντικείμενο...

Καιρός: Νέα «εισβολή» αφρικανικής σκόνης από Δευτέρα

Η αφρικανική σκόνη θα «ξαναθυμηθεί» τη χώρα μας από την Κυριακή έπειτα από ένα σύντομο ενδιάμεσο διάλειμμα. Ο καιρός αναμένεται να «καθαρίσει» σταδιακά σήμερα,...

Βρείτε μας

7,826ΥποστηρικτέςΚάντε Like
133ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
1,245ΑκόλουθοιΑκολουθήστε

Λαϊκό Θέατρο Σκιών

Τα νέα και τα βίντεο του Καραγκιόζη

Διαβάστε Επίσης

ΑΑΔΕ: Ο αλγόριθμος “τσίμπησε” 65 επιχειρήσεις εστίασης με φοροδιαφυγή άνω των 14 εκατ. ευρώ

Ακόμα 65 επιχειρήσεις, από τον κλάδο της εστίασης, βρέθηκαν από τους ελεγκτές της ΑΑΔΕ...

ΟΑΕΔ: Ξεκίνησε η υποβολή αιτήσεων στο πρόγραμμα δεύτερης επιχειρηματικής ευκαιρίας

Aπό σήμερα ξεκίνησε η υποβολή αιτήσεων στο πρόγραμμα δεύτερης επιχειρηματικής ευκαιρίας που ενεργοποιεί εκ...

Χαλάρωση μέτρων σε γήπεδα και εστίαση – Σχολικές εκδρομές από 1η Μαρτίου

Το «πράσινο» φως για μεγαλύτερη χαλάρωση μέτρων έδωσαν οι ειδικοί επιστήμονες κατά την τακτική...

Εστίαση: Πότε θα γίνει επιστροφή στην κανονικότητα-Τι αποκαλύπτει νέα έρευνα

To 2024 αναμένεται να γίνει η επιστροφή στην κανονικότητα για την εστίαση, όπως προκύπτει...